smx london

SMX London 2019 Notları

21-22 Mayıs tarihlerinde tam adıyla Search Marketing Expo (SMX) London 2019 konferansına GroupM Türkiye olarak, Data & Technology ekibinden Aykut Aslantaş ile birlikte katıldık. SEO, SEM, İçerik Pazarlaması, Sosyal Medya Pazarlaması, Veri Görselleştirme  Dijital Pazarlama… Her biri birbirinden uzman konuşmacıların sahne aldığı bu muhteşem etkinlikte dikkat çeken önemli konuları ve aksiyon maddelerini derleyerek sizlerle paylaşıyorum.

Toplam 45 konuşmacının 26 ayrı oturumda sahne aldığı, İki güne sığmayan konferans programı, katılımcıların ilgi alanlarına göre tercihte bulunabilmeleri için ağırlıklı olarak SEO & SEM konu başlıklarında iki alternatif sahneye ayrılmış şekilde düzenlendi. Ben de çoğunlukla kendi uzmanlık alanım olan SEO ile alakalı oturumlara katılmaya özen gösterdim.

Konferansı genel olarak değerlendirmek gerekirse; bazı oturumlar konuşmacı profili, sunum içeriğinin özgünlüğü, sunum akışı, know-how aktarımı, aksiyon odaklı, derin bilgi içeriği gibi ölçütlere göre diğerlerine nazaran daha başarılıydı diyebilirim. Bu nedenle aktarılmaya değer bulduğum oturumları derleyerek, okuyan herkes için faydalı olması için konular ile ilgili güncel bilgileri ve kendi yorumlarımı da ekleyerek konferans özet yazısı kaleme alıyorum. 4 başlıkta topladığım notlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Dijital Pazarlama Sektörünü Kökten Değiştirecek Bir Sonraki Büyük Engel “Sesli Arama” değil, “İletişimsel Yapay Zeka”

Robotlar İnsanlara Karşı: SEO Başarısı için Hangisi Daha Önemli?

İleri Teknik SEO Konularında Son Gelişmeler

Merhaba Google, Diyaloğa Dayalı Arama için Optimizasyon Mümkün mü? 

İlk Yorumu Başlat