Lüks Marka Pazarlaması: Strateji ve Taktikler

Lüks Marka Pazarlaması: Strateji ve Taktikler

Lüks marka pazarlama stratejileriyle ilgili içeriklerin çoğunluğu müşteri zihniyetine odaklanır. Yani bu içeriklerde genellikle lüks marka müşterilerini satın almaya yönlendiren motivasyonun ne olduğu analiz edilir. 

Ancak bu içerikte lüks marka pazarlamacılarının SEO stratejilerini kendileri için nasıl kullanabileceğinden ve yarışın bu kadar büyük olduğu bu alanda nasıl daha verimli sonuçlar alabileceklerinden bahsedeceğiz. 

Bu içeriğin SEO önerileri “on-page” yani sayfada kalma üzerine olacak. Moz bunu bir web sayfasının hem içeriğini hem de HTML kaynak kodunu optimize etmek olarak tanımlıyor. On-page SEO’yu önceliklendirmek arama motoru sıralamalarını yükselterek ve sitelerine trafik alarak lüks marka pazarlamacılarının organik trafiklerini artırmalarına yardımcı oluyor. 

Ama iş harika bir on-page SEO çalışmasıyla bitmiyor. Lüks marka alıcıları genellikle duygusal ihtiyaçlarını gidermek için alışveriş yaptıklarından pazarlamacıların dönüşümü maksimize edebilmesinin yolu alıcılara duygusal anlamda tatmin edici bir alışveriş tecrübesi sunabilmekten geçiyor.

Anahtar kelimenin kullanılma amacını iyi analiz edin ve markanızı doğru alıcının karşısına çıkarın

Alıcının arama alışkanlıklarını doğru analiz etmek çok önemli. Web sitenizi verimli bir şekilde optimize edebilmek ve içerik pazarlaması stratejilerinizin temellerini sağlam atabilmek için onların ne istediğini çok iyi anlamalısınız. Anahtar kelime araştırmalarının ardında yatan niyeti anlamak, müşterilerin spesifik ihtiyaçlarını anlamanızı ve buna göre hedefleme yapmanızı sağlayacak.

3 temel arama amacı var:

Navigasyonel:Navigasyonel arama yapan kullanıcılar bir web sitesi ya da bir konum arar. Örneğin; “Gucci” ya da “Gucci.com”. Yani bu aramaların sonucu markanın alan adına yönlendirme yapar. 

Bilgilendirici:Bilgilendirici arama yapan kullanıcılar genellikle spesifik bir bilgi arayışında olur. Örneğin; “Chanel deri modelleri” ya da “Havyar derisi nedir” gibi. Bu aramaların sonucu spesifik bilgiyi içeren rehber ya da liste içeriklerinin olduğu web sitelerine yönlendirir.

İşlemsel:İşlemsel arama yapan kullanıcılar bir ürün ya da hizmet satın almak için arama yapar. Örneğin; “Jimmy Choo ayakkabı satın al” ya da “altın el çantası nereden alınır” gibi. Bu aramaların sonucu kullanıcıyı Jimmy Choo ayakkabısı ya da altın el çantası alabileceği web sitelerine yönlendirir. 

Nasıl uygularsınız?

Peki, web sitenizin kullanıcının arama amacına uygun olduğunu nasıl anlarsınız? İşe anahtar kelime hedefleme çalışmalarınızı değerlendirerek başlayabilirsiniz. Değerlendirme yaparken arama hacminin ötesinde düşünmeli ve kendinize anahtar kelime hedefleme çalışmanızın kullanıcının arama amacıyla örtüşüp örtüşmediğini sormalısınız. Örneğin; web sitenizin bilgilendirici bir yapısı varsa hedeflediğiniz anahtar kelimenin bilgilendirici aramalar için kullanıldığından emin olmalısınız.

Tıklanmak için meta açıklamalarına yatırım yapın 

2009 yılından beri direkt bir sıralama faktörü olmasa da meta açıklamalarının tıklamaya yönlendiren özelliği web sitenizin arama sonuçlarında üst sıralara yerleşmesine yardımcı olabilir. Bunu aklınızda tutarak meta açıklamalara yatırım yapmaya devam edebilirsiniz. Özel meta açıklamaları daha fazla uğraş gerektirse de (özellikle çok sık değişikliğe uğrayan e-ticaret sitelerinde), tıklanma oranını artırmak için buna yatırım yapmaya değer. 

Peki, kaliteli meta açıklamalarına nasıl ulaşırsınız? İşte birkaç öneri: 

Zamansız içerikleri önceliklendirin

Zamansız içerik sayfaları, içeriği zamanla biraz değişse de aynı kalan sayfalardır. Bu sayfalar sizin en çok trafiğin geldiği ana sayfanız ya da “tasarım koleksiyonlar” ve “mücevherler” gibi kategori sayfası olan ana iniş sayfaları. Unutmayın, bu sayfalar içerik değişse bile arama motorlarında kredibiliteyi artırabilecek sayfalar olduğu için meta açıklamalarının ilgi çekici olduğundan emin olun.

Hayal kurdurun

İçeriğin girişinde lüks marka alıcılarının duygusal ihtiyaçlarını gidermek için alışveriş yaptığından bahsetmiştik. İşte bu yüzden meta açıklamalarda bu ihtiyaçları karşılayacak ifadeler kullanmalısınız. Betimleyici ifadeler bu ihtiyacı karşıladığı gibi kullanıcının aksiyon almasını ve tıklama oranını %2 artırıyor. Aşağıda örnek ifadeleri bulabilirsiniz:

-Son moda tasarım el çantalarına hemen göz atın

-Bu çiçekli elbiseyle kendinizi tropik ormanlarda hissedin

-Mükemmel ofis görünümüne ulaşın 

CTA yani Eylem Çağrısı ile ihtiyaç yaratın

Meta açıklamalarınızda kullandığınız ifadeler hedef kitlede “kaçırma korkusu” yaratmalı. Bunu da yine meta açıklamalarınızda kullanacağınız doğru eylem çağrılarıyla gerçekleştirebilirsiniz. İşte bazı örnekler:

-Sınırlı sayıda üretilen bu koleksiyona şimdi sahip olun! 

-Özel serimize hemen göz atın! 

-Bu fırsatı kaçırmayın! 

Karakter sınırına uyun

Meta açıklamalarındaki karakter sınırlarına uymalısınız. Açıklamanın 150-160 karakter arasında olmasına özen gösterin. Aksi takdirde arama sonuçlarında açıklamanın tamamı görünmeyecektir. Kullanıcıya vermek istediğiniz mesajı yarım vermek, onlar için iyi bir kullanıcı deneyimi yaratmadığınız anlamına gelir.

Bonus: Meta Açıklamalarını işin uzmanı üretsin

Meta açıklaması, lüks marka pazarlamasında en büyük yardımcılarınızdan biri. Bu yüzden kaliteli meta açıklamasının ne kadar önemli olduğu ortada. Meta başlık ve meta açıklaması ihtiyaçlarınız için hemen İçerik Bulutu yayıncı hesabı oluşturabilir, hedef kitlenizin ilgisini çekecek yaratıcı meta başlık ve açıklamalara en kısa sürede ulaşabilirsiniz. 

Kaynak: 

https://searchenginewatch.com/2019/04/03/luxury-marketing-search-strategy-series/

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat