yazılı içeriği video içeriğe dönüştürme

Yazılı İçeriğinizi Video İçeriğe Dönüştürmenin 7 Yolu

State of Video Marketing 2020 araştırmasının sonuçları bu yıl, ekibinizin video işini ciddiye almaya ikna ediyor olsa gerek.

Ancak daha fazla video içeriği üretme konusunda şüpheleriniz mi var?

Öncelikle, büyük ihtimalle bir sürü harika yazılı içeriğe sahipsiniz. Eğer video içeriklere odaklanırsanız bu mükemmel yazılı içerikleri “terk etmekten” korkuyorsunuz.

Ayrıca videolarınız için sil baştan yeni konular bulmak da endişe verici. Ya da yazılı içeriğiniz akla gelebilecek her türlü konuyu ele aldı ve video içeriğinizin daha az bilgi verici ya da daha az ilgi çekici olmasından korkuyorsunuz.

Ekibinizin içerik dönüştürme ile ilgili düşünmeye başlaması gerekli gibi görünüyor.

İçerik dönüştürme, mevcut müşterilerinizi eğitmek ve pazarlama ekibinize fazla yüklenmeden yeni müşteriler edinmek için harika bir yoldur.

Bu yazıda, yazılı içerikleri Instagram Hikayeler’inden Youtube reklamlarına, müşteri hizmetleri videolarına kadar farklı video formatlarına dönüştürebileceğiniz yedi yolu inceleyeceğiz.

Fakat öncelikle video dönüştürmenin ne olduğunu ve neden akıllıca davranan markaların bu işlemi yapmaları gerektiğini açıklayalım.

İçerik dönüştürme nedir? Neden içerik dönüştürmelisiniz?

İçerik dönüştürme, bir içeriğinizdeki ana noktaları alarak bunları başka bir içerik formatında sunmayı içerir. İçerik dönüştürme, ekibinize bolca zaman kazandırır ve yaratıcı içerik üretiminde katkı sağlar. 

Sektörünüzden bağımsız olarak, pazarlama ekibiniz içerik fikri üretme konusunda muhtemelen gerekenden fazla zaman harcıyor. İçerik dönüştürme ile pazarlamacılar, her içerik formatı ve kanalı için farklı konularda fikir üretirse daha fazla içerik yayınlayabilirler. Bunun ötesinde daha fazla zaman ve kaynak harcamaları gerekmez.

Birden çok formatta aynı mesajı iletmek içeriğin anahtar noktalarını önceden gören kişilere, bunları hatırlatmaya da yardımcı olur. Daha fazla içerik formatı, bir formata ya da kanala dayanmaktansa işletmelerin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar.

Temel olarak, yazılı içeriğinizi farklı formatlara dönüştürmek istediğinizde sınırsız seçeneğe sahipsiniz. Ancak yazılı içeriğinizi video içeriğe dönüştürmek, bunların başında geliyor. 2020 yılında tüketicilerin %86’sı, işletmelerin daha fazla video yayınlamasını istiyor. Daha fazla video içeriği yayınlamak, hem müşterilerin bu yöndeki taleplerini karşılamanızı hem de müşteriler ile yeni bir bağlantı ortamı kurmanızı sağlar.

Yazılı içerik, arama motorlarındaki organik keşfedilebilirlik için harika bir araçtır. Fakat çoğu kişi; markaları, ürünleri, hizmetleri keşfetmek ve yeni bilgi ve beceri edinmek için aktif olarak video içerikleri kullanıyor.

Bu zamana kadar ağırlığı yazılı içerik üretimine verdiyseniz ve bu içerikleri farklı formatlara dönüştürmek için yeterli çaba ve zaman sarf etmediyseniz şöyle diyebiliriz: “bu akıl işi değil!”

İçerik dönüştürme işleminden temel olarak bahsettiğimize göre şimdi de markaların yazılı içeriğini video formata çevirmesinin 7 yolundan bahsedelim.

Format #1 Instagram Videosu

Instagram, kullanım ve potansiyel YG (yatırım getirisi) açısından en etkili sosyal medya platformlarından bir tanesidir. Ayrıca insanların %65’i, bir ürünü veya hizmeti İnstagram’da gördükten sonra markanın web sitesini ya da uygulamasını ziyaret ediyor. 

Instagram, markaların mevcut kitlelerini etkilemek için sadece bir fotoğraf gönderisinden daha fazlasını mümkün kılıyor ve video içeriklerini de destekliyor.

Instagramda dört video formatı bulunuyor: video gönderileri, Hikayeler, Instagram TV(IGTV) ve Instagram Canlı Yayınları.

Instagram video gönderileri, maksimum 60 saniye ile sınırlıdır. İşletmeler, her bir gönderi orijinal gönderilerin ana noktasını yansıtacak şekilde içeriklerini video gönderilerine dönüştürürler. Bu yazıyı bir sürü Instagram video gönderisine dönüştürmemiz gerekirdi de diyebiliriz. Her gönderide içerik formatlarının birini tartışabilirdik.

Ayrıca video gönderiler orijinal içeriğe daha fazla trafik sağlamak için bir reklam niteliğinde de kullanılabilir.

Yazıların yanı sıra markalar; bir blog gönderisi, tanıtım belgesi ya da yazılı herhangi bir içerik için kolaylıkla video gönderisi üretebilirler.

İkinci Instagram video formatı ise 500 milyondan fazla günlük kullanıcısı olan Hikayeler. Instagram’da Hikayeler, maksimum 15 saniye görünebilir ve 24 saat içinde kaybolur. 

Hikayelerin kısa olmasını bir dezavantaj olarak değil bir fırsat olarak görmelisiniz.

Hikayeler, içeriğinizi kırpmanıza ve bu sayede sadece en önemli ve ilgi çekici bölümünü takipçilerinizle paylaşmanıza olanak sağlar.

Markalar, Hikayeler’i müşteri görüşlerini paylaşmak ve işlerinin arka plan bilgilerini yayınlamak için de kullanabilir (işletmenizin “hakkında” bölümü ile ilgili bilgi vermek gibi).

Mailchimp’i örnek olarak ele alalım. Mailchimp,  takipçilerin işletmenin çalışanları ile tanışabileceği “A Day in the Life” adını verdiği serisinin bir bölümü olarak Hikayeler’i kullandı.

işletmeler için instagram hikaye kullanımı örneği

Okuma Önerisi: Etkileşimlerinizi Artıracak Instagram Hikaye Örnekleri

Eğer içeriğinizi kısa video gönderilerine ya da Hikayeler’e ayarlayacak şekilde kırpmak istemiyorsanız daha uzun bir seçenek olan IGTV videoları ile üretebilirsiniz.

IGTV videoları, en az 1 dakika uzunluğunda olmak zorundadır. Nasıl yüklendiklerine bağlı olarak maksimum 15-60 dakika arasında olabilirler.

Uzunlukları nedeniyle IGTV videoları; uzun gönderiler, orijinal araştırma raporları, röportajlar, ürün demo gösterimi ve benzeri gibi daha uzun süreli içeriklerin veya içeriklerin birden fazla kısmının dönüştürülmesi için daha uygun olabilir. 

IGTV videoları, diğer Instagram içeriklerinden farklı olarak IGTV bölümünde depolanır. Bu nedenle işletmeler, IGTV videolarını Instagram kullanıcıları için görsel bir içerik kütüphanesine dönüştürebilirler.

Örneğin Le Creuset, IGTV ile yemek tarifleri ve pişirme ipuçlarını içeren bir video koleksiyonu yarattı.

işletmeler için IGTV kullanım örneği

Instagram’ın dördüncü ve sonuncu video formatı ise canlı yayın akışında gerçekleşen Instagram Canlı Yayın.

IGTV gibi Instagram Canlı Yayın da daha uzun içerikler için harika bir seçenek.

Ancak özellikle; ürün demoları, sık sorulan sorular ve düzenli olarak ya da sık sık güncellemek istediğiniz diğer içeriklerle ilgili sorularda kullanışlıdır.

Örneğin müzisyen John Mayer, bu Instagram Canlı Yayın videosunu izleyenlere gitar dersi vermek için kullandı:

Temelde:

Instagram video formatlarının her biri, markalar için içerik dönüştürmede deneyip yanılma ve mükemmel hale getirebilme fırsatı sunar.

İkinci platformumuz, daha az video seçeneğine; ancak azımsanmayacak yüksek katılımlı bir kitleye sahip.

Format #2 Pinterest video pinleri ve video reklamları

Instagram gibi Pinterest de ününü görsel ağırlıklı içeriklere borçludur.

Ancak buna ilaveten Pinterest, video pinler biçimindeki video içeriklerini de destekler. Video pinler, kullanıcıların Pinterest’te arayabileceği ve panolara “pin” olarak ekleyebileceği 4-15 saniye arasında uzunluğa sahip videolardır.

Pinterest’in popülaritesi ve kar üretme potansiyeline rağmen pazarlamacıların sadece %28’i Pinterest kullandığını söylemiştir.

Markalar, bu düşük yüzdeden yararlanmalıdır. Böylece platform reklamcılar ile dolmadan önce daha fazla potansiyel müşteriye ulaşabilir ve daha fazla yatırım getirisi elde edebilirler.

