video pazarlama

Etkili Video Pazarlaması için 6 İpucu

YouTube’da her gün 5 milyar video izlendiği günümüzde video sadece bu yıl değil bundan sonraki yıllarda da trendini koruyacak gibi görünüyor. Hal böyleyken video pazarlama kampanyalarınızla hedeflerinize ulaşmak için stratejiler belirlemekte fayda var.

Bu nedenle biz de, trafiğinizi ve dönüşümlerinizi gerçekten artıracak video pazarlama ipuçlarını araştırdık. Umarız  burada listediğimiz ipuçları size kendi video pazarlama çalışmalarınızda yardımcı olur.

Youtube Kartlar

Ekran başına birden fazla öğe bile olabilir (aşağıdaki resimde olduğu gibi). Bitiş kartları, videonuzun son 5-20 saniyesinde görünebilir. Bu yüzden, videonuz en az 25 saniye uzunluğunda olmalıdır. Bitiş ekranları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu bağlantıya göz atın.

Youtube Bitiş Kartları

Kartlar: Bitiş ekranları sizin için uygun değilse, YouTube kartlarına göz atın! Bu kartlar, videonuz sırasında daha fazla etkileşim oluşturmanıza olanak tanır. İster görüntüleyenleri belirli bir URL’ye yönlendiriyor, ister video veya oynatma listesi gösteriyor, ister kanalınızı tanıtıyor olun.

Youtube Kartlar

İşte bir kartın hareket halinde nasıl göründüğüne dair bir örnek:

Youtube Kart Örneği

Kartlarda akılda tutulması gereken tek şey, kullanıcıların kartın görünmesini sağlamak için videonun sağ köşesindeki küçük “I” simgesine basmaları gerektiğidir. YouTube kartları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu bağlantıya göz atın.

2-Anahtar Kelimelerinizin YouTube’da Sıralaması Kolay mı?

TubeBuddy, harika işlevlere sahip bir YouTube kanal yönetimi aracıdır. Sunduğu işlevselliklerden biri YouTube anahtar kelime araştırma sürecine yardımcı olmasıdır.

Chrome eklentilerini indirmeniz yeterlidir; YouTube’dayken, belirli anahtar kelimeler için sıralamanın ne kadar kolay ya da zor olduğunu anlayabilirsiniz.

Örneğin, şu anda yapay zeka kelimesi çok sık aranmasına rağmen, hedeflemesi zordur çünkü çok rekabetçi ve sıralaması zor.

Youtube Sıralaması

Alternatif olarak, YouTube için videolar oluştururken SEO araştırması için Keywordtool.io kullanabilirsiniz .

3-Rakiplerinizin Youtube Kanalını Hedefleyin

Google Ads’te YouTube yerleşimleri, videolarınızı hiper hedeflemenize izin veren, az kullanılan YouTube reklamcılık özelliklerinden biridir.

Öyle ki reklamlarınızı yerleştirmek için kanalları hatta videoları seçebilirsiniz.

Youtube yerleşimler

Rakiplerinizden farkınızı vurgulayan bir video reklam oluşturabilir ve onu rakiplerinizin YouTube kanalında yayınlanan videolara ekleyebilirsiniz.

Ayrıca YouTube, rakiplerinizin sizin kanalınızda veya videolarınızda reklam yayınlamasını önlemenizi sağlar. İçerik Stüdyosu’nda “Gelişmiş Kanal Ayarları”na gidin ve “İlgi Alanına Dayalı Reklamları Devre Dışı Bırak” onay kutusunun seçili olduğundan emin olun.

Youtube para kazanmak

4-Yeni Video Konuları Bulmak İçin Google Analytics Verilerinden Yararlanın

Web sitenizde en çok ziyaret edilen sayfalar için Google Analytics’e bakın. En iyi performans gösteren içeriğiniz yeni video konuları oluşturmak için size ilham olabilir.

Bu içerikler, kitlenizin bu konuyla ilgilendiğini kanıtlar. Zaten insanların istediği bir şeyi oluşturduğunuzu bilerek güvenle video içeriği oluşturabilirsiniz.

5-YouTube Kanalınızı Google Analytics Hesabınıza Bağlayın

Google Analytics, hangi kanalların YouTube kanalınıza trafik çektiğini görebilme, hangi taktiklerin çalıştığını belirlemek için gerçekten yararlıdır. Youtube kanalınızı Google Analytics’e bağlamak için buradaki adımları takip edin.

Google Analytics’i kullanarak YouTube kanalınız hakkında yanıtlayabileceğiniz 5 soru

1. Hangi trafik kanalları insanları YouTube kanalıma yönlendiriyor?

YouTube kanalınıza her bir kanaldan gelen trafiğin hemen çıkma oranı ve oturum başına sayfa görüntüleme sayısı gibi metrikler hangi kanallara yatırım yapıp yapmayacağınıza karar vermenizde yardımcı olur.

Nasıl takip edilir: Edinme> Tüm Trafik> Kanallar

2. İnsanlar YouTube kanalımı kaç kez ziyaret ediyor?

Aktif bir kanala sahipseniz, kitlenizin sürekli olarak kanalınıza gelmesini beklersiniz.

Nasıl takip edilir: Kitle > Davranış > Sıklık ve Yenilik > Oturum Sayısı

3. Bir ziyaretçinin YouTube kanalıma geri dönmesi kaç gün sürer?

Yenilik raporu, ziyaretçilerinizin YouTube kanalınızı tekrar ziyaret etmelerinin kaç gün sürdüğünü gösterir. Amacınız sadık bir kitle oluşturmaksa, kullanıcılarınızın çoğunun birkaç günde bir kanalınıza geri döndüğünden emin olun.

Nasıl takip edilir: Kitle > Davranış > Sıklık ve Yenilik > Son Oturumdan Beri Geçen Gün Sayısı

4. YouTube kanalımda hangi videolar/sayfalar en popüler ?

Google Analytics, videolarınızın her birini bir web sayfası olarak görüntüler. Her sayfada çok sayıda istatistik var ancak izleme süresi ve hemen çıkma oranına özellikle dikkat etmelisiniz.

Nasıl takip edilir: Davranış> Site İçeriği> Tüm Sayfalar

5. YouTube kanalımı en çok ziyaret eden hangi coğrafyalar?

Her ülkeden gelen ziyaretçilerin kanalınızda davranışları nasıl farklılık gösterdiğinizi analiz edin.

Nasıl takip edilir: Kitle> Coğrafi> Yer

6-Facebook Video Reklamları ile Özel Kitleler Oluşturun

Facebook videoların ne kadar süre görüntülendiğini bilir ve bu bilgilerin reklamlar için kullanılmasını sağlar.

İşte nasıl olduğu: Ürününüzün harika bir videosuna sahipseniz ve bunu Facebook’ta geniş bir kitleye reklam verebilir, binlerce video görüntüleme alabilirsiniz. Ve sonra videonuzla ne kadar etkileşim kurduğuna dayalı olarak özel kitleler ve benzer kitleler oluşturabilirsiniz.

Örneğin, Facebook’ta, videonuzun% 90’dan fazlasını izleyen kullanıcılara benzeyen, belirli bir coğrafi konumun %1’i olan bir kitle segmenti oluşturabilirsiniz.

Bu ipuçlarının işinize yaraması dileğiyle…

Kaynaklar:
https://wave.video/blog/optimize-video-marketing-results/
https://www.klipfolio.com/blog/connect-youtube-channel-google-analytics
https://www.keycdn.com/blog/video-optimization?

e

Enes Akgül

icerikbulutu.com Growth ekibinde çalışıyor. Dijitale tutkulu, amatör tarih işçisi.

İlk Yorumu Başlat