sosyal medya araçları

İşinizi Kolaylaştıracak Sosyal Medya Araçları

Sosyal medya pazarlaması, markalar için günden güne önemi artan bir pazarlama kanalıdır.  Markalar, etkili sosyal medya tekniklerine başvurdukları takdirde sosyal medyada hedef kitlelerine rahatça ulaşarak hem trafiklerini hem marka değerlerini artırabilir.  Biz de bunun farkında olarak, FacebookTwitterİnstagramLinkedin gibi kanallar üzerinde kullanarak hesaplarınızı daha kolay yönetebileceğiniz ve etkileşimlerinizi artırabileceğiniz sosyal medya araçlarını sizin için derledik. Peki nedir bu sosyal medya araçları?

Okuma Önerisi: Aylık Sosyal Medya İçerik Planı Nasıl Hazırlanır?

Oneupapp

Oneupapp Sosyal medya araçları

Sosyal medya araçları dediğimizde planlama özelliği olmazsa olmazlardan.

Oneupapp sosyal medya postlarınızı ileri bir tarihe otomatize etmek ve bu postunuzu istediğiniz sıklıkla tekrar paylaşan bir araç. Üstelik bu postları kategorilere ayırıyor ve bu sayede kontrol ederken kafa karışıklığı yaşamıyorsunuz.

  • Bir haftayı hatta koca bir ayı önceden planlayabilirsiniz.
  • Bir postu istediğiniz sıkla tekrar edebilirsiniz. Örneğin, her cumartesi haftasonu postu attığınızı kabul edelim. Bu postu oneupapp ile otomatikleştirebilir, her hafta tekrar etmekten kurtulabilirsiniz.

Broadcast:

Broadcast tüm sosyal medya hesaplarınızı bir arada yönetmenizi sağlayan bir araç.

Broadcast
  • Oneupapp’da anlattığımız gibi bu aracımız da ileri bir tarihe postlarımızı planlayabiliyor ve bu postlarda video, resim ve gifleri de kullanabiliyoruz.
  • Takviminde önceden paylaşmış olduğunuz aynı zamanda planlamış olduğunuz postları kapsamlı bir şekilde görebilirsiniz.
  • Paylaşmış olduğunuz postların verilerini ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Bu sayede hangi sosyal medyada ne kadar verimlisiniz sorusuna yanıt bulabilirsiniz.
  • Ayrıca bu aracın bir de Google chrome eklentisi var.

Sosyal medya hesaplarınızı tek başınıza yönetiyorsanız ücretsiz halinden yararlanabilirsiniz. Geliştirmek isterseniz aylık 10 dolar gibi bir ücreti var.

Okuma Önerisi: Markanızın Sosyal Medya Etkileşimini Arttırmak İçin İpuçları

Tuigram:

Tuigram, bir tweet’i Instagram postu olarak paylaşan harika bir uygulama. Tuigram, tweet’lerin ekran görüntülerini almak ve bunları ayrı ayrı yayınlamak yerine, Tweet’i Paylaş düğmesine basarak bir dokunuşla Instagram’da paylaşmanıza olanak tanır.

Nasıl Çalışır?

instagramda tweet paylaşma

Paylaşacağınız tweet’inizin bir resmi üretilir ve Instagram’da yayınlanmaya hazır olur. Resim, Instagram için güzel bir şekilde biçimlendirilmiş olacak. Ayrca ilgili hashtag veya GIF ekleyebilir ve diğer Instagram yayınları için yaptığınız gibi daha fazlasını yapabilirsiniz.

Tuigram, iOS cihazları için App Store’da ve Android için Google Play Store’da yüklenebilir ve kullanımı ücretsizdir.

Buffer:

Buffer, sosyal medya araçları denildiğinde ilk akla gelen araçlardan bir tanesi. Facebook, Twitter, İnstagram gibi sosyal medya hesaplarınızı bir arada yönetmenizi sağlıyor.

Buffer

Ayrıca:

  • İçeriklerinizi ileriki bir tarihe planlama
  • İçeriğinizi tek tıkla farklı sosyal medya hesaplarında paylaşma
  • Farklı sosyal medya hesaplarınıza gelen yorumları ve mesajları tek bir panelde görebilme
  • Paylaşımınızı yaptıktan sonra ayrıntılı olarak analiz etme

gibi bir çok kolaylık sağlıyor. Buffer ücretli bir araç fakat sınırlı olarak ücretsiz sürümünden de yararlanabilirsiniz.

Canva:

Canva

Sosyal medyanın en kullanışlı araçları ndan biri olan Canva’da herhangi bir photoshop bilginiz olmadan özgün ve yüksek çözünürlüklü tasarımlar yapabilirsiniz. Ek olarak Canva’da mevcut olan tasarımlardan da faydalanabilir, düzenlemeler yapabilirsiniz.
Sosyal medya hesaplarına özgün boyutlarda tasarlayabilir, talep ettiğiniz formatta indirebilirsiniz.
Üstelik canvayı kullanmak için ise sadece üye olmanız yeterli!

Webstagram:

Webstagram instagram hesapları ve hashtaglari hakkında detaylı bilgi veren bir araç.

İşinizi Kolaylaştıracak Sosyal Medya Araçları
  • Dünyada ve ülkenizde en yüksek takipçili hesapları
  • Yine aynı şekilde en popüler, en fazla post atılmış hashtagleri
  • Ve istediğiniz anahtar kelimede popüler olan hashtagleri bulabilirsiniz.

Okuma Önerisi: Sosyal Medya Görünürlüğünüzü Nasıl Artırabilirsiniz?

hashtagsforlikes:

hashtagsforlikes da isminden anlayacağınız üzere instagram etkileşimlerinizi arttırmayı amaçlayan bir araç.

hashtagsforlikes
  • belirlediğiniz hashtagin popülerliğini kullanıldığı post sayısı ve bu postların aldığı ortalama beğeni gibi metriklerle açıklıyor.
  • bu hashtag ile en fazla hangi hashtagin kullanıldığını göstererek de size rehber oluyor.

Circleboom:

Circleboom, Twitter’da sizi kaç spam, bot, etkin olmayan veya düşük kaliteli hesapların takip ettiğini kontrol eder ve kolayca izlemenizi, engellemenizi veya takipten düşürmenizi sağlar. Bu hizmete erişmek için Circleboom web sitesine gidin ve ücretsiz Twitter analiz aracını tıklayın. Twitter hesabınızı yetkilendirin ve takipçi listenizi analiz etmeye başlasın.

twitter'da kimler takip ediyor

Circleboom, hangi hesapların sahte olduklarını veya kötü davranışlar sergilediğini, tweetledikleri bağlantıların sayısı ve en son tweet’lerden bu yana ne zaman geçtiği gibi spam hesaplar olarak nitelendirmek için kullandığı farklı kriterlerin bir dökümünü sunar. Daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı takip etmemenizi önerdiği bir hesap listesi sunacaktır.

Circleboom’un araç paketi, bazı sınırlamaları olmasına rağmen ücretsiz kullanılabiliyor. Daha fazlasına erişmek için ücretli abonelik planları var. Araçlara erişebilir ve Circleboom sitesinde planlar ve fiyatlandırma hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

linkeddominator:

Özellikle büyümekte olan işletmeler için; büyüme planlarınızdan biri Linkedin ise bu araç tam size göre.

linkeddominator

Linkeddominator ile

  • Birden fazla hesap yönetebilir
  • Anahtar kelimenize göre bağlantılarınızı geliştirebilir
  • İsteğinize göre bağlantıları gruplandırabilir
  • Bu bağlantılara ayrı ayrı mesajlar gönderebilir, networkünüzü geliştirebilirsiniz.

Tweriod:

Twitter’da Tweriod ile takipçilerinizi analiz edebilirsiniz.

İşinizi Kolaylaştıracak Sosyal Medya Araçları

Tweriod sizin ve takipçilerinizin tweetlerini kontrol ediyor ve size gün gün hangi saatler arasında post atmanız gerektiğini söylüyor. Bu sayede takipçilerinizi tanıyabilir, Twitter‘da daha iyi bir strateji geliştirebilirsiniz.

RiteTag:

RiteTag de Twitter etkileşimlerinizi artırmak üzerine bir araç.

Rite Tag
  • Görselinizi yüklediğinizde bu görselle alakalı olarak size hashtag önerileri sunuyor.
  • Ek olarak, belirlediğiniz bir hashtag’iniz varsa yine buna benzer önerileri oluyor.

Photoutils:

Photoutils

Photoutils sosyal medya postlarını basit düzeyde editlemeyi sağlayan bir araç. Websiteye görselinizi yükleyip istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz fakat bu düzenlemeyi yalnızca masaüstünde yapabiliyorsunuz.

Yeniden boyutlandırma, kırpma, görsel boyutunu sıkıştırma ve görsel formatını değiştirme gibi düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu düzenlenlemelerden sonra görseli istediğiniz sosyal medya platformuna uygun boyutlarda ve istediğiniz formatta indirebilirsiniz.

RemoveBG:

Remove Image Background -RemoveBG

RemoveBG görsellerinizin arka planını 5 saniye içerisinde hiçbir uğraş vermeden, profesyonel bir şekilde temizliyor. Görselinizi yükleyebilir ya da görselin url’sini RemoveBG’ye yapıştırabilirsiniz. Bu işlemin ardından görsele websitenize uygun veya istediğiniz herhangi bir arka planı ekleyebilirsiniz.

Scrola:

Scrola bir web sayfasında kaydırma yaparak video şeklinde ekran görüntüsü almanızı sağlayan bir araç. Hesabınızı oluşturduktan sonra istediğiniz sayfanın url’sini Scrola’ya yapıştırın. Ardından istediğiniz cihaza uygun bir şekilde (masaüstü, tablet, akıllı telefon) kaydırma hızını seçtikten sonra videonuz hazır olacaktır.

Bonus

Sosyal Köprü

İşinizi Kolaylaştıracak Sosyal Medya Araçları

Aynı içeriği farklı hesaplarda tek tek paylaşmak zamanınızı mı alıyor? İçerik Bulutu Sosyal Köprü aracı ile içeriğinizi tek bir panelden belirlediğiniz birden fazla sosyal medya hesabınızda ister hemen ister ileriki bir tarihe planlayarak paylaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi: Sosyal Köprü Ürünümüzle Tanışın!

Sosyal Medya Görünürlüğünüzü Nasıl Artırabilirsiniz? 


İçerik Bulutu Akademi

İçerik Bulutu Akademi, dijital pazarlama profesyonellerinin blog içerikleri, e-kitaplar, webinarlar, online eğitimler bulabileceği bir platformdur.

1 yorum var

İlk Yorumu Başlat