Bu rapor, reklamcıların harcadığı her 1$ için Pinterest’in 2$ kazandırdığını ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda Pinterest’in her 100$ için diğer platformlara kıyasla 60$ daha fazla ek gelir sağladığı da hesaplanmıştır.

Pinterest yatırım yapmaya değer görünüyor, değil mi?

Daha da iyi haberlerimiz var.

Pinterest kullanıcılarının %78’i marka içeriklerinin faydalı olduğunu söyledi.

Pin kullanıcılarının %90’ı platformun neyi satın alacaklarına karar vermelerine, %60’ı da ne alacakları ile ilgili fikir sahibi olmalarına yardım ettiğini söyledi.

Başka bir deyişle Pinterest kullanıcıları, platformu genellikle ürünleri keşfetmek, araştırmak ve işletmelerin sunduğu içerikleri beğenmek için kullanıyor.

Aynı ifade kaç farklı sosyal medya platformu için daha kullanılabilir?

Sanal olarak yazılı içeriklerinizin tamamını Pinterest için dönüştürebilmenize rağmen izleyici kitleniz tarafından daha fazla ilgi gören içerikler ile başlamak isteyebilirsiniz.

Pinterest kullanıcılarının %75’i ilgilerini çeken konularda video izlemekten hoşlandıklarını belirtirken %55’i aynı ifadeyi diğer platformlar için kullanmıştır. En popüler içeriğiniz ile başlamanız Pinterest’ten en çok faydalanan kullanıcılara ulaşmanızı ve ilgilerini çekmenizi sağlayabilir.

Bu nedenle farklı içerik türlerine dönüştürmeden önce blog içeriği, ürün demosu, eğitimler ve diğer eğitim içeriklerine odaklanmak daha iyi olabilir.

“Nasıl video yapılır”ın bir örneği olarak ConversionMinded’ın bu pin’ini ele alabiliriz. Pin, izleyicilere ziyaretçilerin tıklayacağı Pinterest resimleri oluşturmayı öğretiyor.

işletmeler için pinterest video kullanımı örneği

Home Depot, bu ürün demo tarzı video pin’ini Nest Cam’in nasıl kurulacağını ve kullanılacağını göstermek için paylaştı.

işletmeler için pinterest video kullanımı

Ana Fikir:

Sektörler arası işletmeler, Pinterest’te faydalı video içerikleri paylaşabilir.

Pinterest, yatırım getirisi potansiyeli arayışındaki şirketler ve marka içeriklerine beğenisini göstermek isteyen kullanıcılar için harika bir içerik dönüştürme platformudur.

Okuma Önerisi: Pek Bilinmeyen Trafik Kaynağı : Pinterest

Üçüncü video formatımız ise dünyanın dört bir yanından milyarlarca insanın kullanabileceği bir video merkezi: Youtube.

Format #3: Açıklayıcı Youtube videoları ve reklamları

İçeriğinizi dönüştürmenin en kolay yollarından bir tanesi, Youtube için video oluşturmaktır.

2020’de pazarlamacıların %88’i, Youtube kullanmayı planlıyor. Platform’un 2 milyar üzerinde kullanıcıya sahip olması ise neden işletmenizin faydalanması gerektiğinin nedenlerinden birisidir.

Youtube kullanıcıları, platformu eğlenme amacının ötesinde de kullanıyor. 

Youtube kullanan Amerikalı yetişkinlerin %51’i, platformu yeni bir şeyler öğrenmek için kullanıyorlar.

İnsanların %54’ü Youtube’u bir konu hakkındaki meraklarını gidermek için kullanırken diğer bir %54, problem çözmeye yardımcı olması için faydalanıyor. Küresel olarak, kişilerin %90’ı Youtube’da yeni markaları veya ürünleri keşfettiklerini söylemiştir.

Küresel olarak, kişilerin %90’ı Youtube’da yeni markaları veya ürünleri keşfettiklerini söylemiştir.

insanlar youtubeu ne amaçlar kullanıyorlar

Küresel olarak, insanların %90’ı Youtube’da yeni markaları veya ürünleri keşfettiklerini söylemiştir.

Daha da iyisi dünya çapında alışveriş yapanların %40’ı, platformda keşfettikleri ürünleri satın aldıklarını belirtmiştir.

Bu şekilde eğitim ve alışveriş odaklı müşterileri çekmek için öncelikle ürün demolarını, açıklayıcı ve eğitici videoları Youtube videolarına dönüştürmeyi düşünebilirsiniz.

