Başlık Fikirleri Alabileceğiniz 7 Araç

Başlık Fikirleri Alabileceğiniz 7 Araç

Bir blog içeriği oluştururken en kritik konulardan biri başlık seçimidir. Özellikle işletmeniz için bir blog akışı yaratmak istiyorsanız blog başlığınızı etkili şekilde oluşturmaya dikkat etmelisiniz. Etkili blog başlığı oluşturmak için işinizi kolaylaştıracak ve size destek olacak yöntemlere başvurabilirsiniz. Örneğin başlık fikri veren araçlar ile ilgili araştırma yapabilir ve ihtiyaçlarınızı doğru şekilde karşılayan web aracını seçebilirsiniz.

Başlık fikirleri veren araçları detaylı şekilde incelemeden önce şu soruya kısaca yanıt vermekte yarar var: “Etkili blog başlığı oluşturmaktan kastımız nedir?” Bu sorunun yanıtını, en yalın hâliyle, SEO standartlarına uygun, organik bir dille yazılmış ve blog içeriğinizi doğru biçimde yansıtan sözcük dizgesi yaratmak olarak vermek mümkün. 

Buradan hareketle şu an okuduğunuz içerikte az önce saydığımız kriterleri karşılamanızı kolaylaştıracak araçları inceleyeceğiz. Hazırsanız sözü çok da uzatmadan incelememize başlayalım.

Dikkat Çekici Başlıklar İçin Fikir Verecek 7 Araç

Öncelikle başlık önerisi veren araçlar derken neyi işaret ettiğimizi açıklamamız gerek. Blog başlığı oluşturucu -kabaca- SEO dostu, akılda kalıcı, organik blog başlığı önerilerinde bulunan, yapay zekâ destekli, çevrimiçi bir araçtır. Söz konusu araçları yalnızca mevcut blog yazılarınıza başlık oluşturmak için değil, yeni blog yazılarına dair çeşitli fikirler üretmek için de kullanabilirsiniz. 

Blog başlığı oluşturmaya yarayan araçların sunduğu faydaları dört farklı başlık altında toplayabiliriz:

  1. SEO optimizasyonu: Sayfa içi SEO yapılandırmasının kritik bileşenlerinden biri olan ana anahtar kelimeyi başlığa otomatik olarak dahil ederek işinizi daha kolay hâle getirir.
  2. Hız: Blog başlığı oluşturucular kısa sürede çok sayıda başlık önerisi verebilir. Böylece blog akışı oluşturma süreciniz hızlanır.
  3. Alternatif: Çok sayıda blog başlığı oluşturan bu araçlar, blog içeriğiniz için en uygun başlığı belirlemenize yardım eder.
  4. Yaratıcılık: Manuel olarak blog başlığı hazırlarken aklınıza gelmeyen sözcük kombinasyonlarını da sunan blog başlığı oluşturucular hayal gücünüze ilham verir.

Başlık fikri veren araçların işlevlerini açıkladıktan sonra blog akışı yaratmanıza yardımcı olacak 7 çevrimiçi aracı detaylandırabiliriz. 

Topiko

İçerik Bulutu olarak geliştirdiğimiz akıllı içerik fikir motoru Topiko, markalara hedef kitlelerinin ilgisini çekebilecek ve organik trafiklerini artırabilecek içerik önerileri bulma konusunda yardımcı olur. 

İçerik projelerinize sürdürülebilirlik kazandırmanızı kolaylaştıran Topiko, içerik pazarlaması eğilimlerini takip etmenize yardımcı olduğu gibi, okunma ve paylaşılma olasılığı yüksek içerik fikirlerinden oluşan bir akış yaratmanızı da mümkün kılar. SEO uyumlu ve yüksek aranma hacmine sahip içerik önerileri ile markanızı birkaç adım ileri taşımanızı sağlayan Topiko’nun sunduğu temel özellikler şu şekildedir:

  • Talebe uygunluk
  • Özgün
  • Markaya özel
  • İlgi çekici
  • Pazarlama eğilimleri ile uyumlu
  • SEO uyumlu
  • Aranma hacmi yüksek
  • Pozitif organik trafiği destekleyici
  • Evergreen

Siz de akıllı içerik fikir motorumuz Topiko’yu markanızın içerik üretim süreçlerine entegre etmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilir, uzman ekip arkadaşlarımızdan konuyla ilgili destek alabilirsiniz. 

Kickass Headline Generator

kickass-headline-generator

SumoMe tarafından geliştirilen Kickass Headline Generator, blogunuzun tekrar ziyaret edilme oranını artırmaya yönelik ilgi çekici başlıklar üretir. Eğlenceli, tartışmalı, numaralandırılmış listeler, nasıl yapılır ve kendin yap bileşenlerinden yararlanan bu aracın temel özellikleri şu şekildedir:

  • 49 dönüşüm dostu başlık formülü
  • Minimalist ama güçlü tasarım ve harekete geçirici ifadeler
  • Alt başlık kategorisinde başlıklar oluşturma olanağı
  • Başlığa hedef, hayal kırıklığı ve güç ifade eden sözcükler ekleme şansı

Sırada bir diğer çevrimiçi araç, daha doğrusu bu kez başlık oluşturmanıza yarayan bir web sitesi var.

