yabancı içerik üreticileri

Kim Bu Native İçerik Üreticileri? – 1

İçerik Bulutu topluluğunun yeni üyeleri, native içerik üreticileri! Markaların e-ihracat çalışmalarının artmasıyla beraber yabancı dilde içerik ihtiyaçları da önem kazandı. Bu ihtiyaca cevap vermeye yoğunlaşan İçerik Bulutu’nun uzman native içerik üreticisi sayısı 350’yi aştı!

Peki, kim bu native içerik üreticileri? Merak edilen bu soruya cevap olacak “Kim Bu Native İçerik Üreticileri?” röportaj serisinin ilkini Amerika’da doğup büyüyen, şimdilerde Türkiye’de içerik üreticisi olarak çalışan uzman native içerik üreticimiz ile gerçekleştirdik.

Could you tell us about yourself before we start?

I am originally from the United States, Kentucky to be exact. I moved to Turkey about four years ago to live in Istanbul, but since then I have moved to Mersin.  I prefer animals to people and I love to spend as much time in nature as I possibly can. 

Başlamadan önce bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Amerika’nın Kentucky eyaletinde doğdum. 4 yıl önce İstanbul’da yaşamak için Türkiye’ye taşındım. Ama şu an Mersin’de yaşıyorum. Hayvanları insanlara tercih ediyorum ve doğada geçirebildiğim kadar fazla zaman geçirmeye çalışıyorum. 

Where did you study and graduate from?

I have a B.A. in International Relations from the University of Kentucky and currently pursuing a Masters in Public Administration in the Distance Learning Program from the University of York.

Eğitiminizi hangi alanda aldınız?

Kentucky Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezunum. Şu an York Üniversitesi’nin İşletme bölümünde uzaktan Yüksek Lisans eğitimine başlamaya hazırlanıyorum. 

How did you start writing content?

I have to write a lot for my university, so I decided that if my life was going to be about writing anyways I might as well do it for my work as well. I like being able to choose my worktimes and place, so I thought it would be a good fit for me.

İçerik üretmeye nasıl başladınız?

Üniversitedeyken derslerim için sürekli yazmak zorundaydım. Anladım ki yazmak bundan sonraki hayatımın önemli bir parçası olacak. Bu yüzden içerik üreticiliğini iş olarak yapmaya karar verdim. Çalışma saatlerimi kendim seçebilmeyi sevdiğim için bu işin tam bana göre olduğunu düşünüyorum. 

What is your expertise in content writing?

In addition to my academic career which involved endless amounts of writing on a diverse variety of subjects, I also had previous work experience in content and technical writing. I worked in PR and media in previous positions writing newsletters, articles and other content writings which really prepared me for this type of work.

İçerik üreticiliğinde uzmanlık alanınız nedir?

Birbirinden çeşitli konular hakkında yazmamı gerektiren akademik kariyerimi bir kenara bırakırsak genellikle teknik içerik üretimi alanında uzmanlığım var diyebiliriz. Daha önce PR ve medya sektöründe çalıştığım için haber yazımı, denemeler ve farklı birçok türde içerik ürettim. Bu da beni şu anki mesleğime hazırladı diyebilirim. 

Does creating content suitable to your expertise help you write better?

I think it is important to have solid knowledge in the subject you are writing in, whether from previous experience or research.  While a good writer can write about anything given the correct information, it is always better to write in your expertise. 

Uzmanlık alanınıza uygun içerik üretmenin daha iyi içerik üretmenize katkısı oluyor mu?

Bence içerik ürettiğiniz alanda sağlam bir bilgiye sahip olmanız çok önemli. Bu bilgi daha önce yaptığınız araştırmalardan ya da tecrübelerinizden geliyor olabilir. İyi bir içerik üreticisi, doğru brief ile ona verilen her konuda içerik üretebilir ancak uzmanlık alanınıza uygun içerikler üretmek her zaman daha iyidir. 

How did you hear about icerikbulutu.com?

I saw their native content creator job advertisement on Kariyer.net and decided to apply.

icerikbulutu.com’u nasıl duydunuz?

Kariyer.net üzerinden verdiğiniz native içerik üreticisi ilanını gördüm ve başvurmaya karar verdim. 

How do you feel about being a native content creator on icerikbulutu.com? Tell us about your experience. 

As I mentioned previously, I enjoy getting to choose my work times and places, and I am happy that I can contribute to both Turkish and global companies and help them to grow with my writing. I always feel like İçerik Bulutu treats me with respect and values my work, especially the Community Management team who has been with me since the beginning and is always quick to help and answer my questions.

icerikbulutu.com’un native içerik üreticilerinden biri olmak nasıl bir duygu? Bize biraz tecrübelerinizden bahseder misiniz?

Daha önce de bahsettiğim gibi kendi çalışma saatlerimi ve çalışma mekanımı seçmeyi seviyorum. İçeriklerimle hem Türk hem global markalara katkıda bulunabildiğim için mutluyum. Ayrıca İçerik Bulutu’nun bana her zaman saygıyla yaklaştığını ve işlerime değer verdiğini hissediyorum. Özellikle Topluluk Yönetimi ekibi başından beri benim yanımda. Ekip, sorularıma her zaman hızlıca yanıt veriyor ve hemen çözüm sunuyor.  

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat