Mozcon Konferans Notları - İçerik Pazarlaması

Mozcon Konferans Notları – İçerik Pazarlaması

TAYLOR COIL

tortugabackpacks.com’in Pazarlama Direktörü Taylor, içerik pazarlamasında müşteri merkezli yaklaşımların değerine odaklanan bir konuşma yaptı. Blog’un değerli olduğunu ama aynı zamanda da tek çözüm olmadığını, her hastalığın reçetesinin farklı olabileceğini dile getirdi.

Mozcon Konferans Notları - İçerik Pazarlaması

Önemli notlar şu şekilde;

-Müşterilerin, şirketlerin düşündüğünün aksine markalara olan sadakati yüksek değil. Müşteriler, daha çok problemlerinin çözümü ile ilgileniyor. Bu bazen sattığınız bir üründür ve bazen de bir blog yazısı.

-Çoğunluğu kurumsal içerik olan blog’lar, Google’dan kayda değer bir trafik alamaz. Kullanıcılar, şirketlerin kurumsal içeriklerini okumaktan ziyade problemlerinin çözülmesini ister. Google, problem çözen siteleri daha çok sever ve buna paralel olarak zamanla daha çok trafik göndermeye başlar.

-1 yıl önce Seyahat ürünleri satan e-ticaret sitemizin blog’unu hem tasarımsal hem de içerik stratejileri anlamında tamamen değiştirdik. Tabi bu değişikliği yapmamızın en büyük sebebi sitemizi ziyaret edenlerin blog yazılarımızı dikkatlice okumadıklarını fark etmek oldu. Daha çok blogumuzun küçük bir kısmı olan tatil destinasyonu yazılarına ve tatile çıkarken yaşayacakları sorunların çözümünü içeren blog yazılarına ilgi gösteriyorlardı. Buna paralel olarak biz de içerik stratejilerimizi bu yönde değiştirdik.

-Bir diğer örnek Saas girişimi olan rjmetrics.com için. Yaptığımız tüm analizlerde blogun en az lead getiren bölüm olduğunu gördük. Diğer taraftan daha önce hazırlanmış olan benchmark raporları en çok lead getirenlerdi. Neden? Çünkü Blog’umuz dışardan çok havalı ve güzel görünüyordu ama müşterilerimizin gerçek problemlerini çözen ve değer yaratan asıl motivasyon benchmark raporlarıydı. Sonrasında ise yaptığmız, blog yerine benchamark raporlarına daha fazla enerji harcamak ve daha kapsamlı hale getirmekti.

-Ben her içerik için ziyaret başına gelir, conversion rate ve ilk ziyaretten satın alma anına kadar geçen süre analizini yaparım. Akabinde bunları kategorilendiririm. Böylece içerik yatırımlarında öncelikli kategorileri belirlerim.

OLİ GARDNER

Unbounce.com’un kurucu ortaklarından OliGardner özetle, içeriğin son kullanıcıya sunulma biçimi üzerine değindi. Müşteri odaklı yaklaşımlardan uzaklaşan şirketlerin gün sonunda ellerindeki bütçeyi çöpe attığını ve içerik pazarlaması yaptıklarını zannettiklerini oldukça keyifli bir biçimde sundu J

Mozcon Konferans Notları - İçerik Pazarlaması

Aldığım önemli notlar şu şekilde;

-Content marketing sadece blog içeriklerinden ibaret değildir. Ödeme sayfalarında yer alan metinler bile contentmarketing’in bir parçasıdır.

-ContenMarketing’de yapılan en büyük yanlışlar;

1-Site genelindeki akla gelen tüm içeriklerin belirli bir amaca hizmet ettiğini unutmak.

2-Strateji belirlerken datayı kaynak almak yerine duygulara öncelik vermek.

3-Ürünün son kullanıcıya doğru bir şekilde sunulmaması.

-Etkili bir içerik stratejisi için bir amaç belirlemek şart. Böylece hazırlanan içeriklerin yer aldığı sayfanın tasarımını veya çeşitli tiplerdeki içeriklerin sayfalardaki konumlarını daha etkili sunabilirsiniz. Akabinde ise sunduğunuz ürünü daha etkili bir hale getirip, kişiselleştirerek dönüşüm oranlarınızı maksimize edebilirsiniz.

-Site içinde yer alan CTA butonlarını tasarlarken kullanıcıların CTA’in içeriğini tahmin edebilmelerini sağlayın. Örneğin şu tasarım birçok SAAS şirketinde yer alan standart bir tasarımdı ancak sağ üst turuncu kısımdaki “Start Free Trial” bölümünün aldığı tıklama oranı çok komik durumdaydı.

Mozcon Konferans Notları - İçerik Pazarlaması

-Değişim kaçınılmaz olunca biz de header alanını komple değiştirme kararı aldık. İlk adım sunduğumuz değeri anlatmak oldu.

Mozcon Konferans Notları - İçerik Pazarlaması

-Akabinde 3 adet ürünümüzü içeriği anlaşılır bir biçimde sağ üst kısımda konumlandırdık.

Mozcon Konferans Notları - İçerik Pazarlaması

-Bu kadar küçük bir değişiklikle değişen tıklama sonuçları inanılmazdı.

Mozcon Konferans Notları - İçerik PazarlamasıÖrneğin şirketiniz “Landing Page Hazırlama Aracı” sunuyor ve bundan para kazanıyor. Açılış sayfası hazırlarken hiç farklı mesleklere sahip kişileri düşünerek aynı araç için farklı açılış sayfaları hazırlamayı düşündünüz mü? Biz bu stratejiyi unbounce şirketi için denedik ve anket düzenleyerek kullanıcıları sahip oldukları mesleklere göre farklı açılış sayfaları ile karşıladık ve çok da başarılı olduk..

Mozcon Konferans Notları - İçerik Pazarlaması

-Sitenize gelen potansiyel müşterileri cookie yardımıyla segmente ederek farklı açılış sayfalarına yönlendirirseniz çok daha yüksek dönüşüm oranlarına sahip olursunuz.

-Unutmayın müşteri odaklı içerik pazarlama, paranızı çöpe atmamaktır. Aksi halde paranızı maalesef çöpe atıyorsunuz.

Aşağıdaki konu başlıklarındaki konferans notlarını da okuyabilirsiniz:

Mozcon Konferans Notları – Seo

Mozcon Konferans Notları – Lokal Seo

Mozcon Konferans Notları – Dijital Pazarlama

Mozcon Konferans Notları – Dijital Ürün Geliştirme

Mozcon Konferans Notları – Ajans Müşteri İlişkileri

Her Perşembe Günü İçerik Pazarlaması ile İlgili Daha Fazla İpucu ve Uygulamaya Ulaşmak İçin Haftalık İçerik Pazarlaması Bültenimize Katılın!

 

 

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat