youtube video etiketleri

YouTube Video Etiketleri ile İzlenme Sayınızı Artırın

YouTube video etiketleri, Google’dan sonra en büyük ikinci arama motoru olan YouTube’daki video içeriklerinin optimizasyonu için oldukça önemli bir konu. Bu durum, içerik üreticileri için hem ciddi fırsatlar hem de büyük bir rekabet yaratıyor. Bu nedenle iyi bir sıralama elde etmek istiyorsak YouTube SEO çalışmalarına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu çalışmalarımızda can alıcı nokta ise etiketler oluyor. Peki, can alıcı bir nokta olan etiketleri en etkili şekilde nasıl kullanırız? Örneklerle anlatacağız.

Doğru Etiket Kullanımı Neden Önemli?

Doğru etiket kullanımının zincirleme pek çok faydası bulunuyor. Doğru video etiketleri ile YouTube’a videonuzu daha iyi anlatıp Youtube ve Google’da daha iyi sıralamalar elde ederken organik izlenme sayınızı da artırabiliyorsunuz.

Kanal Etiketleri:

YouTube kanalının ismini ve açıklamasını belirledikten sonra pek çok kişi etiketleri kullanmayı unutuyor ancak bu etiketler kanalın YouTube aramalarında çıkması için çok değerli bir rol oynuyor.

YouTube Studio Beta -> Ayarlar->Kanal

Bu kısımda kanalımızı çeşitli etiketlerle kısa ve öz bir şekilde anlatmalı, “İnsanlar sizi hangi terimlerle arıyor?” sorusunun cevabını vermelisiniz. Araştırmalara göre ideal etiketin en fazla 50 karaktere sahip olduğunu aklınızda bulundurabilirsiniz.

Okuma Önerisi: İşinizi Kolaylaştıracak Sosyal Medya Araçları

YouTube Video Etiketleri:

Etiket sayısı, uzunluğu nasıl olmalı?

YouTube Video Etiketleri ile İzlenme Sayınızı Artırın

Bu rakam, videodan videoya değişiklik gösterebiliyor ancak Brigggsby’nin araştırmasına göre bu etiketleri 200-300 karakter arasında tutmak videonuzun arama motorunda alacağı sıralama açısından verimli oluyor. Bu karakter sınırının üstüne çıkmak spam algısı yaratabileceğinden etiketleri kullanırken dikkatli olmalısınız. Zira etiket sınırını sonuna kadar kullanmanın faydalı olacağını düşünmek hata olacaktır.

Etiketleri kullanırken konu dışına çıkmayın!

Yine bu araştırmaya göre anahtar kelimelerinizin 2-3 kelime arasında olması gerekiyor. Örneğin, “arama motoru optimizasyonu” yerine “arama”, “motoru”, “optimizasyonu” şeklinde etiketler kullanmamalıyız.

İlk anahtar kelimelerinize odaklanın!

Etiketlerimizi belirlerken ilk etiketlerimizin, özellikle de ilk etiketin, hedef anahtar kelimeye göre olmalı çünkü YouTube video içeriğini belirlerken ilk olarak anahtar kelimenize odaklanıyor.

YouTube Video Etiketleri ile İzlenme Sayınızı Artırın

Örnek olarak, fotoğrafta gördüğümüz üzere bir webinarımız dönüşüm oranı optimizasyonu üzerine olduğundan ilk etiketimizi “dönüşüm oranı optimizasyonu” olarak oluşturuyoruz.

YouTube Etiket Tavsiyeleri

Etiketlerin öneminden ve ne kadar kullanılması gerektiklerinden bahsettik. Şimdi, “Bu keywordler için nasıl ve nereden yardım alabiliriz?” konusunu konuşacağız. Bir dijital pazarlama eğitimi video içeriğiniz olduğunu varsayalım. Birinci adım hedef anahtar kelimemizi belirlemek olacak.

Keyword Tool

Hedef anahtar kelimemizi belirledikten sonra bu anahtar kelimemizi keyword tool’a yazıyoruz. Bu sayede keyword tool’dan hacimli; yani en çok trafik alan, uzun kuyruklu anahtar kelimelerimize ulaşıyoruz.

YouTube video etiketleri için Keyword Tool

Görselde gördüğünüz üzere hedef anahtar kelimemizi “dijital pazarlama”olarak belirledik. Bu anahtar kelimemizi aracımıza yazıp “dijital pazarlama eğitimi”, “dijital pazarlama nedir” “dijital pazarlama teknikleri” gibi videomuza trafik getirecek uzun kuyruklu anahtar kelime fikirlerine ulaşabiliyoruz.

İpucu: Etiketlerinizi eklerken bazı anahtar kelimelerinizin tekil ve çoğul halini de kullanmalısınız. Yukarıda da gördüğünüz üzere bazı kullanıcılar “dijital pazarlama eğitimi” aramasını yaparken bazıları “dijital pazarlama eğitimleri” aramasını yapıyor.

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler için YouTube kullanımı

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler için YouTube kullanımı

Keyword tool’a erişimim yok veya daha fazla uzun kuyruklu anahtar kelimeye ulaşmak istiyorum diyorsanız YouTube arama kutucuğunu kullanabilirsiniz. Ayrıca bu anahtar kelimeleri yeterli bulmadıysanız kelimenin sonuna harf ekleyip YouTube’da daha spesifik anahtar kelimeler üretebilirsiniz.

Okuma Önerisi: Etkili Video Pazarlaması İçin 6 İpucu

VidıQ ile rakip analizi

YouTube video etiketlerinizi eklerken hangi araçlardan tavsiye almanız gerektiğinden bahsettik. Videonuzun daha iyi sıralama alması için bu optimizasyonları yaparken kaçırmamanız gereken bir nokta daha var. O da, hedeflediğimiz anahtar kelimelerde halihazırda iyi sıralama alan videoları analiz etmek. Bu videoların hangi etiketleri kullandığını, hangilerinde daha iyi sıralamalar aldıklarını VidIQ ile görebilirsiniz.

YouTube video etiketleri için VidIQ ile Rakip Analizi

Görselde gördüğünüz üzere, VidIQ ile videoda kullanılan etiketleri ve sıralamalarını görebiliyoruz. Bu tür etiketleri inceleyerek sizin için yararlı gördüğünüz etiketleri kendi videonuza ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu işlemi birden fazla video için yaparak daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.

İpucu: YouTube video etiketlerinizde markanızın ismini mutlaka kullanmanız önerilen videolarda yine kendi videonuzun çıkma şansını artıracaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

YouTube İzlenme Sürenizi Artıracak İpuçları

YouTube Abone Sayısını Artırmanın Yolları

En İyi YouTube Anahtar Kelime Planlayıcıları

Daha fazla faydalı dijital pazarlama ipucundan anında haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edin:

https://www.linkedin.com/company/icerikbulutu-com/

https://www.youtube.com/@icerikbulutucom

https://www.instagram.com/icerikbulutucom/

https://twitter.com/icerikbulutu

Binlerce marka ve KOBİ gibi profesyonel ve SEO uyumlu içerik ihtiyaçlarında icerikbulutu.com‘u tercih ediyor.

Farklı dillerde içerik üretimi ve çeviri/yerelleştirme hizmetimiz hakkında detaylı bilgi veya teklif almak için bize ulaşın: teklif@icerikbulutu.com

İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

2 yorum var

İlk Yorumu Başlat