nozzle review

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın – Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Nozzle.io, ölçülemeyeni ölçmek ve raporlanamayanı raporlamak için bir araya gelmiş SEO’lar, Developerlar ve Data Scientisler tarafından geliştirilen bir Entity-based Search Engine Optimization ve Data-science teknolojisidir. 

Okumaya başlamadan size söylemeliyim, Nozzle.io için SERP’teki her byte, code ve letter birer metric’tir, benimle aynı diyebileceğim düzeyde bir detaycılığa sahip vizyon gördüğüm için mutluyum, makaleyi sonuna kadar okuyabilecek olanların, vizyonları için de aynı hislere sahibim. Ne demek istediğimi, okudukça daha iyi göreceksiniz.

Eğer, İçerik Bulutu Akademi için yazdığım SEO Perspective ve Nozzle.io Review Article’dan geldiğinizi belirtirseniz, Nozzle.io’dan Dale Nguyen size özel indirimlerin sözünü vermiş durumdadır. Türkiye SEO ve Dijital Pazarlama sektörüne daha fazla fırsat ve yenilik tanıyabilmek dileğiyle.

Nozzle’io’yu denemek için tıklayın

Nozzle.io’nun VP Marketing Yöneticisi Boyd Norwood’a, inceleme yazım sürecindeki sabrı ve desteği için teşekkür ederim. Nozzle.io incelemesi 2 parça’dır. Ne yazık ki, tamamen unique ve daha önce raporlanması dahi SEO Sektörünün %99’u tarafından düşünülmemiş ancak Holistic SEO için temel değer taşıyan pek çok noktayı ölçümleyebilen Nozzle.io’nun asıl yetenekleri, teknoloji geliştirmeleri sürdüğü için 2. Kısımda aktarılacaktır.

Ancak ilk kısmın dahi, Nozzle.io’nun unique özelliklerini göstermek ve ilerideki gelişmeleri tahmin edebilmeniz için bir nebze yeterli olacağını düşünüyorum. Nozzle.io hakkında, ilk hoşuma giden şeyleri ise şu şekilde ifade etmeliyim.

  • “600’den fazla filtreleme biçimi bulunmakta ve bunların içinde ‘Entity-type’ mevcut. Bu filtrelerin çoğu daha önceden ‘ölçülmüş’ şeyler için değil, %95’i yeni metrikler, filtreler ve raporlar için.’”
  • “Knowledge Panel, Knowledge Graph, News Box, Answer Box, Books, Apps, Movies, Entity Carosuel gibi pek çok unique SERP özelliğindeki trafik, click, konum ölçülebiliyor.”
  • “PPA Sorularının, ilgili sorgu ve entity ağında kaç kez tekrarlandığı, hangi sorgudaki hangi sorguda kimin ne sıklıkla göründüğü raporlanabiliyor.”
  • “Item Rank, Unique Result, Unique Result Ranking gibi yeni metrikler… Item Rank, Image Pack içinde, ilgili sitenin Image’inin Rank’ini vermektedir, bu Google Search Console’da dahi yoktur.”
  • “Bütün sorguları, Pixel Sıralamasına göre ölçmekle kalmayıp, Above The Fold veya Below The Fold bölümünde yer alıp almadığını gösterebiliyor, yani Scroll edilmeden, size ait bir sonucun görünüp görünmediğini, rakiplere göre oranlayarak iletebiliyor.”
  • “Bir firmanın, her sonucunun ortalama SERP Estate’ini hesaplayabilmektedir. Yani, rakip mi yoksa siz mi SERP’te ‘daha fazla hacme sahip’ görebilirsiniz.”

Aşağıda, daha sonra daha ayrıntılı eğileceğim bir Semantic Search ve Semantic SEO ögesini, Nozzle.io ayrıcalığı ile göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Unique Metriclerden ve özelliklerden birisi… Sınırsız sayıda Keyword Group yaratılabilen Nozzle.io, her keyword group’u için bir Data Studio’ya aktarılabilir şekilde, tüm PAA Question’ları ve Related Search’leri kazımakta, hangisinin kaç kere göründüğünü raporlamaktadır. Böylece, belirli bir query grubunda, Google için Neural Network’teki en önemli autocomplete, suggested search ve PPA Generated Questionların ne olduğunu görmektesiniz. Bu durum ise, ister istemez genel performansınızı, ilgili query grubunda olumlu etkilemektedir.

Bana gösterilen şeyler ise bunların çok daha ötesindeydi, bu noktada belirtmeliyim ki yukarıdaki özellikler, şu an için tek bir SEO Aracında dahi yok. Türkiye’den buna şahitlik eden ilk kişi olmak, beni, “bunları kendince ölçümleyerek, Holistic SEO” uygulamalarını geliştirmeye çalışan birisi olarak daha da mutlu etti.

Makalede, bahsedemeyeceğim ve gösteremeyeceğim bu kısımlar için üzülsem dahi, bir sonrakinde, çok şaşıracağınıza eminim. Teknoloji geliştirmeleri nedeni ile, inceleme yazısı, yazım sırasında bir kaç kez revize geçirdi, bu nedenle ara noktalarda hızlı geçişler hissetmeniz, biraz da firmanın gizlilik ilkeleri gereği mümkündür.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Ekim Ayı teknoloji güncellemesi sonrası, eklenen grafik türlerinden birisi, makale boyunca, review yazıldığı sırada dahi yaşanan update’lerin yarattığı ve yaratacağı “unique” ve “görülmemiş” vizyona şahit olacaksınız. Yukarıda, Keyword Rankings, Estimate Traffic, Unique Result datalarını görmektesiniz, aynı grafiğin “Line Plot” hali ve “Stack Plot” hali ise normalde yan tarafta bulunmaktadır.

Daha önce İçerikbulutu Akademi’de Türkiye SEO ve Dijital Pazarlama Sektöründe fark yaratabilmek ve küçük ajanslara ya da freelancer’lara farklı teknoloji alternatifleri oluşturabilmek için özel indirimler ile aşağıdaki SEO Teknoloji Reviewlerini yazdım.

Serpstat SEO Teknolojisi İncelemesi

Authoritas SEO Teknolojisi İncelemesi

JetOctopus SEO Teknolojisi İncelemesi

İçindekiler

Analitik Düşünce Gücünün, SEO ve Veri Biliminin Bileşimi: Nozzle.io

Son dönemlerde, yenilikçi SEO Uzmanlarının, Veri Bilimcilere, Front-end Mühendislerine dönüştüğünü görüyoruz. Veri bilimcilerin ve Front-end Mühendislerin ise SEO Uzmanlarına dönüştüğünü… Bu dönüşüm ve birleşim, benim çok önceden benimsediğim ve şirketimin adına kadar yansıttığım, “Holistic SEO” adı verilen kavramdan farklı değil. Boyd Norwood da SEO dünyasına kazandırdığı Nozzle.io ile bu bağlamda dikkat çekiyor.

Bir Data Scientist’in, girişimci ruhu ile SEO Dünyasına kazandırdığı bir tool olan Nozzle.io, klasik SEO Anlayışının dışına çıkarak, SEO Raporlamalarını baştan sona değiştirebileck daha derin bir çizgide ilerliyor.

Nozzle.io ile tanışmam aşağıda Moz’un Kurucu Sahibi olan Dr. Peter J. Meyers’ın bir kesitini bıraktığım makalesi ile gerçekleşti.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Dr. Peter Meyers’ın Pixel Rank kıyaslamasını geçmişe yönelik yaptığı ve Google’ı eleştirdiği ilk yazısı

Dr. Peter J. Meyers, Moz’un Kurucu Sahibi olarak, tıpkı Ahrefs ve SEMRush gibi, Google’a rakip ve içten içe Google’ın SERP’teki ortalama oturum süresini uzatma çalışmalarından da rahatsız. Bu nedenle, Rand Fishkin’in “Everybody’s Competitor, Google” makalesine benzer şekilde, Google’ın politika değişikliğini, ilk organik sonuca (Blue Link anlamında), yer verdiği noktanın ne kadar aşağıda olduğunu geçmişe göre kıyaslamaktadır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Tam da ben bu makaleyi yazarken, Cumhuriyetçi bir Senatörün Google’a uygulanabilecek Monopoli cezaları üzerine yaptığı 42 saniyelik bir konuşma kaydını, Rank Fishkin paylaştı, böylece bu durumun büyük bir sır olmadığını görebiliriz.

Not: Google, antitrust denetimleri nedeni ile son zamanlarda, Answer Box, Knowledge Panel  gibi alanlara giderek daha fazla organic sonucu ve kendi rakiplerini dahil etmeye başladı. Bu durum, Organic Traffiğin değerini ve katkısını arttırırken bu tip değişimlerin Amerikan hükümetinden ve geleneklerinden gelen baskıdan kaynaklandığını düşünmekteyim.

Now 2: Eylül ayında beklediğim Core Algorithm Update’in de aynı şekilde seçim nedeni ile gerçkekleştirilmediğini veya son zamanlarda görünen dalgalanmaların eskisi gibi bir Phantom Update olduğu ihtimalini de düşünmekteyim. Her seçim suçlanan Google, seçimin hemen öncesinde bir güncelleme yapmayı prestij intiharı olarak görebilir.

“How Low Can #1 Go?” makale serisi yıllar boyunca devam eden bir seridir, aşağıda, 2013 yılı ile 2020 yılı arasındaki bir kıyaslamayı göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Google’ın geçen zaman içinde, SERP’i bir Web App haline getirdiğini ve “10 Mavi Link” anlayışının son bularak, pek çok içerik yayıncısının (content-publisher), SERP’te Above the Fold’un altına “Desktop’ta” dahi düştüğünü görmekteyiz.

Holistic SEO Kapsamında, “10 Mavi Link” (Ten Blue Links) daha fazla geçerliliğe sahip değildi.  Örneğin, yukarıdaki görselde, “Spotify”, “Play Music,” Apple Music” veya Wikipedia ya da diğer Knowledge Panel ögeleri ile bir Youtube Videosu, eski gelenekteki sıralı linkler yerine, organic sonuçlarda yeni bir gelenekte yer alıyordu.

Bu tip entity sorgularında, otoriter olan ve en üstteki sıralama sonuçlarında yer almak, bu sıralama sonuçlarını raporlamak, ölçümlemek ve söz konusu yeni SERP Özelliklerine (SERP Features) girebilmek, yöntembilimi çözümlemesi (metodoloji analizi) gerçekleştirebilmek için yeni bir araç gerekliydi. Bu durum beni yeni bir teknoloji arayışına itmişti.

Çok geçmeden aşağıdaki sorguyu Google’a girdim.

“Pixel Calculation for Search Result Rankings”.

Aşağıda, sorgunun güncel SERP’ini iletmekteyim.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Sorguyu ilk gerçekleştirdiğimde, RankRanger’ın bu şekilde bir hizmeti bulunmamaktaydı, gelecekte RankRanger’ın da bir incelemesi (review) gelecek.

Böylece, Nozzle.io ile tanışmış oldum. Çok geçmeden Boyd Norwood ile bir SEO Etkinliğinde tanıştım, Serpstat’ın son incelemem ile aldıkları olumlu tepkiler nedeni ile kendisi de Türkiye Dijital Pazarlama Sektörüne merhaba demek istedi.

Yenilikçi Data Analytics ve Dijital Pazarlama Araçlarının Türk elçisi olarak, bu mesajı iletmek de bana kaldı.

Neden Sıralama değil Pixel ve SERP Feature Taramasına Başlamalıyız?

İçerik Bulutu ile düzenlediğim webinara sürekli atıfta bulunuyorum ancak Holistic SEO Vizyonumun bir bölümünü, orada iletmiştim. Oradaki bir cümlemi yinelemeliyim.

“Geleneksel SEO Anlayışı ile artık strateji üretmeniz mümkün değil”.

Senaryo 1:

Örneğin, bir haber sitesi iseniz, “News Box” temel besin kaynağınızdır. “News Box” (Haber Kutusu) başarı oranınızı geleneksel SEO Toolları veya vizyonu ile ölçebilir misiniz? Bir gün içinde, Google kaç News Box üretmektedir (generation of SERP Features)? Siz bu “News Box”ların % kaçında yer almaktasınız? Kaç “News Box”da rakiplerinizin önünde yer aldınız? Rakiplerinizin önünde yer alsanız dahi, yeni eklenen haberler sizin aşağıya düşmenize % kaç oranla, ne kadar süre sonra neden oldu? Bu neden mi önemlidir? Google, bir yılda 24 Milyar oturumu, haber sitelerine göndermektedir. Yaratabileceğiniz %1’lik bir fark dahi, bir yıl içinde, bir haber yayıncısı için büyük bir marka bilinirliği ve prestij (ün) katkısı sağlamaktadır.

Senaryo 2:

Diyelim ki bir sözlük sitesisiniz. Google Arama Sonuç Sayfası (ASS veya SERP), mevcut halinde Arama Motorunun “Dil Uygulaması” (Google Language API) tarafından beslenen pek çok “Translation” Eklentisi, arama sonuçlarının en üstünde yer almaktadır. Peki aramaların % kaçında, “Translation” Eklentisi kullanılmaktadır? “Translation Eklentisi” kullanılsa dahi, organic sonuçlara tıklayan kullanıcı oranı % kaçtır? Bu kullanıcıların, SERP’ten “içerik üreticisine” çekilmesini sağlayan etkenler nedir?

Aşağıda, 25 Eylül 2020 itibari ile Google’a ait yenilikçi ASS Özelliklerinin (SERP Features) oranını göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Translation tüm arama sonuçları için %0.01 paya sahiptir, ancak bu dahi milyarlarca sorgu ve trafik potansiyeli anlamını belirli bir niche için taşımaktadır. Görsel Kaynağı: RankRanger

Bütün bu ASS Özelliklerini tanımak, takip etmek, bu kaynaklardan gelen trafiği ölçümlemek ve bu noktalara yönelik bir yöntembilimi çözümlemesi gerçekleştirmek, klasik SEO Anlayışı ile mümkün değildir. Aşağıda, bir başka örnek vererek, Noozle.io’nun gerçek dünya kullanımına geçeceğim.

Senaryo 3: 

Bir görsel sitesi olduğunuzu düşünün. “Image Pack” (Görsel Izgarası) ASS Özelliğinde, tüm görseller Google Search Console’a göre 1 Impression almaktadır ve aynı zamanda hepsi birden “1. Sırada olarak” kaydedilmektedir. Bu durum, kolaya kaçmak anlamına geldiği gibi, görseli içeren sayfanın, gerçekte kaçıncı sırada olduğunu da vermemektedir. Aynı şekilde, Bing görsel aramasında çok daha karmaşık ve gelişmiş bir kullanıma sahiptir. Örneğin, aşağıdaki görsellerin tamamı E-ticaret sitelerinden gelmektedir.

Ancak, ilk sıradaki görselin adresi de son sıradaki görselin adresi de aynı “görüntülenme” ve “ortalama konum” derecesinde gösterilmektedir.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Görsel sorgularının çoğunluğu yaşam biçimi ve e-ticaret amacına sahip sorgulardır.

Buradaki bir diğer nokta ise ilk sıradaki görselin, ortadaki daha büyük boyutlardaki bir görsele göre daha az dikkat çekmesidir. Hali ile Image Pack içinde, ortadaki görsel daha fazla dikkat çektiği için daha fazla “tıklama” alabilir ancak kullanıcı sol üst köşedeki görselin ait olduğu “Landing Page’i” (Açılış Sayfası) daha otoriter de görebilir.

Bu tip sorular ve bu sorulara yanıt bulmaya çalışarak, bir yıl içinde milyonlarca sorguda %1 oranında yaratılabilecek fark dahi, bir e-ticaret firmasına büyük bir güç kazandırmaktadır.

Aşağıda ise Bing örneğini göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Bing, görsel üstündeki “yüz”ü tanımakta ve kullanıcıyı ilgili kişinin sonuç sayfasına gönderebilmektedir. Bazı durumlarda, belirli bir eşik (threshold) üstünde davranış sergilenir ise ikinci bir sayfa açmadan, doğruca kişinin tanımını en otoriter kaynaktan alarak görsel arama sayfasında kullanıcıya iletmektedir.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

“Snap and Search” tekniği ile otomatik biçimde “Visual Query” oluşturarak, “benzerlik oranına” ve “search-intent” eşleşimine göre hızlı arama şansı tekrar Bing’de bulunmaktadır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Bing söz konusu tasarımı şu an için otoriter ve kapsamlı bilgi kaynakları için kullanmaktadır.

Gene Bing üstünde, bir içeriğin tamamı, ASS üstünden “Featured Snippet” (Önerilen Kesit) benzeri bir sonuç tasarımı ile okunabilmektedir. Aşağıda ise Google üstünden bir başka örnek, sizi bekliyor olacak.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Google’ın SERP üstünde yaşattığı bir Entity Search Örneğidir.

Yukarıdaki hiç bir örnek senaryoda, kullanıcının arama yolculuğunu ve bu yolculuk sırasında temas edilen Arama Motoru yüzeylerini, bu yüzeylerde ise rakipler arasındaki payların ne oranda olduğunu tam anlamı ile hesaplayabilen bir SEO Teknolojisi şu an için ne yazık ki bulunmuyor.

Ancak, bu teknolojilerin arasında, Nozzle.io, bu ölçümlemeleri ve daha fazlasını manuel biçimde yapabilen bir noktada, gelecekte bunu daha iyi bir şekilde kendileri yayınlıyor olacak, ben ise Türkiye Dijital Pazarlama sektörü için yazıyor olacağım. Ölçülemeyen trafiğin değeri bilinmez, değeri bilinmezse SEO çalışması yapılamaz. Bu noktada, Nozzle.io, SEO Sektörü için rekabetçi yeni alanlar açarak, yeni raporlama biçimleri oluşturacaktır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Örneğin, Celebrities of Pakistan sorgusunu düşünün. Hangi PPA Soruları çıkmaktaıdr? Hangi yanıtta kim yer almaktadır? Bu sorular ve yanıtlar aynı sorgu grubunda kaç kez çıkmaktadır? Pinterest’in sonuçlarda yer aldığı göründüğünde, size Pinterest Hesabınız ile aynı SERP’i hedeflemeniz gerektiğini söyleyen bir teknoloji düşünün… Image Pack içindeki her görseli, URL’i “item rank” kavramı ile ölçen, videoların hangi kanala ve aynı kanalın hangi firmaya ait olduğunu söyleyen bir teknoloji… Tamamen Entity-based bir anlayış ile “web sitesi” her şeydir bakış açısı ile bakmayan ve SERP’in her noktasını değerlendiren bir vizyon ile Nozzle.io uyuşmaktadır.

Sesli aramalar, toplam arama hacminin %40 oranını oluşturduğu halde, sesli aramalardan gelen trafiğin davranışları, segmente edilemediği için ölçümlenememektedir. Bu durum, Voice Search Opt. çalışmalarının, çoğu eğitilmemiş ve vizyonu sivriltilmemiş ekip tarafından aksatılmasına neden olmaktadır. Nozzle.io, hem Voice Search hem de New SERP Feature’ları için geliştirdiği  yöntemlerle, bu farkları kapatmaya çalışan bir Data Science ve SEO Teknolojisidir.

Bu nedenle, “ölçümlenemeyeni ölçmek, raporlanmamışı raporlanmak” bence Nozzle.io’nun asıl karakteridir.

Ayrıca, Entity’lerin bir birine bağlanma biçimlerini ve arama yolculuğundaki her bir dikeyin (web, image, video, news), birbirine nasıl bağlandığını ve her yeni SERP Özelliğinin nasıl izlenebileceği, bu noktada elde edilen içgörülerin ise nasıl kazanca dönüştürülebileceği ancak Holistic SEO’nun konusu olabilir. Bu nedenle, geleneksel SEO anlayışı ve ihtiyaçları için Nozzle.io gerekli bir noktada değildir. Ancak, günümüzde geleneksel SEO ile varacağınız tek nokta, Holistic SEO’nun Case Study’sini okumaktır.

Bu noktada ise Nozzle.io,  “kaçıncı sıra yerine kaçıncı pixel” sorusunu sorarak, eski geleneksel yaklaşıma bir son vermiş durumda. Pixele göre CTR ve SEO Share hesaplaması giderek yaygınlaşacaktır, bu noktada Nozzle.io’nun gerekli veriyi Dijital Pazarlama Uzmanına vererek bir hassasiyet geliştirmesini sağlayacağını düşünmekteyim.

Örneğin, sesli aramalar günümüzde, 4/1 oranını rahat biçimde geçmektedir, Adobe’un 2019 araştırmasına göre bu oran %48’dir, comScore’un araştırmasına göre ise sesli arama yüzdesi, %50’nin üstündedir. Ancak, özellikle “voice search” kapsamında bir kullanıcı davranışı, segmentasyonu, CTR ve Position hesaplamasını gerçekleştirmek için yeterince çalışma bulunmamaktadır.

Bunun iki temel nedeni bulunuyor.

1- SEO Şirketleri hala Holistic düşünemiyor.

2- Ölçülemeyen ve verisi elde edilemeyen şeyin, dönüşümü, potansiyeli ve sağlayabileceği kazancı da hesaplanamıyor.

Nozzle.io, Search Engine’lere ait olan çağdaş SERP Özelliklerini kendi sistemine entegre ederek, Holistic SEO’lara ve Holistic düşünen Dijital Pazarlamacılara yeni bir kapı açıyor.

Nozzle.io’nun farkını ve önemini, Holistic SEO’nun giderek artan önemi ve değişen SERP Özellikleri ve Search alışkanlıkları üstünden aktardıktan sonra, giriş yapabiliriz.

Nozzle.io ve Keyword Profiling ve Tracking için Yeni Bir Yaklaşım

Nozzle.io, bir içerik yayıncısının arama terimlerindeki sıralamasını hesaplarken sadece, SERP Snippet’inin arama çubuğundan (search bar) kaç pixel aşağıda olduğuna bakmamaktadır. Aynı zamanda, ilgili Snippet’in “above the fold” veya “below the fold” bölümünde olduğuna da bakmaktadır.

Böylece, 1 sıralama aldığınızda yaşayacağınız Visibility Increase (görünürlük artışı) ve CTR (tıklanma oranı) artışını daha iyi hesaplayabilir ve hangi türdeki arama terimlerinde daha azına daha fazlasını kazanabileceğinizi de gösterebilirsiniz.

Aşağıda, Unibaby.com için örnek bir analiz göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Buradaki sekmeleri bir nebze daha iyi tanıtmak iyi olabilir.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Kullanıcı ara yüzünden “Single Domain” seçeneğini seçtiğinizde, kurulumunu gerçekleştirdiğiniz (kurulum aşaması, olabilecek en smooth olan araçlardan) domain için öncelikle aşağıdakileri göreceksiniz.

1- Domainin sahip olduğu query’lerdeki ortalama konumu.

2- Domainin sahip olduğu query’lerdeki ortalama pixel sıralaması.

3- Domainin sahip olduğu sorguların, % kaçınca “above the fold” bölümünde yer aldığı.

4- Domainin son dönemlerdeki “pixel sıralama değişimi”.

5- Domainin Above the Fold bölümünde yer alan sözcük oranındaki değişim.

Söylemiş olduğum tüm metriklerden sadece ilk sıradaki diğer SEO Araçlarında mevcuttur ancak geri kalanlar tamamen yeni SEO ve Data Science eksenli metriklerdir.

Pixel sıralama farkları her zaman rakiplerinizle aranızdaki mücadeleden kaynaklanmayabilir, bazen hem müttefiğiniz hem de rakibiniz olan Search Engine de bu sürece dahil olabilir.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Ağustos ve Eylül ayı boyunca yaşanan SERP Feature Özellik değişimleri, Görsel Kaynağı: RankRanger

Yukarıda gördüğünüz gibi, Eylül ayının 18’i ve 23’ü arasında, bir Google Fred Update’inin gerçekleştiği sırada, SERP özelliklerinin oranları artış ve azalış göstermiştir. Google’ın bu noktada, hangi SERP özelliklerini hangi sorgularda aktive ve deaktive ettiğini görmek, bu durumun sizi nasıl etkilediğini görmek Nozzle.io ile mümkündür.

Örneğin, daha çok hangi sorgularda, Google kullanıcıları daha az SERP’te tutmaya ve yeniden içerik yayıncısına vermeyi amaçlıyor? Hangi noktalarda pixel sıralaması daha çok arttı? Bunun nedeni rakiplerin, “AdWords” kampanyalarını mı durdurması? Yoksa pek çok sorgunun “local sensitivity” değeri düştüğü için “local pack” ASS Özelliği mi kaldırıldı? Hem Google’ı hem de rakiplerinizi mücadele ettiğiniz tüm Query Network (Sorgu Ağı) içinde çözümlemek için önemli bir özelliktir.

Aşağıda ise aynı dönemdeki Google Update çizelgesini göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Tarihler ve yaşanan değişimler birebir örtüşüyor, aynı dönemde Google’ın Coverage Reportları güncellemesi ve web sitelerindeki normal “Crawl Regime”in dışına çıkması da bir güncellemenin göstergesidir. (Phantom Update ve Seçim-Güncelleme Ertelemesi/Gizlenmesi ihtimalini hatırlatırım.)

Nozzle.io, bu ayrıntılı ve bütüncül incelemenin, yaklaşımın daha rahat bir şekilde, belirli projeler kapsamında gerçekleştirilmesini kolaylaştırmaktadır.

Aşağıda, Nozzle.io ile takip edilebilecek pek çok yenilikçi değerin, Nozzle.io kullanıcı arayüzündeki sunumunu göreceksiniz.

Nozzle.io Rank ve Keyword Tracking Teknolojilerinin Kullandığı Özgün ve Özgün Olmayan Metrikler Hangileridir?

Her şeyden önce, Nozzle.io’nun sadece kendisine has edindiği özgün metrikleri anlatmam dahi bu uzunlukta 3 ayrı makale eder… Bu nedenle, sadece çok çok küçük bir kısmını makale parçalarına rastgele biçimde yerleştirdiğimi belirtmeliyim.

Özgün olmayan metrikleri anlatmak çok daha kısa ve kolay olduğu için aşağıda belirtmekteyim:

  1. Keyword Ranking
  2. PPC Value
  3. Estimated Amount of Traffic
  4. Search Engine
  5. Device
  6. Location
  7. Country
  8. CTR

Ve bitti. Sadece 8 metric unique değildi. Ve tahmin edersiniz ki unique olmayan metrikler için makalede en fazla 300 veya 400 kelime kullandım, peki geri kalan 10.000’e yakın sözcük?

İşte bu nedenle, unique olan metricleri buraya yazsam dahi sığmaz demekteyim ancak ufak bir kaç örnek aşağıdadır.

  1. ad words criteria id
  2. keyword group
  3. updated at
  4. keyword metrics › adwords search volume
  5. keyword metrics › adwords cpc
  6. keyword metrics › adwords competition
  7. search › page title
  8. search › measurements › dom height
  9. search › measurements › dom width
  10. search › measurements › viewport height
  11. search › measurements › viewport width
  12. search › duration seconds
  13. search › did you mean phrase
  14. search › did you mean phrase id
  15. search › showing results for phrase
  16. search › showing results for phrase id
  17. search › search instead for
  18. search › filtered results message found
  19. search › removed results message found
  20. search › privacy reminder found
  21. search › number of results
  22. result › interactive › has share button
  23. result › interactive › has shop button
  24. result › interactive › has start button
  25. result › interactive › has thumbs down button
  26. result › interactive › has thumbs up button
  27. result › interactive › has watch button
  28. result › interactive › is live
  29. result › emphasis › has emphasis
  30. result › emphasis › emphasized text
  31. result › emphasis › missing words
  32. result › emphasis › has favicon
  33. result › emphasis › is trending
  34. result › emphasis › is expanded
  35. result › title › text
  36. result › title › length
  37. result › title › is truncated
  38. result › description › text
  39. result › description › is truncated
  40. result › description › length
  41. result › description › ellipses count

Evet, bir şey anladınız mı? Çoğu kişinin anlamadığına eminim ancak SERP’te gördüğünüz her küçük nokta, bir metric’tir. Her metric, Nozzle.io’da mevcut, “truncated için …” işaretinden, “faviconédan, “thumbs up button”a kadar her şey…

Peki bunun için gereken, Google Update’lerini Mark-uplama gücünü tahmin edin… Google’ın her bir SERP özelliği için kullandığı Xpath ve CSS Selectorleri değiştirdiğini düşünün… Google’ın her gün çıkardığı, SERP Deneylerini ve yeni özelliklerini hayal edin!

O zaman, Nozzle.io’nun ve Holistic SEO’ların verdiği sınavı çok daha iyi anlayacaksınız! Buradaki metricleri açıklayamam ancak bazılarını aşağıda açıklamaları ile göreceksiniz. Devam etmeden, Boyd Norwood’un size mesajını iletmeliyim.

Nozzle.io’nun Türkiye Dijital Pazarlama ve SEO Endüstrisine Mesajı Nedir?

Her review yazdığımda, başlangıçta yaptığım üç şey bulunmaktadır. Firma yetkililerine, Türkiye hakkında ne bildiklerini, Türkiye Dijital Pazarlama Sektörüne olan mesajlarını sormak ve Türkiye’deki Dijital Pazarlamacılar ve SEO Uzmanları için indirim istemek… Aşağıda, Boyd Norwood, VP of Marketing, Nozzle.io’nun sorularıma verdiği özgün yanıtlarını ve çevirilerini göreceksiniz.

Nozzle.io’dan Boyd Norwood, Türkiye SEO ve Dijital Pazarlama Sektörü Hakkında Ne Düşünüyor?

The only thing I currently know about it is that  Koray Tuğberk GÜBÜR provides some valuable insights regularly on a few SEO related twitter chats which is where I met him. I now know that he writes some in depth reviews of SEO tools. I would be interested to learn more about this ecosystem.

Boyd Norwood, VP of Marketing at Nozzle.io

Çevirisi:

“Şu an için tek bildiğim şey Koray Tuğberk GÜBÜR’ün değerli içgörüleri düzenli olarak SEO ile ilgili Twitter Chat etkinliklerinde paylaştığıdır. Kendisiyle de bu etkinliklerde tanıştım. Şimdi ise SEO Araçları hakkında derin incelemeler yazdığını biliyorum. Onun ekosistemi hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorum.”

Nozzle.io’nun Türkiye Dijital Pazarlama ve SEO Endüstrisine Mesajı Nedir?

“My message to all SEOs everywhere is to not rely solely on what you read about SEO from others but to speed up your learning by building your own site/blog on WordPress and run your own experiments. You’ll gain experience faster if you take this seriously.”

Boyd Norwood, VP of Marketing at Nozzle.io

Çevirisi:

“Mesajım tüm SEO’laradır. SEO’yu sadece başkalarından okuduğunuz bilgilerle yapmayın, bunun yerine WordPress üstünde bir web sitesi veya blog açarak kendi deneylerinizi gerçekleştirin. Eğer bu işte ciddi iseniz kısa sürede büyük deneyim elde edeceksiniz.”

Nozzle.io Gelecekte SEO Dünyası ve Anlayışının nereye taşınması gerektiğini düşünüyor?

The only change I see that is needed is for SEOs to be more kind to their fellow SEOs when disagreements arise on Twitter, Linkedin, Reddit, and other platforms. We should learn to gently persuade others or even to disagree to disagree without being mean or condescending.

Boyd Norwood, VP of Marketing at Nozzle.io

Çevirisi:

“Gördüğüm tek değişiklik, SEO’ların Twitter, Linkedin, Reddit ve diğer platformlarda anlaşmazlıklar ortaya çıktığında diğer SEO’lara karşı daha nazik davranması. Başkalarını nazikçe ikna etmeyi ve hatta kaba veya küçümseyici olmadan aynı fikirde olmamayı öğrenmeyi kabullenmeliyiz.”

SEO’ların projelerinde yaptığı en büyük 3 hata sizce nedir?

The three biggest mistakes SEOs make are underutilizing internal links, writing solely for humans without strategically placing some keywords throughout the content, and thinking that link building isn’t important.

Boyd Norwood, VP of Marketing at Nozzle.io

Çevirisi:

“SEO’ların yaptığı en büyük üç hata, iç link bağlantılarını stratejik biçimde kullanmamak, sadece kullanıcılar için içerik yazarken Search Engine için gerekli kavramları sayfa içinde ilgili noktalara yerleştirmemek ve link building’in önemsiz olduğunu zannetmek.”

Bence gayet dürüst, anlaşılır ve dikkate alınması gereken yanıtlar, özellikle kibar olmamız ve SEO’da her açıyı yeterince değerlendirmemiz noktasında…

Şimdi, Nozzle.io’nun dünyasına devam edebiliriz.

Nozzle.io Arama Sonuçlarındaki Sıralamaları (Keyword Rank) Nasıl Ölçümlüyor?

Zor ve unique olandan önce kolay ve yaygın olan metriği aktarmak istedim. Nozzle.io, Pixel ile sıralama ölçümü, SERP Estate veya SERP Results gibi unique metriklere sahip olduğu gibi geleneksel metriklerin önemini de yadsımamaktadır.

Noozle.io sıralama hesaplaması için öncelikle mobil, desktop ve tablet gibi device-based farklılıkların ortalamasını almaktadır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Sıralamanın yanındaki yıldız, görsel iletişimi araç edinerek sıralamanın göreceli iyi olma derecesini göstermektedir.

Sonuçlarda aynı domainden iki kez bir URL yer aldığında, sadece en iyisini baz almaktadır, bu durum çoğu SEO’cu kontrol etmese dahi ilk sayfada yer alsanız dahi aynı zamanda, “7.” ve “8.” sayfalarda çoğunlukla aynı domainden ikinci veya üçüncü sayfalar bulunabileceği için ortalama konum verisini kirletmemek için önemlidir.

Aynı zamanda, eğer bir domain ilk 100’de yok ise 101. Sırada var sayılarak ortalaması alınmakta, böylece, çözümleme yapmak için gerekli olan datanın kirlenmesi önlenmektedir.

Aşağıda, örnek olarak seçilen domainler için son son 2 aydaki ortalama konumlarını görebilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Her domainin, belirli bir aralıkta ve bazen ise “outlier” denebilecek şekilde “pattern” dışında nasıl ve hangi query grubunda nasıl dalgalanma gösterdiğini keşfetmek böylece kolaylaşmaktadır. Örneğin, Unibaby, düzenli biçimde 3,4 ve 2,8 arasında ilerlemiştir.

Nozzle.io Pixel Sıralamasını veya “Pixel from Top” Score’unu Nasıl Hesaplıyor?

Nozzle.io her rakibin en iyi sonucunu almakta ve Search Bar’a olan uzaklığını pixel değerinde ölçmektedir. Tabii ki “Pixel Perfecting” gibi konulara girer isek “kime göre pixel?” veya “her cihazda pixel aynı mı?” gibi daha da farklı “geliştirme talepleri” açabiliriz. Ancak, Holistic SEO’nun doğuşunda ortaya çıkan “unique SEO Metriclerini”, henüz yeni elde ediyorken, Nozzle.io’ya bu noktada bir şey diyemiyorum.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Rakiplere göre Ortalama Pixel Sıralaması, iletişimde zor olmaması için “600lerde veya 700lerde” gibi yuvarlak söylemlerin kullanılması durumunu yaşamış bulunuyorum. Yeni terminolojiler, yeni raporlama biçimleri…

Not: Pixel Perfecting’in ne olduğunu, Image Optimization kapsamında da incelemenizi öneririm, Chrome için gerekli olmasa dahi.

Eğer bir domainden iki sonuç aynı SERP’te yer alıyor ise Nozzle.io en iyi sonucu baz almaktadır. Tüm domain için bir kıyaslama yapılarak, ortalama Pixel Sıralaması veya Üst Bölümden Pixel Uzaklığı bulunabilmektedir.

Eğer bir domain, verilen keyword grubunun çoğunda sıralama almıyor ise bu durumda, 30.000 Pixel ekleme yapılarak, datanın kirlenmesi önlenmektedir, bu nedenle “saglik.gov.tr” için 19.800 pixels aşağıda olduklarını görmektesiniz.

Aşağıda, Nozzle.io “Pixel from Top” metriğine ya da Pixel Sıralamasına göre rakiplerin belirli tarihlerdeki kıyaslanmasını görmektesiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Bu durumda, en iyi domainin dahi, reklamlar ve çeşitli SERP Özellikleri düşünüldüğünde, ortalama olarak 683 Pixel aşağıda yer aldığını görmekteyiz.

Nozzle.io Above the Fold Queries Oranını Nasıl Hesaplamaktadır?

Nozzle.io, her SERP Snippet’inin yüksekliğini ve genişliğini hesaplayabilmektedir. Aynı zamanda bir SERP’teki beyaz alanı da hesaplamaktadır. Above the Fold Queries Oranı, herhangi bir şekilde “scroll” gerçekleştirilmeden görünen Snippetlerin, scroll sonrası görünebilecek olan sonuçlara olan oranı ile hesaplanmaktadır.

Doğru bir hesaplama için aynı zamanda, device-type’larına göre farklı sonuçların da ortalaması alınmaktadır. Böylece, aşağıya kaydırma işlemi gerçekleştirilmeden, arama sonuçlarında % kaç ihtimal ile görünebileceğinizi bulabilirsiniz.

Belki de FAQ Schema Markup ile rakibi aşağıya itmek veya Google’ın neden bir SERP’te gösterilebilecek FAQ sayısının 3 ile sınırlı tuttuğunu anlamak Holistic SEO kapsamında böylece daha kolay olmaktadır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Aşağıya scroll edilmeden “click” alınabilecek olan sonuçların, alınamayacak olanlara oranı bu şekildedir. Goverment sitesinin bu noktada, özellikle belirli tip sorgularda çıktığını tahmin etmek zor değildir.

Tüm rakip firmaların her tarihteki ortalama pixel sıralama değerlerini aşağıda görebilirsiniz. Örneğin above the fold oranı Unibaby.com.tr için %10,96 iken İlkadimlarim.com için %1 dolaylarında.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Nozzle.io CTR Analizini Nasıl Gerçekleştirmektedir?

Nozzle.io CTR Hesaplaması için öncelikle her “device-type” için var olan CTR Eğrilerini birleştirmektedir. Birleştirilen CTR Datası, Click-stream Teknolojisi ile elde edilen data ile yeniden yorumlanmaktadır. Ardından SERP Position verisine, Pixel Sıralamasına, SERP Özelliklerine ve SERP Result sayısına, SERP Estate’e göre CTR Hesaplaması gerçekleştirilmektedir.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

CTR Hesaplamasında, Goverment sitesinin belirli sorgularda belirli şekillerde çıktığı yeniden hızlıca tahmin edilebilir. Rakipler arasında birisinin Featured Snippet oranının daha yüksek olduğu da kolayca görünmektedir.

Aşağıda ise diğer SEO Teknolojilerinin çoğunda bulunmayan Pixel Hesaplaması, SERP Estate ve SERP Results gibi unique yönlere sahip olan bir CTR Kıyasını göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Unibaby.com.tr %14 ile ilk sırada iken ardından Hurriyet.com.tr %5,3 ile gelmektedir, Çocukludünya ve Anneysen.com %4,8 ve %4,3 CTR olarak hesaplanmıştır, diğer sonuçlar %2 türevinden başlayarak haber siteleri ve diğer endüstri rakipleri ile devam etmektedir.

Nozzle.io Estimated Traffic Value Hesaplamasını Nasıl Gerçekleştirmektedir?

Nozzle.io, pek çok SEO aracı gibi tahmini bir trafik hesaplaması gerçekleştirmektedir ancak algoritması pek çok SEO Teknolojisi gibi “1, 2, 3, 4, 5” gibi sıralama sonuçlarını ve doğruca en üstteki SERP özelliklerini baz alan basit tahmin algoritmasına dayanmamaktadır.

“Pixel from the Top” sonucu ile SERP Results’ın sonucunda daha gerçekçi bir “estimated traffic” tahmini gerçekleştirilmektedir. Tabloda yer alan firmaların bazılarının trafik değerlerini bildiğim için sadece %140 civarı bir yanılma payı olduğunu söyleyebilirim.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Genel tablodaki ilgili Estimated Traffic Value’nun görünümüdür.

Ancak, trafik tahmininde hem Ahrefs hem de SEMRush ve Moz’dan, Nozzle.io’nun çok daha iyi olduğunu vurgulamalıyım. Ahrefs çoğunlukla %300 oranında daha az gösterirken, SEMRush mobil ve desktop ayrımını yapmakla övünse dahi, her iki grupta da %100’e yakın hatalar gerçekleştirebilmektedir.

Serpstat’ın ise yukarıdaki her firma, Nozzle.io dahil olmak üzere daha iyi tahmin verdiğini belirtebilirim, bazı sektörler ve tarihler için bu sıralama değişebilir ancak özellikle Ahrefs ve SEMRush için verdiğim fark %leri ve durumlar çok değişmeyecektir.

Aşağıda, seçilmiş firmalar arasındaki Estimated Traffic Value’ları görebilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Bu noktada, rakiplerden hiç birisinin sıralaması ve trafiği yükselmiyorken, Unibaby’nin yukarıdaki güncelleme tarihlerinde bir trafik değişimine sahip olduğunu görmekteyiz, bu durumun bir bölümünün, SERP özelliklerindeki değişimden kaynaklandığını düşünmek, Nozzle.io ile mümkündür.

Çocukludünya’nın 2. Sırada gelirken, Anneysen.com’un ise resmi (goverment) sitelerinden hemen önce geldiğini görmekteyiz. Milliyet haber siteleri arasında sonuncuyken, Milliyet ve Hürriyet diğer Knowledge Domain rakiplerini geçmiş durumdadır.

Nozzle.io PPC Value Kıyaslaması Nedir?

Nozzle.io, PPC Value metriği, aynı orandaki organic search, SERP Estate, SERP Results ve Query Amount ile trafik için, harcanması gereken para miktarını, Estimated Traffic * Cost Per Click formülü ile hesaplamaktadır. Böylece, hangi firmanın sahip olduğu query grafiğinin daha değerli olduğunu da görebilirsiniz.

Bazı durumlarda ise Organic Search ile kapatılamayan veya kapatılması zor olacak noktalarda, PPC Ekibinden veya imkanlarından yardım istenebilecek noktaları görebilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Rakipler arasında hesaplanan PPC Value Miktarlarıdır.

Aşağıda, her firma için PPC Value grafiği verilmiştir. CTR ve SERP Results ile Estimated Traffic value’ları Unibaby.com.tr için daha iyi olduğundan dolayı, ister istemez harcanması gereken paranın daha yüksek olduğu görünmektedir.

Bu metrik, Ahrefs’teki “Traffic Value” metriğine benzetilebilir.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Nozzle.io Query Amount’ı Nasıl Hesaplamaktadır?

Query Amount ya da Keyword Amount, bir web entity’nin sahip olduğu ve sıralama sonuçlarında yer aldığı sorgu miktarıdır. Nozzle.io, seçilen hedef query group’unda yer alan tüm sorguların kaçına hangi tarihlerde hangi rakiplerin sahip olduğunu ölçümlemektedir.

Aşağıda ise belirlenen tarihlerdeki Query Amount’u gösterilmektedir. Organik görünürlükte firmaların belirli tarihler arasında, benzer sorgu miktarına sahip olduğunu ve iletilen güncelleme tarihlerinden korelatif şekilde etkilendiklerini görmekteyiz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Query Amount içinde yer alan tüm sonuçlar, her domain için ilk 100’de yer almaktadır. Tabloda, haber sitelerinin ve İlkadimlarim, Çocukludünya gibi bazı knowledge domain firmalarının query sayısında Unibaby.com.tr’a göre geri kaldığı görünmektedir. Query Amount noktasında, 2. sırada ise Anneysen.com yer almaktadır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Rakipler arasında hesaplanan Query Miktarıdır.

Böylece, belirlenen bir sorgu grubunda, en iyi coverage’a kimin hangi oranda sahip olduğu kolayca anlaşılabilmekte ve her grup içinde, düzenli bir kontrol sağlanmaktadır.

Bu nokta, SEMRush’taki “Chart Table” alanına benzetilebilir ancak, Nozzle.io’nunkinin daha kullanışlı ve ayrıntılı olduğunu belirtmeliyim. Çünkü, farklı her query grubunda, query amount kıyaslaması yapılabilmektedir.

Nozzle.io SERP’teki Unique Result Sayısını Nasıl Tanımlıyor?

Nozzle.io ile belirli bir sorgu grubunda, rakipler arasında sahip olunan unique URL sayısını kıyaslamak mümkündür. Diğer bir deyiş ile her rakibin belirli bir sorgu grubunda, oluşan her SERP Özelliğinde kaç farklı sonucu bulunduğunu hesaplayabilir, değişim oranlarına bakarak da rakibin yöneldiği “vertical”i fark edebilirsiniz.

Örneğin, site alt bağlantıları (sitelinks), image packs (görsel ızgarası), local packs (harita sonuçları), video carosuels, news box, featured snippets, answer box, knowledge panel ve dahası gibi pek çok SERP Özelliğinde bulunan her bir sonuç, ayrı ayrı sayılır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

SERP Unique Result Kıyaslamasıdır.

Bir firmanın SERP’teki bir sonucunun hem bir bağlantı adresi hem de site alt bağlantıları (sitelinks) mevcut ise her birisi ayrı ayrı sayılır, eğer image pack’te de görünüyorsa, 1 SERP’te toplamda, sonuç URL’i, site alt bağlantıları ve Image Pack’teki URL şeklinde toplam yapılır.

Aşağıda, ilgili sonuç hakkında bir grafik göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

İlginç olan ise bu noktada, Anneysen.com daha az trafiğe ve query’e sahip olsa dahi, daha fazla sonuca sahiptir. Aktarılan güncelleme tarihlerinde ise sahip olduğu SERP Results sayısı azalmış olsa dahi, Anneysen.com’un bu noktada nasıl bir avantaj elde ettğini öğrenmek önemlidir.

Bunu basit bir şekilde, “query gap” incelemesi yaparak görebilirsiniz, böylece firmanın hangi tip sorgularda, nasıl bir SERP özelliğinden yararlandığı daha rahat görülecektir.

Son olarak, buradaki her SERP Result’ın mutlaka “unique” olduğunun altını çizmeliyim.

Nozzle.io Unique URL Sayısını Nasıl Tanımlıyor?

Bu ölçüt ise sahip olunan unique SERP Result’ın aksine, unique URL sayısını ölçmektedir. Diğer bir deyiş ile her bir unique SERP Result’ta her firma için yer alan Unique URL sayısını ölçümler. Böylece, aynı sayıdaki query’e rakiplerinize göre kaç sayfanız olduğunu görebilirsiniz. 

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Unique URL, Unique SERP Results ve Query Amount arasında yüksek bir bağlantı ve strateji farkı bulunmaktadır.

Belki daha az sayfa ile daha az crawl cost yaratarak daha otoriter landing page’ler oluşturabilirsiniz. Belki de daha fazla sayfa oluşturarak, belirli sorgularda, “relevance score” açığını kapatarak daha fazla görüntülenme alabilirsiniz.

Aşağıda, unique URL sonuçlarını tarihlere göre görebilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Nozzle.io Rakipler Arasındaki SERP Estate’i Nasıl Hesaplıyor?

SERP Estate, bir firmanın SERP’te sahip olduğu sonucun kapladığı alandır. FAQ Structured data ilk çıktığında temel amacım özellikle de mobil sonuçlarda, rakiplerimi Above the Head bölümünün altına itmekti, bu sayede belirli bir kitle “click” gerçekleştirmese dahi, daha farklı ve fazla sayıda kullanıcı ise “click” işlemini gerçekleştirmekteydi. Özetle, SERP Estate (Arama Sonucu Alanı), bir SERP Snippet’inin kapladığı alandır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Her firmanın ortalama olarak SERP’te kapladığı alana göre Meta Tag Opt. ve Structured Data kullanımı, sorguların tipi ve karakteristik farkları, strateji farkları kolayca tahmin edilebilmektedir.

Nozzle.io bir firmanın SERP’te kapladığı alanın, SERP’in % kaçına denk geldiğini de hesaplamaktadır. Böylece, rakibinize göre aynı zamanda SERP Alanınızı da kıyaslayarak, CTR’a olan olası katkısını veya kullanılan farklı Structured Dataları da keşfedebilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Bu durumda, İlkadimlarim.com, Lansinoh.com.tr, Medicalpark.com.tr, Saglik.gov.tr, Milliyet.com.tr ortalama olarak SERP’te daha az yer kapladığını görebilmekteyiz. 

Bu durum, bazen Featured Snippet’te yer aldıkları ya da daha kısa Meta Tagler için kullanmalarından dolayı da olabilir. 

Ancak, SERP Estate, CTR, SERP Restuls gibi farklı metrikler, korelatif biçimde kullanıldığında, bir Holistic SEO uzmanı için Data Science’ın ve daha analitik bir bakış açısının kapısı aralanmaktadır.

Bu noktada, bu metriklerin sadece Nozzle.io’da olduğunu ve Nozzle.io tarafından keşfedildiğini yeniden hatırlatmalıyım.

Nozzle.io ile Yapılan Kısa bir İnceleme ile Hızlıca Bulduklarımız

Bütün bu metrikleri hızlıca tanıtırken gördüklerimizden çıkarımlar yaptığımızda, aşağıdaki sonuçlara hızlıca erişebilmekteyiz.

  1. En az URL’e sahip olan Unibaby.com.tr’ın en fazla trafiğe sahip olduğunu ve en fazla query miktarına sahip olduğunu görüyoruz.
  2. En fazla URL ise tamamen haber sitelerine ait ancak trafik noktasında, doğrudan endüstrinin içinde yer alan sitelerin ardında kalmaktalar.
  3. Anneysen.com’un neden daha fazla SERP özelliğine sahip olduğu ise kısmen açıklanabiliyor çünkü haber sitelerine yakın derecede fazla URL’i var ve endüstrinin içinde yer alan bir firma, diğer bir deyiş ile Knowledge Domain’in içinde yer alıyor. Bu nedenle de fazla URL ile daha fazla SERP özelliğinde yer almış durumda.
  4. PPC tarafında haber sitelerinin doğal olarak bir görünürlüğünün olmadığını görebilmekteyiz.
  5. CTR karşılaştırmasında ise haber sitelerinden hemen sonra, endüstri firmaları doğruca Anneysen.com ile başlıyor, diğer bir deyiş ile daha fazla URL oluşturarak, daha fazla SERP özelliği alması, CTR oranını düşürmüş durumda.
  6. Anneysen.com trafikte arka planda kalsa dahi, Unibaby.com’dan hemen sonra en fazla query’e sahip olan firmadır. Ardından ise haber siteleri  gelmekte, ardından da Knowledge Domain rakipleri gelmektedir.
  7. SERP Estate anlamında, bazı haber siteleri ve endüstri oyuncuları daha arka planda kalmaktadır, bu durum, SERP Features ve Organik Trafik ile doğru orantılıdır.
  8. Above the Fold bölümünde çoğunlukla sadece 1 Domain yer almaktadır, bu durum CTR ve Ranking datasını da keskin bir şekilde etkilemektedir.
  9. Ranking ve Pixel değişimlerinin aynı yönde gerçekleşmesi ile ranking değişiminin pixel değişimini ve haliyle CTR değişimini nasıl etkilediğini görmek mümkündür. Bu durumda, Unibaby.com.tr, ortalama 0.5 sıralama kaybettiğinde, 81 pixel sıralama kaybetmektedir. Sabah.com.tr ise 0.6 konum kazandığında, 123 pixel sıralama kazanmaktadır. Böylece, belirli bir hedef için gereken, pixel ve ranking ile CTR ve SERP Features oranı korelatif şekilde hesaplanabilir.
  10. Unique URL sayısındaki değişimler, hangi URL’lerin sonuçlardan silindiğini veya Google Update datası ile hangi SERP özelliklerinin pixel sıralamalarını nasıl etkilediğini görmemizi sağlamaktadır. Örneğin, Milliyet.com.tr aynı query grubu için 25 yeni URL daha yayınlamıştır, bunun sonucunda 101 yeni SERP Özelliği kazanmıştır, 102 yeni Query kazanmıştır, CTR’ı %0.1 artarken ortalama konumu 0.4, Pixel Ranking’i ise 163 Pixel düşmüştür. Toplamda ise yeniden trafik kaybetmiştir. Böylece, yeni eklenen URL’leri bularak, URL ve Keyword bazında da hangi URL’lerin gereksiz veya başarısız olduğu yönünde bir analiz gerçekleştirmek gerekmektedir.

Nozzle.io’nun tamamen unique ölçüm metrikleri ile yapılabilecek SEO Analiz Keypointleri arttırılabilir ancak geri kalan bölümü size bırakmaktayım.

Nozzle.io ve Var Olan En Ayrıntılı SEO Metrik Filtreleme Sistemi

Nozzle.io’da hayatımda gördüğüm en ayrıntılı filtreleme sisteminin bulunduğunu belirtmeliyim. Şu ana kadar gördüğüm en yakın bir diğer ayrıntılı filtreleme sistemi ElasticSearch’te bulunuyordu ancak o dahi henüz “beta” sürümündeki Nozzle.io ile bu konuda yarışamıyor. Bu noktada, “Data Scientist” ve “SEO” olmanın sağladığı farklılığı görmektesiniz. Diğer bir deyiş ile “variation” ve “pattern” ile nasıl bir çeşitliliğin sağlanabileceğini görmektesiniz.

Nozzle.io filtreleme ve variation sistemini şu şekilde özetleyebilirim.

  1. 700 farklı filtre bulunmaktadır.
  2. 10’dan fazla ve farklı, filtreye göre değişen operand türevleri mevcuttur.
  3. Her operand için istenilen value girilebilmektedir.
  4. Her bir filtreye ikinci bir filtre daha eklenebilmektedir.

Asıl önemli nokta ise şudur.

Nozzle.io bir Entity-based Search Engine Optimization Research and Data Teknolojisidir, yani, filtreler içinde “entity” türleri yani “type”ları da bulunmaktadır. Boyd Norwood ile görüşmemde, daha da fazla filtrenin getirileceği belirtildi ancak daha basit bir kullanım için en çok tercih edilebilir olan filtrelerin en üst bölümde önerileceğini de ekledi.

Aşağıda bazı filtreleme örnekleri mevcuttur.

Aşağıdaki sıralamayı oluşturan, üç filtre şu şekildedir:

1- Sorgu içinde “bebek” sözcüğünü barındırmalıdır.

2- Sonuç sayfaları title’ında “bebek” sözcüğünü barındırmalıdır.

3- Sonuçlar sadece mobil device için olmalıdır.

4- Sonuçlarda mutlaka “Image” olmalıdır, yani SERP’te Image Pack veya Image-based Result olmalıdır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Yukarıda ise bu filtrelere göre sonuçları görmektesiniz. Sonuçlardaki sıralama şu şekildedir.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Sonuçlarda, Unibaby.com.tr görünmemektedir,  bunun ise insight yaratıcı bir yanı var. Unibaby.com.tr’daki imagelerin önemli bir bölümü, optimize edilmiş değildir, ne alt etiketleri, ne URL’leri ne de image boyutları optimize edilmemiştir. Ancak asıl neden, imagelerin CSS Background olarak çekilmesidir, Google “img” tagi kullanmayan imageleri indexleyememektedir. Böylece, Image Search Vertical’ine hangi web sitelerinin daha önde olduğunu görme şansına sahip olabilirsiniz.

Görülmemiş SEO Metrikleri, SERP Karakter Analizi ve Rapor Biçimleri için Nozzle.io Filtre Sistemi

Aşağıda, 600 filtrenin sadece bir kısmını koydum, bu filtreleri ayrıntılı bir şekilde okuyup, Nozzle.io’nun filtrelediği ve gruplandırdığı bu entity’ler ve SERP tipleri için ben özel bir SEO çalışması yapıyor muyum diye düşünün. Neden bu kadar önemli bir iş yapacaklarını daha iyi anlaycaksınız.

Bazı diğer filtre çeşitleri ise aşağıdadır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Çok sayıda filtre yer aldığı için ilginizi çekebilecek olanlara bakabilirsiniz, her iş modeli, her merak edilen nokta için bir filtre türü bulunmaktadır, bu filtrelerin önemli bölümü ise daha önce görülmüş SEO Metrikleri değildir.

  1. Has dropdown button
  2. Result id
  3. Sourca Name
  4. Language
  5. Quick View
  6. Has Favicon
  7. Has Book Button
  8. Is Trending
  9. Title Length
  10. Title Text
  11. Description Phrase
  12. Description Length
  13. Publishing Date
  14. Has Chart
  15. Content Source Type Name
  16. Result has Claim Button
  17. Discount Text
  18. Movie Rating
  19. Origin Airport
  20. result › local › hours of operation
  21. result › local › has phone button
  22. result › local › has directions button
  23. result › local › has save button
  24. result › local › has website button
  25. result › map travel › is map travel
  26. result › map travel › travel duration
  27. result › map travel › travel distance
  28. result › map travel › directions › text
  29. result › measurements › pixels from top
  30. result › measurements › pixels from left
  31. result › measurements › pixel height
  32. result › measurements › pixel width
  33. result › measurements › is visible
  34. result › measurements › is above the fold
  35. result › measurements › is contained by parent pack
  36. result › measurements › is contained by parent group
  37. result › showtimes › show date › theater › screen type › showtime › ticket provider links › url › url id
  38. result › showtimes › show date › theater › screen type › showtime › ticket provider links › url › domain
  39. result › showtimes › show date › theater › screen type › showtime › ticket provider links › url › domain id
  40. result › showtimes › show date › theater › screen type › showtime › ticket provider links › url › host
  41. result › showtimes › show date › theater › screen type › showtime › ticket provider links › url › host id
  42. result › sitelink › is sitelink
  43. result › sitelink › is expanded sitelink
  44. result › table › is table
  45. result › table › has table
  46. result › table › title
  47. result › table › headers
  48. result › table › rows
  49. result › table › footer
  50. result › table › table pretty
  51. result › top rated › is top rated
  52. result › top rated › rated
  53. result › top result › is top result
  54. result › top story › is top story
  55. result › twitter › is twitter
  56. result › twitter › profile link › anchor text
  57. result › twitter › profile link › url › url
  58. result › twitter › profile link › url › url id
  59. result › twitter › profile link › url › domain
  60. AMP URL Types
  61. AMP Bazlı Filtrelerin bir kısmı ise aşağıdadır.
  1. result › amp › link › url › url
  2. result › amp › link › url › url id
  3. result › amp › link › url › domain
  4. result › amp › link › url › domain id
  5. result › amp › link › url › host
  6. result › amp › link › url › host id
  7. result › amp › cur url › url
  8. result › amp › cur url › url id
  9. result › amp › cur url › domain
  10. result › amp › cur url › domain id
  11. result › amp › cur url › host
  12. result › amp › cur url › host id
  13. result › amp › vgi
  14. result › answer › is answer
  15. result › app › is app
  16. result › attribute › is attribute
  17. result › available on › is available on
  18. result › badge › is badge
  19. result › badge › text
  20. result › best › is best
  21. result › bio › is bio
  22. result › book › is book
  23. result › book › is ebook

Buraya, 600 Filtrenin sadece küçük bir bölümünü koydum, bir de bunların kombinasyonlarını düşünün? SERP içinden sadece bir koleji, bir kitabı, bir kitabın AMP URL’ine sahip olması durumunda ve aynı isimde bir film olması durumunda scrape etmeyi düşündüğünüzü varsayın. Webin tüm yüzeylerindeki tüm karakterleri ve tüm search intentleri, her olasılığı raporlayabildiğinizi düşünün… Nozle.io’nun gelecekteki Analytics Sistemini, filtre düzeyinde görmektesiniz. Aşağıda, bir başka filtreleme kesiti vardır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Aşağıda Nozzle.io’nun getirdiği sort sistemi bulunmaktadır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Teknoloji geliştirmeleri sırasında, kolaylık sağlamak için yukarıdaki gibi “sort by value” seçenekleri de ayrıca getirilmiştir. Böylece, filtreleme ve sıralama olanakları esnekleştirilmiştir. Bunlardan özellikle, “Change” bölümü dikkat çekici bir şekilde yenilenmiştir.

Nozzle.io ve Change Verilerinin Grafikleştirilmesi

Change değerleri, her grup ve metrik tipi için aşağıdaki gibi verilmektedir. Böylece, istenilen herhangi bir metrikteki  belirlenen bir sürede, belirlenen bir keyword group’undaki değişimi  görebilirsiniz. 

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Yukarıdaki pek çok graph’tan farklı görünen bu graph, teknoloji güncellenmesinden kaynaklanmaktadır.

Örneğin, aşağıda, Hürriyet.com.tr’ın belirli bir keyword grubu için sonuç sayısının hızlı biçimde düştüğü görünmektedir. Bu düşüşün nedeni bir crawl sorunu veya Hürriyet.com.tr’ın ilgili kategorisinin veya URL grubunun konu hakkındaki otoritesi, ilgi düzeyi ya da yazılarındaki bilgi düzeyindeki gap olabilir ya da sadece Google’ın son zamanlarda yaşadığı Cannibilization sorunlarıdır, bunu ancak Nozzle.io’nun sağladıklarını genişleterek öğrenebiliriz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Aşağıda ise Above the Fold bölümündeki varlığı büyük ölçüde artan Unibaby.com.tr’ın diğer domainler ile olan kıyaslaması vardır.

Nozzle.io’nun Ekim Ayı Teknoloji Güncellemesinden Bazı Notlar

Review yazdığım sırada dahi yaşanan güncellemeler nedeniyle yaşanan değişimlerin, review’ün önemli noktalarını geçersizleştirmemesi için Nozzle.io’nun bazı notlarını düşmekteyim.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Başlangıçta gösterdiğim giriş paneli artık bu şekildedir. Explore ve Competitive ik ifarklı alandır.

Competitive daha çok rakipleri gösterirken, Explore daha çok yeni sözcüklerin ve sözcük gruplarının ya da SERP özelliklerinin ve değişimlerinin keşfedilmesi içindir.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Keyword sonuçları artık yukarıdaki gibi doğruca, “en” ve “US” gibi kodlarla hangi dil ve ülke için olduğunu belirtmektedir. Her query için hangi URL’in sıralama aldığı, kaçıncı sırada olduğu, title’i yer almaktadır. Ayrıca, infinite scroll biçiminde, aşağı doğru indikçe diğer query’leri de görmek mümkündür.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Domain bölümünden seçilen herhangi bir web sitesi, Brands bölümünde sadece kendisine en yakın rakipleri ile ve istenilen metriklerle kıyaslamalı biçimde analiz edilebilmektedir. Birazdan Domains bölümünü gösterdiğimde, değerini daha iyi anlayacaksınız.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Yukarıdaki gibi settings bölümünden bir Brand’i entity olarak ekleyebilirsiniz. Entity’nin type’ı, size olan yaklaşımı (rakip, dost, neutral vb.), firmanın repututation’ı gibi verileri girerek dashboard’ınıza ekleyebilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Aynı zamanda, sadece web sitelerini değil, Facebook, Pinterest veya Tumblr, Youtube hesaplarını da ekleyerek, Google veya farklı yüzeylerdeki performansını ölçebilirsiniz. Nozzle.io ileride sadece Google için kullanılacak bir araç olmayacak, böylece daha da Holistic SEO kampanyaları yönetebileceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Yukarıdaki gibi farklı modüller ile her cihaz grubu, kombinasyonu ve dünya üzerindeki her kordinat ve kordinat aralığı için sınırsız sayıda keyword grubu oluşturarak, her domainin ve brand’in ayrı ayrı nasıl performans gösterdiğine bakabilirsiniz. Unutmadan, hatırlatıyorum, Brands, web siteleri olmak zorunda değil, bir Youtube Kanalı dahi olabilir.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Aşağıdaki gibi segmentler yaratabilir ve sınırsız sayıdaki kombinatif segmentlerle her küçük analytics detayını hızlıca görebileceğiniz otomatik dashboardlar yaratabilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Oluşturulan keyword kombinasyonlarını aşağıda daha ayrıntılı görebilirsiniz.

Ve domains bölümü, bu kısım önemli olduğu için ayrı bir başlık altına almaktayım.

Micro Competitor ve SERP Partner Keşfi, Profillemesi ve Kıyaslaması

Bir keyword grubu oluşturduğunuzu, ardından bir domainin bu gruptaki performansını merak ettiğinizi düşünün. Sonra da Nozzle.io’nun sadece sizin hedef olarak verdiğiniz domaini değil, ilgili query’lerde, hedef domain ile SERP’te ortak bir şekilde yer alan ve Micro-Macro tüm Competitorları kaç kelimede göründüğü ve o kelimelerde nasıl performans gösterdiğine kadar profillediğini düşünün, siz sormadan…

Aşağıda bir örnek göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Yukarıda gördüğünüz domainlerin tamamı, benim örnek olarak seçtiğim Unibaby.com.tr sözcüklerinde, Unibaby.com.tr ile birlikte sıralamalarda yer alan web siteleri. Bu web siteleri, belirli bir barajı aştıklarında, özellikle de geri kalan domainlerden daha iyi performans gösterdiklerinde, en iyi performans gösterdikleri sözcüklerle profilleniyorlar.

Domains bölümünde yer almaktalar. Macro-competitorlar, Domains bölümünde, yukarıda daha önce gösterdiğim tüm grafiklerde yer almaktalar ancak orada yer almayan toplamda 600 domain daha var.

Şimdi, tek tek tüm bu domainlerin, her özelliğinin filtrelendiğini düşünün.

Örneğin, varlığından dahi haberdar olmadığım bir Micro-competitor olan Adimadim.com’un datası aşağıdadır. Özellikle, 3 ve 4 yaş çocuk eğitiminde sıralama alıyorlar.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Benim verdiğim, örnek query grubunda ve oluşturduğum keyword grubundaki performansı görünmektedir, sadece 10 sözcükte yer alıyorlar ancak bu 10 sözcükte de iyi performans göstermiş durumdalar.

Aşağıda ise bir diğer örnek var, Anadolusaglik.org.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Özellikle, bebeklerde pişik konusunda her domainden öndeler ve benim keyword grubunda vermediğim ancak bağlantılı olduğu için Nozzle.io’nun dahil ettiği pek çok query combination’ı da listede yer alıyor.

Bir başka örnek, Kigem.com. Özellikle de “gün + bebek + uyku” query grubunda öndeler.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Listelenen tüm 600 domainden de iyi oldukları yönleri ile listelenirken, aynı zamanda aşağıdaki gibi genel query grubundaki performansları da profillenmektedir.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Aşağıda, Kigem.com için Change, Estimated Traffic, CTR vb. Pek çok metrikteki değişimi görmektesiniz. Ortalama olarak 27.000 Pixel sırasında ve 94. Sırada olan Kigem.com’un en başarılı olduğu query grubu ise “verdiğimiz keyword grubunda” bebeklerde uyku konusu.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Bir başka örnek, Bilgigeyik.com.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Özellikle, bebeklerde duygusal  gelişim noktasında iyiler. Peki genel olarak mı neredeler?

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Verilen query grubunda, genel olarak 100. Sıradalar. Diğer bir deyiş ile, Nozzle.io, bütün Micro Competitorları ve Macro Competitorları bulmakta, verilen query grubu, segment ve oluşturulan keyword grubu için, her micro competitor’ın en iyi olduğu sözcük grubunu, benzer phrase’ler ile listelemekte, ve gün gün tüm değişimlerini izleyerek size raporlamaktadır.

Bir query grubu ve onunla iligli ağda, otorite olmak ve öne geçmek istediğinizde, yüzlerce rakibinizi, en iyi yönleri ile gruplamak, gün gün izlemek, onlarla iletişim kurmak, Neutrla ve Friendly olanları ile işbirliği geliştirmek, branding ve content marketing çalışmalarına dahil etmek istemez miydiniz?

Not: Eğer filtrelenen domainler, diğer tüm micro-macro rakiplerin tamamından, belirli bir sözcük grubu için daha iyi bir konumda değilse, kendi sözcük grupları ile kıyaslayanarak ilgili konudaki en iyi sözcükleri verilmektedir.

Not 2: Domain filtrelemesi sadece Pixel Ranking ve Snippet Ranking şeklinde değil, Unique Result, Serp Estate gibi unique  diğer data sıralamaları ile de gerçekleştirilmektedir.

Nozzle.io, tüm micro-macro rakiplerin en iyi olduğu yanları filtreleyerek kullanıcısına output olarak da vermektedir.

Bir başka örnek, Aysebingol.com. Personal bir site olduğu için influencer marketing için de iyi bir örnek olabilecek olan Ayşe Hanım’ın sitesi hangi noktada mı önde? KUIT Aşısı. Kuit aşısı, bizim keyword grubumuzda dahi yer almıyor ancak bir micro-competitor olduğu ve ilgili olduğumuz entity’lerle ilgili bir konu olduğu için, Nozzle.io bize sonucu sunmaktadır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Son 1 örnek daha, Acibadem.com.tr. Bebeklerde omurga gelişimi, bebeklerde bağırsak düzenleyici, bebeklerde gaz sancısı, bebeklerde öksürük ve ateş gibi özellikle sağlık sorunları ile ilgili noktalarda öndeler. Aynı zamanda, hamilelikte ay tabanlı bir şekilde de görünürlükleri var.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?
Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Genel metrikleri ise aşağıdaki gibidir.

Verilen query grubunda, ortalama olarak 80-100 arasında sıralama alırken, en önde oldukları ilgili konuları görmek, özellikle kendi content marketing, content network, content strategy ve planning çalışmalarınız ile branding ve brand influence projelerinizde hazır bir ilerleme alanı yaratmaktadır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Son güncelleme ile gelen bir diğer değişiklik ise SERP görüntülemedir.

Nozzle.io’nun Her Domain için Her Keyword’ü Profillemesi ve SERP Snapshot’ı

Son teknoloji gelişmelerinde, ilgili tüm rakiplerin, tüm queryleri de kaydedilmeye başlandı. Yani sadece sizinle ilgili veya oluşturduğunuz keyword grubuna göre en önde oldukları konuları değil, tüm konulardaki en iyi queryleri de görebilirsiniz. Bu arada, sınırsız sayıda keyword grubu oluşturabildiğinizi de söylemeliyim.

Örneğin, Annelikbilgileri.com için tüm data aşağıdadır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Keywordlerin geri kalanını sayfa sayfa ilerleyerek görebilirsiniz.

Hangi İşletim Sisteminde ve Cihazda SERP’in % Kaçını Kapsamaktadır?

Nozzle.io ile tüm micro ve macro rakiplerin, sahip oldukları sonuçlarda, SERP içinde, % kaç ile alana sahip olduklarını görebilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Yukarıdaki örnekte, her sözcük için Android ve Desktp için kaplanan SERP alanı % olarak ayrı ayrı verilmektedir.

Hangi Domain Hangi Sözcükte Kaç Unique Result’a Sahip?

Son teknoloji değişikliklerinden birisi ise her sözcük için ayrı ayrı kaç Unique Result gördündüğünü görebiliyor olmaktır. Aşağıda, Unibaby.com.tr’ın seçilen bir sözcük grubundaki Unique Result sayısındaki değişimi bulunmaktadır. Unique Result daha önce söylediğim gibi, bir web sitesine ait olan ve SERP’te yer alan, sitelinksler dahil tüm sonuçlardır.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Aynı değişimi, aşağıdaki gibi de görme şansına sahipsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Yeniden cihaz bazlı farklılıklarla sonuçlar verilmektedir.

Aynı grafik türleri, PPC Value, Keywords, Results, Above The Fold bölümü için de mevcuttur. Tüm alanlar için device based şekilde sonuçlar verilmiştir.

Sadece Google mı? Nozzle.io’nun Holistic SEO Anlayışı

Bir diğer müjde ise, dilenirse “Search Engine” bazlı şekilde de ilerlenebilir.

Ben, kurulum sırasında Google’ı seçtim ancak birden fazla Search Engine seçerek, de sonuçları çeşitlendirebilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Yukarıdaki, Engine bölümü, Search Engine içindir. Aşağıdaki gibi, “engine” türünde farklı filtreler de mevcuttur.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Diğer Search Engine’leri de önemseyerek tüm bu geniş teknolojiyi diğer Search Engine’lere de uyguladığı için Nozzle.io’yu tebrik etme gereğini bir Holistic SEO olarak duymaktayım.

Nozzle.io Single Keyword SERP Snapshot Deposu

600 Filtre, farklı Search Engine’ler, yüzlerce Domain ve onlarca yeni SEO Metriği, ölçülemeyen onlarca SERP özelliğinin ölçülmesi sırasında, Nozzle.io, aynı zamanda keywordlerin SERP görsellerini de kaydetmektedir. Böylece, bir pixel sıralaması düşüşü ya da bir SERP Estate düşüşü yaşandığında da, SERP’i doğruca görerek kontrol edebilirsiniz.

Aşağıda bir örnek mevcuttur.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Yukarıdaki biçimde, Search Engine, Device, İşletim Sistemi, Dil ve Ülke seçimini, istediğiniz keyword için yapmalısınız. Aşağıda, 1 Aylık Bebek sorgusu için ilgili bir SERP Snapshot’ı mevcuttur. 

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Böylece, 600 filtrenin her birinin nasıl anlam kazandığını görebilirsiiz, örneğin sonuçlarda “AMP” olması ya da “image” olması gibi. Aynı zamanda, görsellerin indexlenebilir olmasının SERP’te yarattığı düzen biçimi değişimini ve Google’ın sayfayı tanımlayan görsele verdiği değeri de görebilirsiniz.

Daha ilginç olan bir şeyi ise aşağıda göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

SERP’in tamamı baştan sonra kaydedilmektedir. Gereken storage miktarı ve sunucu hızını hayal edin… Nozzle.io’nun nasıl bir girişim olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz…

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Ayrıca, SERP’in tarihini ve saatini de seçebilirsiniz.

Uzun bir scroll eylemi sonrası, SERP’in sonuna aşağıdaki gibi erişebildim.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Şimdi, All in One Holistic SEO + Digital Performance Technology aracı olan Nozzle.io’nun tek bir güncellemesinin bile ayrı bir makale edebileceğini ve her şeyi ne kadar ayrıntılı, çeşitlendirilebilir bir şekilde, oldukça büyük bir maliyet ile kullanıcılara analitik biçimde sunduklarını görmektesiniz.

Aşağıda, ilgili keyword’ün değerlerini görmektesiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Single Keyword PPC Value Ölçümü ve Nozzle.io

PPC Value, seçilen query’nin seçildiği dil, ülke, cihaz ve search engine için taşıdığı değeri göstermektedir. Sadece parasal değerini göstermekle kalmayıp, aynı zamanda, söz konusu değerin kaçıncı sıra için nasıl olacağını da belirterek, fiyat değerini renk kodları ile belirtmektedir.

Aşağıda, 1 Aylık bebek sözcüğü için PPC Value değerlerini sıralama bazlı olarak ve tarihlere yayılmış şekilde görmektesiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Related Search, Autocomplete ve People Also Ask Question Datasının Her Keyword Grubu İçin Taranması ve Görselleştirilmesi

Nozzle.io, People Also Ask Sorularını, Autocomplete ve Suggested Search datasını tarayabilmektedir. Verilen query grubundaki tüm PPA, Suggested Search ve Related Search datasının çekilmesi ise özellikle Semantic Search ve Customer Neural Pattern yapısının anlaşılmasını kolaylaştırmaktadır. Böylece, ilgili  bir sorgu grubunda en çok sorulan soruları görerek, Google Algoritması için bu soruları yanıtlayarak Semantic Search içindeki otoritenizi ve yüzey alanınızı arttırabilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Toplamda 873 kez PPA soruları SERP’te yer almış durumda, bu soruların ise sayısal anlamdaki sıralaması yukarıdaki gibi, belki bir geliştirme olarak, bu soruların hangi query’lerin SERP’lerinde çıktığı da belirtilebilir ancak bu bilgiye Keyword Bölümündeki, 600 farklı filtre ile de erişebilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Gördüğünüz bu örnekte, Domains bölümünde, Nozzle.io’nun verdiğim query grubu için bulduğu 600+ Domain içinden rastgele seçtiğim 365gun.com’un ilgili query grubundaki en iyi performans gösterdiği sözcükleri ve “filtreler içinde de” people also ask sonucunun barındırılmasını koşul olarak kullanılabileceğini görmektesiniz. Bu noktada daha genel bir yol izleyebilir ve doğruca daha güçlü bir domain ile daha fazla keyword ve PPA kesişimi datası çekebilirsiniz, hatta doğruca “keywords” bölümüne giderek, domain bazlı olmadan sadece query bazlı da sorgulama yapabilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Yukarıdaki örnekte, Unibab.com.tr’ın seçilen Search Engine, Device, Dil, Ülke, Konum verilerine göre PPA SERP Feature içeren tüm sorguları bulunmaktadır. 

Bu noktada söylemeliyim, seçtiğiniz filtreye göre Pixel ve Rank Sıralama değeri değişmektedir, örneğin PPA için, PPA sorularında kaç kez göründüğünüz ya da bulunduğunuz yer almaktadır. 

Sıralama değerleri, seçilen filtre tipine göre farklı biçimde hesaplanmaktadır, mükemmel değil mi?

Nozzle.io ile sizce kaç farklı rapor türü oluşturulabilir ve kaç farklı iş türü için? Bence, bunu onlar dahi bilmiyor…

Aşağıda ise Suggested Search Datasını göreceksiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Hangi related search kaç kere, verilen query grubunda görünürlüğe sahiptir? Buradaki data ile de aynı şekilde Semantic Search ve Semantic SEO çalışmalarını sürdürerek, Structured Search Engine için gerekli tüm ipuçlarını, Topical Node Coverage’ı sağlayabilir ve her bir Content Network noktası için bir Content Hub oluşturabilirsiniz.

Nozzle.io, şu ana kadar yazdığım tüm reviewler içinde yazarken JetOctopus derecesinde en çok şaşırdığım, hem teknoloji güncellemeleri nedeni hem de unique yanları ile en çok zorlandığım teknolojiydi. Peki, Nozzle.io’nun zayıf yönleri nedir? Bir noktada da buna odaklanmalıyız.

Nozzle.io’nun Zayıf Yönleri Nedir?

Nozzle.io sayısız unique metric’e sahip. 600’den fazla filtre ile daha önce ölçülmemiş pek çok şeyi ölçüyor, görselleştiriyor ve bilinmeyen dataları SEO’lar için bilinir hale getirerek, projelendirmeyi kolaylaştırıyor. Bir Holistic SEO aracı olduğunu ve Data Scientist zihniyeti ile çalıştığını söylemekte zorlanmıyorum.

Peki, Nozzle.io’nun zayıf yönleri nedir? Holistic SEO aracı olduğunu söylediğimize göre, Holistic anlamdaki eksikliklerine odaklanmak en doğru seçim olacaktır.

  1. Öncelikle, Nozzle.io, Local Search ve Image Search için şu an için, Web Search üstünde büyük bir data sunsa dahi, kendi verticallerinde bir tarama yapmamaktadır ancak bu durum gelecekteki teknoloji güncellemeleri ile değiştirilecektir.
  2. Nozzle.io, Pagespeed ölçümü, Performance Metrikleri için kullanılamamaktadır.
  3. Nozzle.io, Authoritas gibi Influencer Marketing ve Author Profiling için kullanışlı değildir.
  4. Nozzle.io, JetOctopus gibi herhangi bir şekilde, bir web sitesini tarayamamakta ve SEO eksikliklerini söyleyememektedir.
  5. Nozzle.io, Serpstat gibi bir web sitesinin trafiğini tahmin edememekte veya keywordlerini kendisi kazıyarak bulamamaktadır ancak sizin teknolojiye seçtiğiniz keywordleri vermeniz durumunda, kendi büyüsünü  yaprak, verdiğinizin daha fazlasını elde edebilmektedir.
  6. Nozzle.io herhangi bir şekilde backlink, branding ya da off-page profili sunmamaktadır ancak branding çalışmaları için diğer pek çok toolun hiç bir şekilde sunamayacağı avantajları, contextual şekilde sunduğunu hatırlatmalıyım.
  7. Nozzle.io, geliştirme sürecinde olduğu için arayüzü sıklıkla güncellenmektedir, her geliştirme sonrası, makale başında belirttiğim unique özelliklerini bir bir ortaya çıkarsa dahi, asıl amaçladıkları noktaya varmaları vakit alacağı için bu durum bir süre sonra, built-in bir özellik halini alabilir.
  8. Nozzle.io, geliştirmeleri ve hedefleri büyük olduğu için fiyat anlamında da avantajlı değildir, bir sonraki başlıkta, ilgili fiyatları görebilirsiniz, böylece benim review yazmam için ayırdıkları account’ın dahi ne kadar ayrıcalıklı olduğunu da anlayabilirsiniz.
  9. Nozzle.io’nun gelecekteki SEO Teknolojilerini etkileyerek, kendi evrimini tamamladığında fark yaratacağına ve pek çok SEO ve Dijital Pazarlama Teknolojisinin prestijini kaybetmesine neden olacağına eminim, ölçülmemişi ölçmeleri, raporlanmamışı raporlamaları ve inanılmaz bir hız ile çok geniş bir datayı depolamaları, örgütlemeleri ve görselleştirmeleri malum… Ancak, bu sürecin yavaş ilerlemesi, fiyat dezavantajı ile birleşince, Türkiye Pazarı için özellikle sorun olmaktadır. Son madde, küresel bir biçimde, Nozzle.io ile ilgili olmasa dahi ülkemiz ile ilgilidir ancak yurt dışı için fiyatları ve şu an dahi yapabildikleri düşünülür ise herhangi bir fiyat abartısı olduğunu düşünmüyorum.
  10. Bir diğer zayıflık ise ben olsaydım, Knowledge Domain Coverage ve Domain Success Rate biçiminde iki metrik çıkarırdım, bu iki metriği Google Update verileri ile birleştirerek, ilgili Keyword Gruplarında, en iyi coverage ve Domain Success Rate’e sahip olan domainleri filtreleyerek, ilgili Semantic Search Map noktalarında başarılı olarak kullanıcıya sinyallerdim. Diğer bir deyiş ile bütün bu data havuzunda, benim gibi birisi için yüzmek hem zevkli hem de alışıldık olabilir ancak pek çok kişi için bu durum böyle olmayacağı için bir “Domain Authority” benzeri belirginleştirici sinyal ve metrik biçiminin geliştirilmesi faydalı olabilir.

Eğer siz de farklı zayıflıklar olduğunu düşünüyorsanız, bana veya Boyd Norwood’a ileterek, geliştirme taleplerini geçebilirsiniz.

Nozzle.io Fiyatları ve Fiyat Sistemi: Uluslararası Ajanslar için dahi Aylık 10.000 Dolar

Aşağıda Nozzle.io’nun farklı paketlerini ve her paket için aylık fiyatlarını görmektesiniz. Credit’lerin her birisi bir keyword için toplanan datanın tamamıdır. Örneğin, bir keyword için ilk 100 sonucu aldığınızda 1 credit’iniz gider, bunun içinde gerçekleştirdiğiniz Search Engine, Language, Device, Operation System, Country configuration’ı bulunmaktadır.

Diğer bir deyiş ile en ucuz paket olan aylık 250 Dolar, Garden Hose paketinde, günlük 600 Keyword, Haftalık 4500, aylık 18.000 kelimeyi takip edebilirsiniz. Ayrıca, ekstra her data çekimi için de 18.000 işlem hakkına sahipsiniz.

Nozzle.io’nun işlem kapasitesi, data storage hızı ve kapsamı düşünülürse, yurt dışı için bu fiyatların çok fazla olduğunu söyleyemem, eğer çok büyük bir proje topluluğu için hizmet verecekseniz, aylık 10.000 dolar gibi bir fiyat söz konusu, uluslararası ajansların dahi karşılaması güç bu fiyatların nedeni ise Nozzle.io’nun gelecekte elde edeceği büyük avantajlar ve unique yanlarla ilgili.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Ayrıca, aşağıdaki gibi kendiniz için en uygun Custom Paketi oluşturmak ve seçmek için bir de Credit Calculator’a sahipler, diğer bir deyiş ile seçeceğiniz peki kendiniz de oluşturabilirsiniz.

Nozzle.io: Daha önce Raporlanmamışı Raporlayın - Kaçıncı Sırada Değil, Kaçıncı Pixeldesin?

Ben, saatte 100, günlük 300, haftalık 1000, aylık 120.000 keyword takibini, her sözcük için 1 kez, 1 Search Engine, 1 Device ve 1 Location için hesaplama yapacağımı söylediğimde, 493.001 credit ihtiyacım olduğu söylendi.

Küçük ajanslar için çok uygun olmayan fiyatlandırma sisteminin, Nozzle.io benzeri teknolojiler arttıkça ucuzlayacağını tahmin etmekteyim.

Nozzle.io Hakkındaki En Önemli Unique Noktalar ve Son Düşüncelerim

Nozzle.io, büyük ölçüde unique bir araç. İlk kez gerçekleştirdiğim bir inceleme sırasında, bir toolun, review başlangıcından review sonuna kadar büyük bir değişim geçirdiğini gördüm. Klavyeye bu review’ü yazmak için ilk dokunduğumda, baktığım yer öncelikle, doğal olarak “price” tablosuydu ve neden bu kadar pahalı olduğunu anlayamamıştım.

Ancak, şu an anlayabiliyorum, Nozzle.io’nun tek zayıf ve özellikle Türkiye için en zayıf yönü fiyatı ancak bu durum teknolojinin bir suçu değil, açıkçası günümüzdeki Semantic, Structured Entity Based Search Engine profili için ölçümlenemez her şeyi, News Box, Answer Box, Knowledge Panel, Movie Star, Dropdown Button, PPA, Suggested Search, Unique Results, Pixel Ranking, Above the Fold Ranking, 600 Farklı Filtreyle “Did You Mean Phrase”, “Search Instead For”, “Removed Results For”, “Privacy Remainder Founder”, “Has Click to Call” gibi pek çok farklı sözcük grubunu ve SERP Karakteristiğini ölçmek, tüm Micro ve Macro Rakipleri profillemek ve ilgili konudaki en iyi oldukları yanları görerek, Search Engine Opt. Projesine dahil etmek mümkün.

Açıkçası, Nozzle.io bu review 10.000 kelime dahi olsa, tam anlamı ile anlatılabilir düzeyde değil, muhtemelen bu teknolojinin, potansiyelini büyük ölçüde gerçekleştirerek tamamlanması 15-24 ay daha sürecektir ancak sonrasında, Nozzle.io’nun tüm dünyada küresel bir ölçüm aracı olarak kullanılacağına ve rakiplerinin de benzer teknolojiler geliştireceğine eminim.

Boyd Norwood’a söylediğim gibi, complete, comprehensive ve guideline reviewler yazıyorum. Nozzle.io review’ü ne yazık ki yarım, belki de çeyrektir, bu nedenle iyi ve kötü yanları ile muhtemelen ilerleyen süreçlerde, en az 1 review daha Nozzle.io için elecktir.

Nozzle.io’nun Benim İçin En Özel Yanı

Nozzle.io’nun benim için özel iki yanı vardır.

Teknolojilerini ilk incelediğimde, kaç kez “ben bunu zaten ölçümlüyorum ama otomatik” değil dediğimi hatırlamıyorum. Sanki bir tür zihin bağlantısı ile aynı şeyleri düşünüp de aynı ölçekte yapamadığım uzaktan bir zihniyet ikizi ile karşılaşmıştım.

Aynı zamanda, bazı noktalarda, benim dahi zihnimde üretmediğim ve ölçümlemeyi düşünmediğim noktaları dahi ölçümlediklerini gördüm ancak ne yazık ki henüz public olmadığı için onlardan bahsetmedim.

Diğer bir deyiş ile Nozzle.io, bir Holistic SEO Expert’in kendi vizyonunu manuel çalışmalardan uzak bir şekilde, otomatize edilmiş biçimde gerçekleştirebileceği ve hem yerel hem uluslararası sektörün sığlık düzeyinin yarattığı yalnızlığı, benim için aşarak, bana “benim gibi düşünenler” var dedirten bir Data Science ve SEO hediyesiydi. Umarım ilerleyen süreçte, planlanan tüm potansiyeli ile gerçekleştiğini görebiliriz.

Umarım, Türkiye’de de artık ilk Holistic SEO Şirketini, anlayışını adına kazımış biçimde, Holistic SEO & Digital olarak aynı zihniyette kişilerle buluşmanın hazzını yaşayabilirim.

Sevgilerle,

KT.

Nozzle’io’yu denemek için tıklayın

Koray Tuğberk Gübür

Koray Tuğberk GÜBÜR, Holistic SEO & Digital'ın kurucusudur. Kendi ekibiyle birlikte, Küresel SEO ve Dijital Pazarlama Sektörüne açılmaktadır. Temel uzmanlık alanı, Google Çekirdek Güncellemeleri, E-A-T Building, Technical SEO, Entity-based Search ve Dijital Marketing Yönetimidir.

İlk Yorumu Başlat