Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

Mozcon Konferans Notları – Lokal Seo

ROB BUCCI

Günümüzde Google’da yapılan aramalara bağlı olarak gelen sonuçların daha önce hiç olmadığı kadar lokalleştiğinin altını çizen Rob, Google’ın bir ajan misali bulunduğumuz coğrafi konumu çok iyi bildiğini ve buna bağlı olarak gördüğümüz sonuçları cihaz bağımsız coğrafi açıdan maksimize etmeye çalıştığının altını çizdi. Lokal SEO’da başarının en büyük kriteri doğru ölçümleme ve konu, ölçümleme olduğunda da konum takibi yaptığınız kelimelerin akıllı bir şekilde etiketlenmesi öne çıkan bir konu oluyor

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

Diğer önemli notlar şu şekilde;

-Getstat 3 farklı kelime ile yapılan Google aramalarını takip ederek çıkan sonuçları yaptığı bir analizi paylaştı.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-İçinde “en yakın” (örn: en yakın çin lokantası) geçen sorgularda haritanın çıkma oranı %96. İçinde, şehir (İstanbul’daki Çin Lokantaları) geçen sorgularda haritanın çıkma olasılığı %78. Son olarak base tipi sorgularda ise (örn sadece: çin lokantası) haritanın çıkma olasılığı %52 ile en düşük oranda gerçekleşti.

-Yukarıda örneği verilen 3 farklı arama tipinde tamamen aynı harita paketinin çıkma olasılığı max %1,37. Benzerlik açısından bakarsak ise max %81.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Sorguyu yapan kullanıcıların posta kodu yani bulunduğu konum hemen hemen aynı ise çıkan harita paketinin benzerliği bakımından içinde şehir geçen sorgular %64 ile zirvede.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Üst sıralarda yer almak için önce rakipleri belirle. Bunun için ilk adım, haritadaki konumun daire yarıçapı çizilerek başlanması.

-Akabinde ilk hedef yüksek yıldız almak. (fake yorum ve yıldızlardan kaçının) Amerika’da sırf “Gerçek, olumlu yorum ve yüksek yıldız nasıl alınır? konusunda danışmanlık veren birçok ajans var.

-Google’da takibini yaptığınız kelimeleri akıllı bir şekilde etiketleyin. (başarının anahtarı) Örneğin; içinde marka ismi geçen aramalarınızı mutlaka ayrı tutun.

Liste hazırlayan siteler (İstanbul’daki en iyi çin lokantaları) harita altındaki alanlarda çok başarılı. Bu tip sitelerde görünürlüğünüzü arttırmanın bir yolunu bulun. (Örn: paralı reklam)

 MIKE RAMSEY

NiftyVentures’ın başkanı Mike sunumunda, Google arama sonuçlarının 9 Mart 2018 sonrasında daha önce hiç olmadığı kadar lokalleştiğini ve bu değişime ayak uyduramayanları zor günlerin beklediğini özetledi.

 Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

Aldığım önemli notlar şu şekilde;

 -2016’da siteler %75 oranında hem haritada sonucunda hem de organik sonuçlarda yer alırken, 2018’de bu oran maalesef %48’e kadar düşmüş durumda.

-Amerika’da faaliyet gösteren şirketlerin %58’inin şirketin isminde faaliyet gösterdiği alanın ismi var. Bu Google politikalarına tamamen aykırı bir durum ancak şu da bir gerçek ki, Google arama sonuçlarında bu durum lokal site sahiplerine avantaj sağlıyor. Size bir tüyo vereyim. Bu şekilde spam yapan sonuçları gördüğünüzde, “Düzenleme Önerin” kısmından Google’a geri bildirimde bulunarak 1 veya 5 arası konumunuzu yükseltebilirsiniz.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Top 3 alanda yer alan lokal sitelerin ancak %5’i Google My Business üzerinden gönderi paylaşıyor. Diğerleri ise bu alandan bihaber durumda.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Yine aynı şekilde Top 3’de yer alan Lokal sitelerin Google üzerinden aldıkları soruların sadece %8’i cevaplanmış durumda. Nasıl bir potansiyelin gözden kaçırıldığının farkında mısınız?

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Eğer lokal bir hizmet veriyorsanız, websitenizin ön yüzü artık siteniz değil Google My Business.

-Google My Business sunduğu özellikler ile web sitesine gerek kalmadan müşterilerinizin hem sözlü hem de yazılı olarak sizinle iletişime geçmelerini sağlıyor. Bazı durumlarda müşterilerinizin sitenize girmesine bile gerek kalmıyor.

-İşletmenizin Google My Business’ta aldığı yorumlar ve bu yorumların kontrolü çok önemli. Yorumları müşteri deneyiminizin bir parçası haline getirin.

-Sitenizin açılış sayfalarını Lokal odaklı optimize edin ve yine lokal odaklı bir içerik stratejisi ile backlink kazanmayı hedefleyin. Bit.ly/LocalLinkBuilding

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

 

DARREN SHAW

“Lokal arama yapan kullanıcıları yorumlar sayesinde dönüşüm aşamasına nasıl getirirsiniz?” konulu sunumu ile Darran sunumunda özetle, Google’daki yerel arama sonuçları sayfalarında Google’ın değişen ara yüzüne ve yaratıcı çözümlerle olumlu yorumların sayısının nasıl arttırılabileceğine dolu dolu değindi. (sadece yerel siteler için değil)

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

Aldığım önemli notlar şu şekilde;

-Google eskiden yerel arama yapan kullanıcıları doğrudan sitelere yönlendirirdi.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Günümüzde ise bu durum tamamen değişti. Artık Google Benim İşletmem, kullanıcıların aradığı tüm bilgileri tek seferde ara yüzünde sunabiliyor.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Bir örnek; EagerBeaverMoving isimli bir şirket 2015’te sadece 4 adet Google Yerel İşletmeler yorumuna sahipmiş ve ortalaması 4.2 imiş. Bu rakamlarla aylık ortalama elde ettikleri lead sayısı ise sadece 20 civarındaymış. Akabinde yaratıcı bazı çalışmalarla 25 olan gerçek kullanıcı yorum sayısını 4.8 ortalama ile 81’e çıkarmışlar. Sonuç: lead sayısı aylık ortalama %1650 artarak 350 olmuş.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Daha çok gerçek kullanıcı yorumu almanın ilk kuralı doğrudan müşterilerinizden yorum yapmalarını istemek. Tabi bunun için size kısa bir link lazım. https://bitly.com/ gibi servislerden yararlanarak bu linki oluşturun ve her yerde kullanın.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Fişin altına;

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Yerel işletmelerinizde kapının üstüne. (Konu tamamen hayal gücünüze bağlı)https://smallthanks.withgoogle.com/ isimli servisten yardım alabilirsiniz.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Google yorumlarını sitede kullanarak schema yapmak kurallara aykırı. Ayrıca kullanıcılarınıza yorum karşılığı indirim yapmak ya da küçük bir hediye vermeniz de kurallara aykırı. Bulk mail atma. Kendi şirketin için yorum yazma. (aynı IP tehlikesini unutma) gerçek kullanıcı yorumlarına odaklan.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Dijital sadaket programları ile müşterilerinizin e-maillerini toplayın ve yorum isteyin. Ancak yorum almak için zekice bir mail şablonu hazırlamayı unutmayın! Bazıları hangi konuda yorum yazacaklarını bilemeyebilirler. Onlara yorum yazmada yardımcı olacak fikirler verin.

Mozcon Konferans Notları - Lokal Seo

-Yelp gibi lokal yorum sitelerinin yıldız oranlarına dikkat. Google My Business yorumları ile çok alakasız olmamasına dikkat. Kendi işletmeniz için yorum yaparak Google Mühendislerinin zekasını küçümsemeyin. Aynı anda bulk olarak toplu mail atmayın. Aynı IP’den yorum almamaya dikkat edin.

Aşağıdaki konu başlıklarındaki konferans notlarını da okuyabilirsiniz:

Mozcon Konferans Notları – Seo

Mozcon Konferans Notları – Dijital Pazarlama

Mozcon Konferans Notları – İçerik Pazarlaması

Mozcon Konferans Notları – Dijital Ürün Geliştirme

Mozcon Konferans Notları – Ajans Müşteri İlişkileri

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat