Pazarlama İçeriği ve Satış İçeriği Arasındaki Farkı Biliyor musunuz?

Pazarlama İçeriği ve Satış İçeriği Arasındaki Farkı Biliyor musunuz?

İçerik pazarlamasını cazip kılan unsur, tüketiciyi satın almaya zorlamadan onunla marka arasında güvene dayalı bir ilişki kurmasıdır. Tatmin edici bir satın alma deneyimi içerik pazarlaması sayesinde gerçekleşir.

Bununla birlikte, içerik pazarlamasını pazarlama stratejisine dahil etmek isteyen firmalarca bazen içerik pazarlaması süreci tam olarak anlaşılamamaktadır. Bu firmalar web sitelerine bir video içeriği koyarak veya ürün tanıtımları yerleştirerek satışlarının hemen artacağı gibi hatalı bir beklentiye girmektedirler.

İçerik pazarlaması, meyvelerini ancak istikrarlı bir süreç sonunda veren bir çalışmadır. Sonuç üzerinde etkili unsurlardan biri de, pazarlama içeriğini satış içeriğinden ayırmaktır.

pazarlama-icerigi-satis-icerigi

Pazarlama İçeriği Nedir? Satış İçeriği Nedir?

Pazarlama içeriği sattığınız ürüne/hizmete potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekmeyi sağlar. Bu içerikler hedef kitlenizi etkileme amacına yönelik olduğu için onların ihtiyaçlarını karşılayan veya onları eğlendiren ya da bilgilendiren içerikler olmalıdır. Beğenilen içerikler kişilerde paylaşma isteği yaratırlar. Bu da daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlar.

Satış içeriği 
ise pazarlama içeriklerinin bir sonraki aşaması olarak kabul edilebilir. Satış içerikleri artık hedef kitlenizi takipçi/okuyucudan çıkarıp, “müşteri”ye dönüştürmenizi sağlayan içeriklerdir. Hedef kitleniz satış içerikleriniz yoluyla sizin sunduğunuz ürün/hizmetlerin onlar için en uygun olduğuna ikna olurlar. Satış içerikleri aynı zamanda halihazırda müşteriniz olan kişi ve firmalara ulaştırdığınız içeriklerdir.

pazarlama-icerikleri

Pazarlama İçerikleri Hedef Kitlenizi Etkiler, Satış İçerikleri İkna Eder

İnsanlar satın alma süreçlerinde güven duymak isterler ve ihtiyaçları doğrultusunda değil duygularıyla satın alma kararı verirler. Tanımadığınız birine bir ürün satmaya çalışarak onun güvenini kazanamazsınız. İşte, o yüzden pazarlama içerikleri vardır. Bu içerikler hedef kitlenizde marka olarak iyi izlenim, iyi etki yaratmanızı sağlarlar ancak hemen sonuç getirmezler. Müşterileriniz ile sadakat, güven ilişkisi çerçevesinde bir ilişki kurmanızı mümkün kılarlar. Gözle görülebilir sonuçları 6 aydan itibaren elde edilir.

Pazarlama içerikleri hedef kitlenizi etkiler, satış içerikleri ikna eder. Bu nedenle, pazarlama içerikleriniz dikkat çekici olmalıdır. Bilgilendirici veya eğlendirici ya da faydalı içerikler bu amaca hizmet eder. Aslında bu içerikler ile markanızı, vizyonunuzu ve hikayenizi tanıtırsınız. Satış içerikleri ile de artık markanız hakkında bilgi sahibi olmuş hedef kitlenizi ikna ederek ürün/hizmetlerinizi satarsınız.

Öte yandan satış içerikleriniz etkileyici olmaktan çok güven veren tarzda olmalıdır. Satış içerikleri artık size ait bilgiler de içerir. Ofis sayınız, çalıştığınız firmalar, o firmaların sizin hakkında söyledikleri, satış rakamlarınız potansiyel müşterilerinizin ürün/hizmetlerinizi almaya ikna olmaları için önemlidir. Satış içerikleriyle potansiyel müşterilerinizin “Neden piyasadaki rakiplerinizi değil de, sizi tercih etmeleri gerektiği” konusundaki satın alma kararlarını kolaylaştırırsınız.

pazarlama-sunum

Satış İçerik Türleri Nelerdir?

İçerik pazarlamasında hangi tür içeriklerin nasıl kullanılması gerektiğine ve bunlar hakkında pratik bilgilere mümkün olduğunca içerik pazarlaması blogumuzda yer veriyoruz. Ancak bu noktada “Satış içerikleri nedir? Hangi türler bu kapsama girer?” sorusu akla gelebilir.

E-posta İçerikleri:

Satışı takiben, müşteriye satış sonrası destek sunma veya müşteri memnuniyetini ölçme amaçlı e-postalar satış içerikleri kategorisindedir. Bu içerikler her müşteri profiline göre ayrı ayrı hazırlanmış olmalıdır.

Ürün/Hizmet Tanıtım İçerikleri:

“One-pager” olarak da bilinen bu içerik türü müşterilerinizle hızlı ve kolay iletişim için ideal bir yoldur. Firmanızın sunduğu ürün/hizmet kapsamını belirtmesi veya ürün/hizmet kapsamınızın müşterinizin hangi ihtiyaçlarını karşılayamayacağını göstermesi bakımından elverişlidir.

Sunumlar:

Müşteriye yapılan sunumlar sadece pazarlama içeriği olarak değil; hem pazarlama hem satış içeriği olarak düşünülmeli ve ona göre hazırlanmalıdır. Müşterileri asıl satışa yönlendiren unsurların bu sunumda yer alması önemlidir.

Pazarlama İçeriği ve Satış İçeriği Arasındaki Farkı Biliyor musunuz?

Sık Sorulan Sorular Bölümü:

Müşteri hizmetleri departmanı ile satış ekibinin birlikte oluşturması gereken bir içerik türü ise “sık sorulan sorular”dır. Web sitenizde yer alacak bu içerik aynı zamanda SEO açısından da çok değerlidir.

Terimler Sözlüğü:

SEO bakımından önemli diğer bir içerik türü ise sitenize yerleştireceğiniz bir terimler sözlüğüdür. Özellikle müşterilerinizin satın alma sürecinde karşılaşabilecekleri terimlerin burada yer alması onların işini kolaylaştıracaktır. Google Keyword Tool veya KeywordTool gibi anahtar kelime arama araçlarını kullanarak sözlüğünüzü genişletebilirsiniz. Böylelikle sektörünüzde kullanılan daha fazla anahtar kelime sitenizde yer almış olur.

Satış içerikleri elbette bunlarla sınırlı değildir. Hedef kitlenizi sizinle çalışmaya, sizden satın almaya ikna edecek her türlü içeriği satış içeriği olarak değerlendirebilirsiniz. Ama unutmayın! Hedef kitlenizi önce pazarlama içeriklerinizi kullanarak yakalamanız; güven ilişkisi oluşturduğunuz noktada satış yapmanız önemli.

Biz İçerik Bulutu olarak, 3000’den fazla alanında uzman yazar kadromuzla, pazarlama içeriklerinizde en hızlı ve beklentinize en uygun çözümü sunuyoruz.

Dijital Pazarlamaya ve İçerik Pazarlamasına İlişkin Önceki İçeriklerimize Mutlaka Göz Atın!

Pazarlamacıların Z Kuşağı Hakkında Bilmesi Gerekenler
Küçük İşletmeler İçerik Pazarlamasını Nasıl Kullanmalı?
İlham Verici Pazarlama Teknikleri: IBM Örneği
İçerik Pazarlamanızın Katili SEO Hataları

Bizi Takip Edin!

https://www.icerikbulutu.com

https://medium.com/@icerikbulutu

https://twitter.com/icerikbulutu

https://www.facebook.com/icerikbulutu

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat