seo uyumlu içerik nasıl yazılır

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?

İster kişisel bir blog sahibi olun, ister bir kuaför ya da herkesin tanıdığı büyük bir marka… SEO uyumlu içerikler hedef kitlenize ulaşmanın ve dijital pazarlama stratejinizin vazgeçilmez bir parçası.

Dijital dünya, kullandığımız platformlar ve arama motorları algoritmaları sürekli değişse de değişmeyen bir şey var: Tüketicilerin ilgi alanları ve ihtiyaçları. Her geçen gün yeni ürünler ve hizmetler ortaya çıksa da sizin hedef kitleniz ürün ve hizmetlerinizle ilgili bilgi arayışı içinde olmaya devam edecek. 

SEO uyumlu içerik yazmanın temel sebebi hedef kitlenizin arama niyetine doğru cevapları verebilmektir. Hedef kitlenizin arama niyetini anladığınızda kitleniz aradıkları bilgilere daha hızlı ulaşır, web sitenizde daha fazla zaman geçirir ve sonuç olarak dönüşüm oranlarınız da artar. 

Bu noktada her zaman geçerliliğini koruyacak, doğru yapılandırılmış SEO uyumlu içerik üretimi sizi Google gibi arama motorlarında görünür kılarak üst sıralara taşıyacak ve hedef kitlenizle buluşmanızı sağlayacak.

Aşağıda sizin için SEO uyumlu içerik üretimi adımlarını açıkladık. Bu adımları doğru uyguladığınız takdirde dijital görünürlüğünüzü artıracak, web site trafiğinizi yükseltecek ve ilk sıralara gelebileceksiniz.   

SEO Uyumlu İçerik Nedir? 

SEO uyumlu içerik web sitenizin Google gibi arama motorlarında daha iyi sıralarda yer almasını sağlamak için hazırlanmış içeriktir. Normal içeriklerden farkı, arama motorlarının web sitenizi daha rahat bulması için belirli adımlar izlenerek üretilmesidir. Yani hem arama motorlarını hem de site ziyaretçilerini mutlu etmiş olursunuz. Böylece organik trafiğiniz artar. 

Örneğin, bir yemek blogunuz varsa “glütensiz tarifler” gibi popüler bir konu hakkında yazarak yemek blogunuzu tanıtma fırsatı bulursunuz. SEO uyumlu içerik bir içerik stratejisinin parçası olarak hazırlanır. Markalar web sitelerine her hafta düzenli SEO uyumlu içerik yükleyerek uzun vadede marka bilinirliğinizi artırmayı hedefler.

SEO uyumlu içerik hazırlarken içeriğinizi ilgi çekici ve anlaşılır kılmak için anahtar kelimeleri doğal bir şekilde kullanmanız gerekir.

Doğal, ilgi çekici ve kullanıcı odaklı kısmına tekrar vurgu yapalım çünkü Google düzenli olarak algoritma değişiklikleri yaparak sadece arama motorlarını manipüle etmek ve üst sıralarda yer almak için hazırlanmış içeriklerin görünür olmasını engelliyor. Bu algoritma değişikliklerine karşı sağlam durmak ve içeriklerinizin geçerliliğini korumak için hedef kitlenizin arama niyetini derinlemesine anlamalısınız.

Okuma Önerisi: Arama Niyeti Nasıl Anlaşılır?

Hedef kitlenizin arama niyetine uygun, gereksiz yere anahtar kelime kullanılmamış ve özgün içerikler hazırladığınızda, içeriğiniz uzun vadede değerini korur. Böylece sadece anlık trafik kazanmakla kalmaz, sadık bir okuyucu kitlesi oluşturursunuz. Gerçek kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayan ve bilgi sağlayan içerikler, zamanla daha fazla kullanıcı etkileşimi ve paylaşım alarak doğal bir şekilde popülerlik kazanır. Böylece marka otoritenizi artırmış olursunuz. Google kaliteli ve kullanıcı odaklı içerikleri her zaman ödüllendirir. 

İçerik stratejinizi ve hangi konularda yazacağınızı belirledikten sonra her içerik için bir sonraki başlıkta anlatacağımız adımları izlemelisiniz. Gelin bu adımları inceleyelim.

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir?

  1. İçerik Stratejinizi Oluşturun ve Konularınızı Belirleyin

SEO uyumlu içerik yazmaya başlamadan önce bunu neden yaptığınızı bir düşünün. SEO uyumlu içerik hazırlarken amacınız web sitenizin organik trafiğini artırmak, marka otoritenizi ve dijital görünürlüğünüzü artırmak ve sonuç olarak satışlarınızı artırmak. 

Bu içerikler sizin dijital pazarlama stratejinizin bir parçası olduğu için bütüncül düşünmeniz ve önce içerik stratejinizi belirlemeniz gerekir. Bir içerik planlaması dahilinde konularınızı belirlemeli ve mümkünse haftalık olarak düzenli paylaşım yapmalısınız. Ancak düzenli ve tutarlı olduğunuz zaman SEO uyumlu içerik üretimi işe yarayacaktır. Birkaç tane içerik hazırlayıp yayımlayarak başarılı olmanız mümkün değil. 

Sosyal medya stratejinizi içerik stratejinizle entegre ederek içeriklerinizin dağıtımını kolaylaştırabilir ve sadece arama motorlarından değil, aynı zamanda sosyal medya platformlarından da trafik çekebilirsiniz. 

Okuma Önerisi: İçerik Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

  1. Anahtar Kelime Analizi Yapın

Konularınızı belirledikten sonra anahtar kelimelerinizi belirlemeye geçebilirsiniz. 

SEMrush, Ahrefs, Moz, keywordtool.io gibi araçların yanı sıra ücretsiz araçlar kullanarak belirlediğiniz anahtar kelimeler için temel kriterleriniz; arama hacmi, içeriğin konuyla olan alakası ve kullanıcıların arama niyeti olmalı.

Yazmak istediğiniz konuyu hedef kitleniz nasıl ve hangi şekilde aratmış? Seçeceğiniz kelimeler hem yüksek arama hacmine sahip hem de daha niş ve rekabet edebileceğiniz seviyede olmalı.

Anahtar kelime analizinin nasıl yapılacağını tüm detaylarıyla incelediğimiz blog içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz: Anahtar Kelime Analizi Nedir? 

  1. Başlıklarınızı ve Alt Başlıklarınızı Belirleyin 

Bir içeriğin en ilgi çekici ve tabir-i caizse kancası olduğu için başlıklar her anlamda çok önemli. Yaratıcı ve ilgi çekici başlıkların tıklama oranları konuya göre veya metnin türüne göre daha yüksek olabilir ancak SEO uyumlu içerik söz konusu olduğunda başlıklarınız ve alt başlıklarınız mutlaka anahtar kelimenizi içermeli. 

seo uyumlu alt başlık

Bu hep aynı formatta görebileceğiniz ‘’…Nedir?’’, ‘’…Nasıl Yapılır?’’ şeklinde başlıklardır.  Kullanıcılar genellikle çözüm aradıkları, öğrenmek istedikleri veya ilgi çekici buldukları konuları ararlar. Örneğin, “En İyi X Rota” veya “Rehber” ifadeleri, kullanıcılara yönelik pratik bir kılavuz sunacağınızı belirtir. Başlığınızı  kullanıcıların aradığı bilgiyi hızlı bir şekilde bulmalarına yardımcı olacak şekilde tasarlamalısınız.

Başlıklarınız hem arama motorları için optimize edilmiş hem de insanlar için çekici olmalıdır. Kullanıcıların dikkatini çekecek, merak uyandıracak ve tıklamaları teşvik edecek başlıklar oluşturun. Örneğin, “2023’te İzlemeniz Gereken En İyi 10 Film” veya “Başlangıç İçin SEO İpuçları: Hızlı Sonuçlar Elde Etme” gibi başlıklar hem bilgilendirici hem de ilgi çekicidir.

Ayrıca, başlıklarınızın ne çok uzun ne de çok kısa olmamasına, net ve anlaşılır olmasına özen gösterin. Başlık yapıları genelde (H1,H2,H3) şeklinde olur, bu başlık yapısını doğru ayarladığınızdan emin olun. Başlıklar genellikle 50-60 karakter arasında olur. Alt başlıkları yazarken ise konuyu açıkça belirtecek kadar ayrıntılı olmasına özen gösterin. Yapısal bütünlüğü korumak adına, her bir alt başlık ana konuyla doğrudan ilgili olmalı ve içeriği mantıklı bir akış içinde tutmalı. 

Okuma Önerisi: Sözcüklerin Gücü: Dikkat Çekici Başlık Örnekleri

  1. İçeriğinizin Taslağını Oluşturun

Anahtar kelimelerinizi, başlığınızı ve alt başlıklarınızı oluşturduğunuzda içeriğinizin kaba taslak genel yapısını oluşturmuş olursunuz. Bu noktadan sonra içeriğinizi yazmaya başlamadan önce içeriğinizde hangi içeriklere dış ve iç linkleme yapacağınızı belirlemek size kolaylık sağlayacaktır. Böylece içeriğinizi yazarken doğal bir şekilde bu içeriklere yönlendirme yapabilirsiniz. 

İçeriğinizde kullanacağınız görselleri bu aşamada belirlemek yine aynı şekilde işinizi kolaylaştıracak ve size içeriğinizi yazmadan önce ilham verecektir. Ancak bu tabii ki bir tercih meselesi. Eğer yazarken zorlanıyorsanız görseller ve araştırma yapmak size ilham vererek işinizi kolaylaştıracak. 

İçeriğin taslağını oluşturma aşaması aynı zamanda en çok araştırma yaptığınız kısımdır. Bu kısımda her başlık ve alt başlık için araştırma yaparak ilgili kısımlar için bilgi toplarsınız ve nereden nereye gideceğinizi belirlersiniz. İçeriğinizin de akışı ortaya çıkar. 

Bu kısımda kendi deneyimlerinizden yola çıkarak özgün bakış açınızı da içeriğe entegre etmeniz gerektiğini unutmayın. Düz ve yavan içerikler okuyucu için daha az ilgi çekicidir. 

  1. İçeriğinizi Özgün ve Akıcı Bir Dille Yazın 

Bir diğer önemli unsur olan özgünlük bana kalırsa bu adımlar arasında en çok dikkat edilmesi gereken kısım. Çünkü verdiğiniz bilgilerin özgün olması, içeriğinizin hem arama motorları hem de kullanıcılar tarafından değerli bulunmasını sağlar. 

Özgün içerik, sitenize tekrar tekrar ziyaretçi çekmenin yanı sıra sitenizin otoritesini de artırır. Ziyaretçileriniz yazdığınız konuda geniş kapsamlı bir araştırma yapacağı için tekrar eden ya da başka kaynaklardan kopyalanmış bilgiler okuyucuları web sitenizden kaçırır. Yeni ve farklı perspektifler sunan içerikler ziyaretçilerinizin tekrar tekrar sizi ziyaret etmesini sağlar. Hatta diğer içeriklerinizin de trafiğini artırır. 

Özellikle içeriğinizin giriş paragrafı, okuyucu ile bir diyaloga başladığınız yer olduğu için tıpkı başlık gibi büyük önem taşıyor. Giriş paragrafı hedef kitlenizin içeriğinizin devamını okumasını sağlayacak şekilde ilgi çekici olmalı. Aynı zamanda içeriğin genel temasını ve anahtar kelimeleri de içermeli.

  1. İçeriğinizin Link İnşasını Yapılandırın

İçeriğinizi yazdıktan sonra, taslak aşamasında planladığınız veya yazım süreci sonrasında fark ettiğiniz, iç veya dış linkleme potansiyeli taşıyan belirli ‘anchor text‘ler olacak. 

Arama motorları anchor text’leri yani bağlantıyı verdiğiniz metinleri kullanarak  sayfanın konusunu ve alakasını belirler.

Dolayısıyla bu metinleri bağlantı verdiğiniz linkle alakalı ve linkle ilgili bilgi verecek şekilde seçmelisiniz. Hatta, link verdiğiniz bağlantı bir içerikse o içeriğin anahtar kelimesini vermek en doğru seçenek olacaktır.

Web sitenizdeki diğer sayfalara link vermek, sitenizin içerik yapısını güçlendirir. Bu sayede hem arama motorları sitenizin bağlantı yapısını ve konu bütünlüğünü daha iyi anlar, hem de ziyaretçilerin web sitenizde gezinmesini sağlamış olursunuz. 

Web sitenizin dışına link verirken de ziyaretçilerinizi güvenilir ve otoriter kaynaklara  yönlendirdiğinizden emin olun. Bu kaynaklar, içeriğinizin güvenilirliğini artırarak kullanıcıların ve arama motorlarının gözünde değerinizi yükseltir. Ancak dikkat edin, kalitesiz veya alakasız sitelere link vermek, sitenizin SEO performansına zarar verebilir.

  1. İçeriğinizi Görsellerle Zenginleştirin

İçeriğinizi yazdıktan sonra okuyucunun ilgisini canlı tutmak için dikkat çekici görseller seçebilirsiniz. Sadece görsel değil, videolar veya infografikler gibi multimedya öğeler eklemek içeriğinizde anlatmak istediğiniz konuyu okuyucunun zihninde pekiştirecek. 

Ancak unutmayın görsel eklerken de SEO açısından dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Dosya boyutu, görselin dosya formatı ve görsel adı gibi detayları da göz önünde bulundurarak bu görselleri içeriğinizin bir parçası haline getirmelisiniz. 

Adım adım içeriğinizdeki görsel öğeleri arama motorları için nasıl optimize edebileceğinizi öğrenmek için: Görsel SEO: Organik Trafiğinizi Artıracak 14 İpucu

  1. Meta Açıklamalarınızı Yazın 

Meta açıklamalar SERP’te (Search Engine Results Page) başlığın altında gördüğünüz kısa açıklamadır. Bu açıklama ziyaretçilerinize kısaca içeriği özetler.

İyi yazılmış bir meta açıklama metninizin tamamının görünmesi için 150-160 karakter uzunluğunda olmalı. Aynı zamanda içeriğinizin anahtar kelimelerini içermeli ve içeriğinize tıklamaya teşvik edecek  “Şimdi öğrenin”, “Daha fazla bilgi için tıklayın” gibi  bir CTA yani eyleme çağrı butonu içermeli. 

  1. İçeriğinizi Kontrol Edin 

İçerik üretimi çok aşamalı ve dikkat isteyen bir iş. SEO uyumlu içerik üretimi çok daha detaylı bir süreç. Dolayısıyla içeriğinizi ürettikten sonra biraz ara verin. Tüm detayları göz önünde bulundurarak içeriğinizi bir editör gözüyle yeniden inceleyin. Anahtar kelimelerinizi doğal ve akıcı bir şekilde kullandığınızdan, çok fazla kullanmadığınızdan emin olun. İçeriğin akışını bozan cümleleri yeniden düşünün. 

Belki iç veya dış linkleme potansiyeli olan bir kelime göreceksiniz. İçeriğinizin dil ve tonunun içerik boyunca tutarlı olduğundan emin olun. Bir diğer önemli nokta ise mobil uyumluluk. İçeriğinizin mobil cihazlarda nasıl göründüğünü kontrol edin. Mobil kullanıcı deneyimi, önemli bir Google sıralama faktörü.

Unutmadan geçmeyelim; içeriğinizin URL yapısı da anahtar kelimeyi içerecek şekilde optimize edilmelidir. URL’lerin okunabilir ve anlamlı olması, hem kullanıcılar hem de arama motorları için içeriği anlamayı kolaylaştırır. 

Farklı dillerde SEO uyumlu içerik üretimi ve çeviri/yerelleştirme
hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi ve teklif almak için bize ulaşın:

🔗 https://icerikbulutu.com/icerik-uretimi

📧 teklif@icerikbulutu.com

SEO Uyumlu Örnek İçerikler

Artık SEO uyumlu olan blog içeriklerinin nasıl üretileceğine hakimsiniz. Bu içeriğimizde SEO uyumlu blog içeriklerine odaklanmamızın sebebi arama motorlarında görünürlüğünüzü artırmanın en etkili yolunun blog içerikleri olmasıdır. Aynı zamanda en yaygın olarak tercih edilen SEO içerikleridir. Ancak SEO dünyası hızla değişiyor. 

Sesli arama optimizasyonu, bu değişimin ön saflarında yer alıyor. Akıllı hoparlörlerin, sesli asistanların ve popülaritesinin artmasıyla birlikte, insanlar giderek daha fazla sesli arama yapıyor. Dolayısıyla, SEO stratejilerinde sesli aramaya uygun içerik üretmenin önemini artırıyor.

Aynı zamanda videolar da içerik dünyasının büyük bir parçası. Podcastler de aynı şekilde giderek yaygınlaşarak bu içeriklerin de arama motorları açısından optimize edilmesinin yaygınlaştığını gösteriyor. 

Aşağıda sizin için blog içerikleri haricinde kalan ve dijital pazarlama stratejinize entegre edebileceğiniz diğer SEO uyumlu örnek içerikleri sıraladık. 

SEO Uyumlu Video İçerik Üretimi

Video içerikler günümüzün en sık tüketilen içerikleri. Ancak çoğu video içerik TikTok, Youtube veya Instagram gibi üçüncü parti platformlarda olduğu için arama motorlarından sizin web sitenize trafik sağlamazlar. 

Ancak web sitenizdeki içeriklerinize Youtube veya Tiktok gibi bu üçüncü parti platformlardaki videoları eklediğinizde arama motoru sıralamanızda rakiplerinizi geride bırakma olasılığınız artar, çünkü video içerik barındıran blog içeriği sayısı daha azdır. Ziyaretçiler videolarınızı izlemek için daha uzun süre web sitenizde kalırsa bu Google’a sitenizin değerli olduğunu işaret eder.

Bunun haricinde üçüncü parti platformlarda videolarınızı arama için optimize etmenin birkaç adımı var: 

Video Açıklamalarınızda Anahtar Kelimelerinizi Kullanın 

Video açıklamanız, içeriği özetlemeli anahtar kelimelerinizi içermeli. Açıklamanızın ilk birkaç cümlesi özellikle önemlidir çünkü genellikle YouTube arama sonuçlarında gösterilir. Ayrıca, açıklama alanını kendi web sitenize veya diğer platformlardaki hesaplarınıza bağlantılar eklemek için kullanırsanız  web site trafiğinizi de artırmış olursunuz.

İlgi Çekici Bir Başlık Kullanın

Başlık, video içeriğinizin izlenme oranını doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biri.Çoğu video üreticisi sırf videoya trafik çekebilmek için ‘’click-bait’’ başlıklar kullanır. Ancak bu SEO açısından tavsiye edilen bir şey değil. İzleyicilerin dikkatini çekecek ve içeriği net bir şekilde ifade edecek başlıklar seçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

İçeriklerinize Alt Yazı Ekleyin

Videonuza altyazı eklediğinizde Google ve diğer arama motorları, altyazı dosyalarını tarayarak içeriği daha iyi anlar ve indeksler.

Video Etiketleri Kullanın 

YouTube gibi platformlarda video etiketleri, içeriğinizin hangi konularla ilgili olduğunu arama motorlarına bildirmenin bir yoludur. Etiketler, videonuzun ilgili aramalarda yer almasına yardımcı olabilir. Ancak, sadece gerçekten alakalı ve özgün etiketleri kullanmaya özen gösterin.

Kapak Görüntüsünü İyi Seçin

Video minyatürü, kullanıcıların videonuzu tıklamaya karar vermede büyük rol oynar. Çekici ve ilgili bir minyatür, tıklama oranınızı (CTR) önemli ölçüde artırabilir. Minyatür, videonun içeriğini doğru bir şekilde yansıtmalı ve izleyicileri cezbetmeli.

Videonun Gömülme (Embed) Seçeneklerini Açın

Videonuzun başka web siteleri tarafından gömülmesine izin vermek, içeriğinizin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar. Bu, video linklerinizin paylaşılmasını kolaylaştırır ve potansiyel olarak daha fazla backlink elde etmenize yardımcı olur.

SEO Uyumlu Podcast Üretimi 

Özellikle 2024 yılının içerik pazarlaması trendi olarak görülen podcastleri, her geçen gün daha fazla insan dinlemeye başlıyor. Özellikle internet üzerinde henüz çok fazla içerik olmayan bir alan olduğu için podcast içerik üretmek sizi öne çıkarabilir. Ayrıca podcast içerik üretmek komünitenizle daha yakından ve samimi bir bağ kurabilmeniz için en etkili yoldur. 

Podcastlerinizi aşağıdaki optimizasyon ipuçlarını takip ederek oluşturabilirsiniz: 

1. Başlıklarınızda Anahtar Kelimelerinizi Kullanın

Podcast bölümünüzün başlığı, potansiyel dinleyicilerin dikkatini çekmek için ilk temas noktası. Dolayısıyla, ilgili anahtar kelimeleri başlıkta kullanarak başlığınızın hem çekici hem de açıklayıcı olmasını sağlayın.

2. Etkileyici Açıklamalar Yazın

Açıklamalarınız, doğal bir akış içerisinde anahtar kelimelerinizi içermeli ve dinleyicilere bölümde neyi bulacaklarını net bir şekilde anlatmalı.

3. Transkript Kullanın

Podcast bölümlerinizin transkriptlerini platformlara yüklediğinizde, arama motorlarının içeriğinizi daha iyi indekslemesine olanak tanırsınız. Transkriptlerde anahtar kelimeleri ve önemli ifadeleri kullanmayı unutmayın.

4. SEO Dostu Etiketler Ekleyin

Podcast platformlarının çoğu, bölümlerinize eklediğiniz etiketleri bölümlerinizi ilgili konular altında sınıflandırmak için kullanır. İlgili anahtar kelimeleri ve konuları etiket olarak ekleyerek, arama motorlarının ve dinleyicilerin içeriğinizi bulmasını kolaylaştırın.

6. Kaliteli Kapak Fotoğrafları Kullanın

Podcast’inizin kapak fotoğrafı, markanızın görsel temsili olduğu için çok önemlidir. Yüksek çözünürlüklü ve ilgi çekici bir kapak fotoğrafı kullanarak dinleyicilerin ilgisini çekin. 

SEO Uyumlu Infografikler

İnfografikler kompleks bilgileri basitçe sunar. Başka web siteleri tarafından da sıkça kullanılabileceği için marka otoritenizi paylaşım yoluyla artırmak için çok etkili içerik türleridir. Hazırladığınız ve kendi içeriklerinizde kullandığınız infografiklerin Görsel SEO’suna dikkat etmeniz yeterlidir.

SEO Uyumlu Ürün Sayfaları

Özellikle e-ticaret siteleri için kritik öneme sahip ürün sayfaları, arama motoru sıralamalarında web sitelerini yukarı taşıyarak satışları ve dönüşüm oranlarını doğrudan etkiler.

 Blog içerikleri için açıkladığımız; başlıklar, anahtar kelimeler, url yapısı, meta açıklamalar, link inşası, mobil uyumluluk ve görsel optimizasyon haricinde aşağıdaki SEO öğelerine dikkat ederek ürün sayfalarınızı optimize edebilirsiniz. 

Ürün Açıklamaları

Anahtar kelimeleri doğal bir şekilde entegre ettiğiniz detaylı ve bilgilendirici ürün açıklamaları yazmalısınız. Ürünün kullanımı, faydaları ve teknik özellikleri gibi bilgileri içermeye özen gösterin. 

Daha fazla detay için: Ürün Açıklaması Nedir? Nasıl Yazılır?

Kullanıcı Yorumları ve Değerlendirmeler 

Ürün sayfalarınıza gelen yorumları ve değerlendirmeler Google’ın alışveriş sayfasında ve web sitenizde sizi öne çıkaracaktır. Değerlendirmeler güvenilirliğini artırır hem de içeriğin tazelenmesine yardımcı olur.

SEO Uyumlu Kategori Sayfaları

Tıpkı ürün açıklamaları gibi kategori açıklamaları da e-ticaret sitelerinin dijital görünürlüğünü artırmak açısından çok önemlidir. Kategori sayfalarının doğru bir şekilde optimize edilmesi, kullanıcı deneyimini iyileştirerek arama motoru sıralamalarınızı artıracaktır. Ürün sayfası ve blog içeriklerinde dikkat etmeniz gereken SEO kriterleri kategori sayfaları için de geçerlidir. 

Kategori açıklamaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız: 

Kategori Açıklaması Nedir? Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu SSS Sayfaları

Eğer bir ürün veya hizmet satıyorsanız SSS (Sıkça Sorulan Sorular) sayfalarını muhakkak optimize etmelisiniz. Ürün ve hizmetleriniz hakkında en çok merak edilen sorulara cevap verdiğiniz bu bölüm aynı zamanda ürün ve hizmetleriniz hakkında uzun kuyruklu anahtar kelimeleri de içerir. 

Dolayısıyla arama motorlarının site içeriğinizi daha iyi anlamasına da yardımcı olur.

Mobil uyumluluk ve sayfa hızının optimize edildiğinden emin olun. Bunun haricinde SSS sayfalarınızı aşağıdaki ipuçlarını izleyerek optimize edebilirsiniz:

1. Geçerli Sorular Seçin

SSS sayfanızdaki soruları, hedef kitlenizin gerçekten merak ettiği ve sıklıkla sorduğu sorulardan seçin. Bu soruları belirlemek için müşteri hizmetleri kayıtlarınızı, sosyal medya etkileşimlerinizi ve Google Analytics gibi araçlardan gelen verileri kullanabilirsiniz. Ayrıca, “People Also Ask” bölümleri ve ilgili anahtar kelime araştırmaları yaparak Google’da hangi soruların popüler olduğunu da görebilirsiniz.

2. Açık ve Kapsamlı Cevaplar Yazın

Her soruya net, anlaşılır ve bilgilendirici cevaplar verin. Cevaplarınızda, sorunun tam olarak çözülmesini sağlayacak detaylara yer verin. Aynı zamanda web sitenize iç bağlantı verip cevaplarınızda anahtar kelime kullanmayı da unutmayın. Eğer cevaplarınızda maddeleme kullanacaksanız SSS sayfanızın H1, H2, H3 başlık yapısına uygun olduğundan emin olun.

Ece Yılmaz

Markaların hikayelerine, onların temsil ettikleri değerlere ve sembollere derinlemesine bakmayı seviyorum. Özellikle de bunların insanların kendi hikayeleri ve anlam dünyalarıyla kesiştiği yerlere. İnsan zihnini ve yaratıcı süreçlerini çok disiplinli bir yaklaşımla keşfetmek benim için büyük bir tutku. 3 yıldır bir Metin Yazarı ve İçerik Pazarlaması Uzmanı olarak markaların ve insanların birbirleriyle nasıl anlamlı bağlar kurabileceğini araştırıyorum ve bu bağları anlamlı hale getirmek için farklı markalarla çalışıyorum.

İlk Yorumu Başlat