Kim Bu Native İçerik Üreticileri? – 2

Kim Bu Native İçerik Üreticileri? – 2

İçerik Bulutu topluluğunun yeni üyeleri, native içerik üreticileri! Markaların e-ihracat çalışmalarının artmasıyla beraber yabancı dilde içerik ihtiyaçları da oluşmaya başladı. Bu ihtiyaca uzman native içerik üreticileri ile çözüm üretiyoruz.

Peki, kim bu native içerik üreticileri? Merak edilen bu soruya cevap olacak “Kim Bu Native İçerik Üreticileri?” röportaj serisinin ikincisini Amerika’da yaşayan uzman native içerik üreticimizle gerçekleştirdik.

Could you tell us about yourself before we start? 

I’m a software developer turned tech writer from New Jersey. Through content writing, I’ve been able to combine my interests — technology, writing, and travel — to achieve the lifestyle I’ve always wanted. Nowadays, I travel full-time while producing tech content for software companies and coding bootcamps.

Başlamadan önce biraz kendinizden bahseder misiniz?

Yazılım geliştirici iken teknoloji yazarlığına geçtim, New Jersey’denim. İçerik yazarlığı sayesinde, ilgi alanlarımı (teknoloji, yazı ve seyahat) birleştirerek her zaman istediğim yaşam tarzını elde ettim. Bugünlerde bir yandan yazılım şirketleri için teknoloji içeriği üretirken ve eğitim kampları kodlarken tam zamanlı olarak seyahat ediyorum.

Where did you study and graduate from?

After getting a university degree in business and working as an accountant, I decided to move into the tech industry. I started self-learning programming and later joined a software development bootcamp to accelerate my learning while traveling throughout Southeast Asia. Shortly after completing the intensive course, I landed a software developer position in New York City.

Eğitiminizi hangi alanda aldınız?

İşletme okuduktan ve muhasebeci olarak çalıştıktan sonra teknoloji sektörüne geçmeye karar verdim. Kendi kendine öğrenme programına başladım ve daha sonra Güneydoğu Asya’da seyahat ederken süreci hızlandırmak için bir yazılım geliştirme eğitim kampına katıldım. Yoğun kursu tamamladıktan kısa bir süre sonra New York’ta bir yazılım geliştirici pozisyonunda işe girdim.

How did you start writing content?

While I was working as a software developer, I became interested in writing on the side. After writing a short time for a software marketing agency, I joined them full-time. Through that experience, I learned more about the marketing side of content writing to complement my tech background. Later on, I began working with ContentGo.

İçerik üretmeye nasıl başladınız?

Yazılım geliştiricisi olarak çalışırken bir taraftan içerik üretimine ilgi duymaya başladım. Kısa bir süreliğine bir yazılım pazarlama ajansı için içerik ürettikten sonra tam zamanlı olarak aralarına katıldım. Bu deneyim sayesinde, içerik üretiminin pazarlama tarafı hakkında daha çok şey öğrenerek teknoloji altyapımı tamamladım. Ardından İçerik Bulutu / ContentGo ile çalışmaya başladım.

What is your expertise in content writing?

I write primarily for software companies that want tech content that’s easy to read and informative for their target audience. Having spent time as a developer, I can leverage the client’s technical documentation or other resources to produce well-researched content about their products or services. This content often takes the form of blog posts, whitepapers, or case studies.

İçerik üreticiliğinde uzmanlık alanınız nedir?

Öncelikle, hedef kitleleri için okunması kolay ve bilgilendirici teknik içerikler isteyen yazılım şirketleri için yazıyorum. Belli bir süre yazılımcı olarak çalışmanın katkısıyla, müşterinin teknik dokümantasyonundan veya diğer kaynaklardan yararlanarak teknoloji ürünleri veya hizmetleri hakkında iyi araştırılmış içerikler üretebiliyorum. Bu içerikler genellikle blog yazıları, teknik incelemeler veya case-study çalışmaları oluyor.

Does creating content suitable to your expertise help you write better?

Having industry experience definitely does help produce higher-quality content much faster. When writing about programming or software, I can often find connections between the topic and my time as a developer. Research is still critical, but there are things that come to mind from my industry experience that I can include to make the content more interesting and insightful.

Uzmanlık alanınıza uygun içerik üretmenin daha iyi içerik üretmenize katkısı oluyor mu?

Sektör deneyimine sahip olmak kesinlikle daha kaliteli içeriklerin, daha hızlı üretilmesine yardımcı oluyor. Programlama veya yazılım hakkında yazarken, genellikle konu ile yazılımcı olarak geçirdiğim zaman arasındaki bağlantıları bulabiliyorum. Araştırma hala kritik, ancak sektörel deneyimimden aklıma gelen, içeriği daha ilginç ve daha anlaşılır hale getirmek için ekleyebileceğim şeyler oluyor.

How did you hear about icerikbulutu.com?

A representative from ContentGo reached out to me on LinkedIn. Shortly after, I began taking on projects for some of their tech clients.

icerikbulutu.com’u nasıl duydunuz?

ContentGo’dan bir temsilci LinkedIn aracılığıyla bana ulaştı. Kısa bir süre sonra, bazı teknoloji müşterileri için projeler almaya başladım.

How do you feel about being a native content creator on icerikbulutu.com? Tell us about your experience.

So far, it’s been great. They have a friendly and responsive staff that’s enjoyable to work with. I look forward to working with ContentGo/İcerik Bulutu in the future.

icerikbulutu.com’un native içerik üreticilerinden biri olmak nasıl bir duygu? Bize biraz tecrübelerinizden bahseder misiniz?

Şimdiye kadar harikaydı. Birlikte çalışmaktan zevk aldığım, samimi ve ilgili bir kadroları var. Gelecekte ContentGo/İçerik Bulutu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum.

Serinin birinci röportajına buradan göz atabilirsiniz.

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat