İçerik Bulutu Guru Yazarlar

Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları – 7

Bize en çok sorulan sorulardan birini, yine çok keyifli bir röportaj ile yanıtladık! “Kim Bu İçerik Bulutu Yazarları?” serimizin yedinci röportajını, Beslenme & Diyet kategorimizin Guru yazarlarından bir diyetisyen olan nevergiveup ile gerçekleştirdik. Keyifli okumalar!

röportaj

Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

1977 uşak doğumlum. Öğretmen anne ve babanın ilk çocuğuyum. Hem arkadaşım, hem dostum bir tane erkek kardeşe sahibim. Evliyim ve eşim dünyanın en hoşgörülü erkeklerinden biri. Kitap okumak ve film izlemek en büyük zevkim. Bir de dünyalar tatlısı kedim var. Neşeli ve eğlenceli biriyim. Kaba ve hoşgörüsü olmayan ayrıca hayvanları sevmeyen insanlardan pek hoşlanmıyorum. Mesleğim gereği fiziksel aktivitelerin tümü benim için büyük önem taşıyor. Yüzmek en büyük tutkum.

Eğitiminizi nerede ve hangi alanda aldınız?

Hacettepe üniversitesi beslenme ve diyetetik bölümünden 2000 senesinde mezun oldum. 2 sene İngiltere’de dil eğitimi aldım. Mesleğimi severek yapıyorum.

İçerik üretmeye nasıl başladınız?

İnternette gezerken bir firmanın sitesini gördüm. Yazı yazarak para kazanabilirsiniz yazıyordu. Üye oldum ve içerik yazmaya başladım Boş zamanlarımda yazıyordum. Zaten oldum bittim yazı yazmayı çok severim

icerikbulutu.com ile nasıl tanıştınız?

icerikbulutu.com ile kariyet.net sitesindeki ilana başvurarak tanıştım. İlk önce pek önemsemedim. Öylesine bir iki konu yazdım. Sonra içeriklerin parasını zamanında ve karşılığını tam olarak verdiklerini fark ettiğimde ciddi bir şekilde yazmaya başladım.

Uzman olduğunuz ve profesyonel olarak içerik ürettiğiniz alanlar nelerdir?

Sağlık, sağlıklı beslenme, moda, spor, eğlence ve besinler hakkındaki içerikler yazmayı çok seviyorum. Zaman zaman bilgisayarla ilgili içerikler de beni eğlendiriyor.

Sizce uzmanlık alanınızda içerik üretmenin içeriğin kalitesine katkısı nedir?

Uzman olduğum alanlarda içerik yazarken en önemli nokta zorlanmamam ve eğlenerek yazmam. Çünkü o konular benim mesleğimin birer parçası. Uzmanlık alanımla ilgili içeriklerde daha çok kendime güveniyorum ve daha hızlı yazabiliyorum. Kelime dağarcığım bu konulara daha uygun seçimler yapmama izin veriyor.

Sizi Freelance çalışmaya iten ne oldu? Bu konuda kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz?

Zaman problemi olmaması beni freelance çalışmaya iten en büyük neden. Çalışma planımı yapmak benim elimde. Hangi saatlerde yazmalıyım, hangi konuları seçmeliyim tamamen benim sorumluluğumda oluyor. Yani beni daha özgür kılıyor. Ve yazma eylemi için gerekli olan tek şey bilgisayar ve internet. İki durumu sağladığım her yerde yazabiliyorum. Daha ne olsun zaman ve mekan sorunum yok.

Daha iyi ve kaliteli içerikler yazabilmek için farklı konularda da araştırmalar yapıyorum ve bu beni daha bilinçli yapıyor. Daha çok dergi okuyorum daha çok belgesel izliyorum ve nerde olursam olayım tüm noktalama işaretlerine ve anlam bozukluklarına daha çok dikkat ediyorum.

 

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat