nft projelerini pazarlamak için kullanılabilecek içerik türleri

İçerik Üreticilerinin NFT Projelerini Pazarlamak için Kullanabilecekleri 3 İçerik Türü

NFT projenizi bir sonraki seviyeye taşımak için içerik pazarlamasının gücünden nasıl yararlanabileceğinizi öğrenin.

Kripto piyasası, ilk Bitcoin Futures (Bitcoin vadeli işlemleri) ETF’sinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylanmasıyla birlikte büyük bir yükselişe geçti.

Ancak bu durum sadece Bitcoin piyasası ile ilgili değil: Günümüzde dijital sanatın yüz binlerce dolara alınıp satıldığı NFT pazarına yapılan bir “altın hücumu”nun tam da ortasındayız!

Gün geçtikçe daha fazla insan, akıllara durgunluk veren bir yatırım getirisi elde etmek için CryptoPunks, The Doge Pound veya Rekt Racoons gibi koleksiyonlar toplamaya başladı.

Piyasada NFT’lerden 4,4 milyon doların üzerinde kâr elde eden örnekler olduğu için bazı şirketler de NFT trendine dahil olmaya başladı. Örnek vermek gerekirse Visa geçenlerde, 149.939 dolar değerinde bir CryptoPunk satın almıştı.

Binlerce içerik üreticisi ve sanatçı, trend haline gelen bu pazarın yükselişe geçmesiyle kendi NFT projelerini hayata geçirirken aynı yolu izlemeye başladı. 

Aslında bir NFT projesinin başarısı pazarlamaya bağlı. Bu sebeple piyasayı NFT’lerinizin gerçek bir değeri olduğuna ikna etmeniz gerekli.

Ancak çoğu üretici, işlerini daha fazla insanın görmesini sağlamak için yalnızca Twitter’dan destek alıyor ve içerik pazarlamasının gücünü göz ardı ediyor.

O halde gelin, önemi büyük ölçüde göz ardı edilmiş ama NFT çalışmanızı zirveye taşıyabilecek üç içerik türünü birlikte inceleyelim.

1.   Yol Haritası Çıkarın

Başarılı bir NFT çalışmasının arkasında, projenin uzun vadeli değerini açıkça gösterebilmek amacıyla oluşturulan, proje ekibinin vizyon ve stratejisini anlatan bir yol haritası vardır.

Bir NFT yatırımcısının satın almadan önce okuyacağı ilk içerik, bu yol haritasıdır. Bu sebeple üzerinde titizlikle düşünülmüş bir harita hazırlamak oldukça önemlidir.

İdeal bir yol haritası detaylı bir şekilde aşağıdakileri kapsar:

  • Projenin kilit taşları neler ve bunlara ulaşınca ne olacak? Örneğin NFT’lerinizin belirli bir yüzdesi satıldığında bir çekiliş yapıp hediye dağıtmak isteyebilirsiniz. 
  • Projenin uzun vadeli hedefleri neler? Projenin varlığını sürdürmesi uzun vadeli bir hedef olarak görülebilir. Staking’den tutun da kazanılan satış gelirinin bir kısmının sahiplerine geri dağıtılmasına kadar pek çok unsuru kapsayabilir.
  • Ayrıntılı bir plan: Takımın belirtilen hedeflere nasıl ulaşacağını gösteren ayrıntılı bir plan yapılmalı.

Çoğu NFT projesi, kendisine kısa bir blog yazısında sadece birkaç paragraflık yer bulur. Bu birkaç paragrafta ise projenin yalnızca ana hatları verilmiş olur. Bunun bir sonucu olarak projeler, istikrarlı bir kullanıcı kitlesine sahip olamaz, kullanıcılarını uzun vadede elinde tutmayı başaramaz. 

Aslında bu durum size kendinizi insanlara anlatmak için harika bir fırsat yaratabilir. Serbest çalışan bir metin yazarı ve grafik tasarımcı ile anlaşın. Vizyonunuzu anlatan ve size karşı duyulan güveni hızlıca arttıran indirilebilir bir PDF dosyası yaratın.

2.    Teknik İnceleme Metinleri Kaleme Alın

Geleneksel kullanımına bakacak olursak teknik inceleme metinleri (whitepapers), belirli bir sorunu veya konuyu kapsamlı bir şekilde anlatan ve standart blog gönderilerinden veya makalelerden daha derine inen uzun içerikler için kullanılan bir terimdir.

Bu anlamda, bu içerik türü, belirli bir ürün veya hizmetin bir sorunu nasıl çözebileceğini açıklar ve okuyucuya detaylı bir kaynak sunar.

Siz de bu içerik türünün ortaya koyduğu yaklaşımı projenize bağlı bir otorite yaratmak, çevrimiçi varlığınızı görünür kılmak ve daha fazla satış yapmak için kullanabilirsiniz.

Aklınızda birkaç fikir oluşturma amacıyla, NFT projenizi tanıtmak için yapacağınız teknik inceleme içeriklerinin neleri kapsayabileceğine dair bazı öneriler aşağıda verilmiştir:

  • Yeni başlayanlar için rehber içerikler yaratın: NFT projelerine aşina olmayan pek çok insan var. Bu sebeple NFT projeleri ile ilgilenmeye yeni başlayanların bu ortamda aktif olabilmesine yardımcı olacak içerikler oluşturabilirsiniz. Rehberler daha fazla satış yapmanızı ya da hedef kitlenizin sizden haberdar olmasını sağlayabilir.
  • Sektör raporları oluşturun: NFT pazar trendlerini analiz etmek, kendinizi endüstri lideri olarak tanıtmanın ideal bir yoludur.
  • Proje özetleri yazın: Pek çok kişi, özellikle son dönemde, yeni NFT fırsatlarının peşinde. Bu anlamda, hedef kitlenizi hızla büyütmek için gelecek vadeden bir dizi projeyi teknik bir incelemeye dönüştürebilirsiniz.
  •  Ayrıca, büyük satın alma gücüne sahip şirketlere veya kişilere (veya kripto dilinde “balinalara”) özel olarak hazırlanmış ayrı bir teknik inceleme oluşturmak da iyi bir fikir olacaktır.

Sadece bir veya iki balinanın sizi kaynak ve maddi bakımından desteklemesi, NFT projenizin gidişatını tamamen değiştirebilir, dolayısıyla bu desteğin getirisi muazzam olabilir.

3.   Blog Gönderileri

Blog yazmak yıllardır şirketlerin çevrimiçi varlıklarını büyütmeleri ve süreklilik vadeden yeni müşteri adaylarının akışını sağlamaları için başvurulan bir yol olmuştur.

Düzenli olarak blog gönderilerinden destek alan şirketler, blog kullanmayanlara göre %55 daha fazla ziyaretçi artışına sahiptirler.

B2B tüketicilerinin %71‘inin satın alma kararı vermeden önce blog gönderilerini okuduğu gerçeği üzerinden düşünüldüğünde blog gönderileri yazmanın mevcut kitlenizi önemli ölçüde genişletmenize yardımcı olduğunu görebilirsiniz.

Ek olarak, NFT projelerini araştırma aşamanızda hedef kitlenizin arama motorlarına yazdığı anahtar kelimeleri görmek için Ahrefs, Ubersuggest veya Google Keyword Planner gibi araçları da kullanabilirsiniz.

Bu anlamda, talep yaratmak için yalnızca Twitter’a güvenmek yerine; organik arama trafiği oluşturma amacıyla SEO dostu blog gönderilerine başvurmalısınız.

İçerik pazarlaması ile NFT projenize bir yol çizin

NFT’ler gelecek  – ve gelecek tam da burada!

NFT’ler eğlence, oyun, sanat, müzik ve daha pek çok sektörde devrim yaratmaya hazırlanıyor. Öte yandan yeni bir varlık sınıfı olarak yükselişleri ise ayrı bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

NFT pazarı henüz emekliyor olsa da piyasadaki bu kıyasıya rekabet, bir NFT projesini başarılı bir şekilde pazarlamak için gerekenleri arttırmaya devam edecek.

Bu durum şu anlama geliyor: Sonuç olarak, içerik pazarlaması dahil tüm geleneksel tanıtım kanalları, tüm içerik üreticileri tarafından büyük oranda benimsenmiş olacak.

Bunun sonucunda ise NFT pazarlamasının yeni gelişmekte olan durumundan yararlananlar, ileride çok büyük faydalar elde edecekler. Peki ya siz neyi bekliyorsunuz?

Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/392155

Tuğçen Salkıç

Boğaziçi Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı yüksek lisans mezunu. icerikbulutu.com'da içerik denetim uzmanı. Sanat meraklısı.

1 yorum var

İlk Yorumu Başlat