Answer the Public

answer-the-public

Bir dakika gibi kısa bir süre içinde başlık ve içerik fikirlerinin nasıl bulunacağına dair ipuçları veren Answer the Public, herhangi bir blog içeriği ya da makale için konu da önerebilir. Beyin fırtınası yapma, başlık önerisi verme ve konu bulma alt kategorilerinde hizmet veren web sitesi kendi başlık fikirlerinizi gönderebilmeniz için bir iletişim formunu da sizinle paylaşıyor.

Geniş veritabanı ile dikkat çeken bu web sitesi 100.000’den fazla konu ve konu başlığından oluşan, son derece çeşitli bir koleksiyona sahip.

SEOPressor Blog Title Generator

seo-pressor-blog-title-generator

Yapay zekâ odaklı bir araç olan SEOPressor, blog içeriği, yazı, makale ve öykü için ilgi çekici bir başlığa ihtiyaç duymanız hâlinde yardımınıza koşar. Başlıkta kullanmayı düşündüğünüz kelime öbeğinin bir marka, sektör, ürün, kişi ya da konum ile ilgili olup olmadığını tanımlayarak bu araçtan daha iyi öneriler almanız da mümkün. 

Basit ve sezgisel bir arayüze sahip olan SEOPressor, genel değil, bağlamsal blog başlıkları oluşturur. Hedef anahtar kelime başına 1000’den fazla başlık fikri üretir ve ücretli sürümünde başlık oluşturma aşaması ile anahtar kelime araştırmasını eşleştirir.

HubSpot Blog Ideas Generator

hubspot-blog-topic-generator

Pazarlama ve satış platformu HubSpot’un ücretsiz araçlar paketinde yer alan HubSpot Blog Ideas Generator, girdiğiniz anahtar kelime ile ilişkili beş blog önerisi üretiyor.

HubSpot’u kullanmaya başlamak için hedef anahtar kelimenizle ilgili beş benzersiz sözcük girmeniz gerekiyor. Daha sonra araç sizin için beş blog başlığı üretiyor. Bu aracın ürettiği başlıklar doğrudan okuyucu ilgisini hedeflediği için genelde kısa, ilgi yoğunluğu yüksek ve pratik sözcük öbeklerinden oluşuyor. Aracın öne çıkan özellikleri ise aşağıdaki gibidir:

  • Başlık fikirlerinin yanı sıra SEO blog stratejileri
  • Kaydolmanız hâlinde içerik takviminizi bir yıl boyunca dolduracak başlık önerileri
  • Yine kaydolmanız hâlinde bir yıllık blog konusu önerileri
  • Reklamsız çalışma ortamı

Sırada şu ana kadarkilerden farklı bir perspektife odaklanan bir blog başlığı oluşturucu var.

Blog Title Generator

Blog Title Generator, blog içeriğiniz için belirlediğiniz anahtar kelimenin web trafik hacmini görmenize olanak sağlıyor. Böylece olası organik trafik hakkında, en azından başlığın yaratabileceği etki özelinde, fikir sahibi olabilmeniz mümkün hâle geliyor. Ayrıca potansiyel trafik hacmini görmek, belirlediğiniz anahtar kelimenin, üzerine içerik bina edilecek bir yapıya sahip olup olmadığını da ortaya koyuyor. 

Portent Idea Generator

Başlık Fikirleri Alabileceğiniz 7 Araç

Son blog başlığı oluşturma aracımız Portent Idea Generator. Blog içeriklerinin yanı sıra video ve podcast gibi görsel ve işitsel içerikler için de başlık önerileri oluşturan bu araç, maksimum etkileşimi esas alır. Hedef kitlenin dikkatini hemen çekmeye odaklanan Portent Idea Generator, dil bilgisi doğruluğunu ölçmeniz için de başlığınızı gözden geçirmenizi olanaklı kılan bir arayüzü bünyesinde barındırır. Tüm bunların yanı sıra Portent Idea Generator başlık oluşturma becerilerinizi geliştirmenize de yardım eder. Başlık fikri çıktınızdaki her bir sözcüğe tıkladığınızda araç, neden o sözcüğün başarılı bir seçim olduğunu açıklar. Böylece sözcük seçimini belirleyen faktörler açısından neden sonuç ilişkisi kurmanızı sağlar. Bu da içgörüler oluşturmanızı sağlayarak, orta ve uzun vadede başlık üretme kabiliyetinizi bir üst seviyeye taşır. 

Özetle başlık fikri veren araçlar hem yaratıcı fikirler ile hedef kitlenize daha hızlı ulaşmanızın yolunu açar hem de zaman zaman sıkıcı olabilen başlık oluşturma sürecini eğlenceli hâle getirir. Başlık fikirleri veren araçları kullanmak bir hayli yararlı ve geliştirici olmasına karşın, bu araçlardan maksimum fayda elde etmek için başlık çıktılarına ufak dokunuşlar yapıp yapamayacağınızı test etmeyi unutmayın.

Siz de akıllı içerik fikir motoru Topiko başta olmak üzere, İçerik Bulutu olarak sunduğumuz içerik üretimi, çeviri, içerik pazarlaması ve çevrimiçi eğitimler hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, ailemizin bir parçası olabilirsiniz. Ayrıca başlık önerisi veren araçlar gibi kendiniz ya da şirketiniz için yararlı olabilecek içeriklere İçerik Bulutu Akademi üzerinden ulaşabilirsiniz.

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

İlk Yorumu Başlat