Tüketicilerin %66’sı bir ürün ya da hizmet hakkında yeni bir bilgi öğrenirken kısa video izlemeyi tercih ediyor. Tüketicilerin %96’sının ise bir ürün ya da hizmet hakkında kısa açıklayıcı bir video izlediği rapor edilmiştir.

Ürünle ilgili videoların yanı sıra genel olarak eğitimle ilgili ve daha açıklayıcı türde videolar yayınlayabilirsiniz. Kullanıcıların %36’sı, 2020’de daha eğitsel/açıklayıcı video içeriği görmek istiyor. Bu nedenle akıllıca bir video formatı olabilir.

Markalar, eğitici içeriklerini videolara dönüştürmekten çok daha fazlasını yapabilir. Promosyon araçları, kolayca Youtube video reklamlarına dönüştürülebilir.

Kullanıcıların %65’i, ilgilerini çeken ve başka türlü bulamayacakları ürünlerin sosyal medya reklamlarını görmekten hoşlandıklarını söylemiştir.

Kullanıcıların %14’ü, Youtube’da gördükleri reklamların denenmeye değer olduğunu ve genellikle görünce tıkladıklarını belirtmiştir.

İzleyicilerinizin o gün karşısına çıkan en iyi reklama sahip olmak için kuralları yıkın ve reklamlarınızı izleyicilere bir şeyler öğretmek için kullanın. Sadece ilgilerini çekmekle kalmayıp izleyiciler üzerinde olumlu bir etki bırakacaksınız.

Örneğin, Jack Black’in bu reklamını ele alalım.

Reklam, erkeklere nasıl sakallarını uzatacaklarını öğretiyor. Bu eğitici video Jack Black ürünlerini ön plana çıkarsa da Jack Black, reklamın sonuna kadar ürünlerini açıkça ilgi odağı yapmıyor.

Aynı şekilde Johnsonville bu reklamında izleyicilere sos ürünlerinde kullanılan yeni bir tarifin nasıl hazırlanacağını gösteriyor:

Toparlamak gerekirse:

Youtube’un 2 milyar üzerindeki kullanıcılarının çoğu, platformu eğitim ve ürün araştırması amacıyla kullanıyor. İçeriğinizi Youtube videolarına veya reklamlarına dönüştürmek bu izleyicilere ulaşmanıza, markanızın fark edilebilirliğini artırmanıza, websitesi trafiğine ve satışa yardımcı olabilir.

Paylaşacağınız bir yığın eğitici içeriğiniz varsa Youtube’da paylaşmak yerine dördüncü video içerik türümüze dönüştürebilirsiniz.

Format #4: Eğitici video serileri

Performans değeri yüksek bir blog gönderisine sahipseniz bu gönderiyi mini video derslerine dönüştürmeyi düşünebilirsiniz.

Ayrıca eğitici içeriklerden daha fazlasını da video serisine dönüştürebilirsiniz. Listeli kısa yazılar, tartışmalar ve düşünce yazıları da video dersler çin harika seçeneklerdir.

Kar amacı gütmeyen bir işletme olarak müşterilere erişiminizi genişletmenin en etkili 11 yolu hakkında bir listeli kısa yazı hazırladığınızı varsayalım. Bu ipucularının her birini videolarda tartışabilirsiniz.

Aynı şekilde bireysel videolar ile bir görüş ya da düşünce yazınızın ana noktalarını tartışabilirsiniz.

Eğitici serilerinizi nerede paylaşacağınızı düşünüyorsanız websiteniz iyi bir seçenektir.

Moz “Whiteboard Friday” serisini kendi websitesinde paylaşıyor. SEMrush ve HubSpot gibi şirketler ise akademi sayfalarını yaratmak için kendi video ve diğer kaynaklarını kullandı.

semrush academy

Videolarınızı sosyal medyada ve üst kısımda anlattığımız üzere Instagram, Pinterest ve Youtube gibi belirli video paylaşım platformlarında yayınlamak da iyi bir fikirdir.

Eğitici videolarınızın görüntülenme oranı yüksekse onları bir magnet olarak kullanabilir; online kurs satışı gerçekleştiren diğer işletmeler ile ortak çalışmalar yürüterek işinizi yaparken yeni bir gelir kaynağı elde edebilirsiniz.

Eğitici içeriğinizi, doğrudan videoya dönüştürmenin izleyici kitlenizin ilgisini yeterince çekmeyeceğini düşünüyorsanız bunun yerine içeriği videonun içinde karışık şekilde kullanmayı düşünebilirsiniz.

Dave Ramsey’i örnek olarak alalım.

The Dave Ramsey şovunu izleyicilerin sorularını yanıtlamak için kullansa da genellikle bu soruları, farklı bölümlerde tartıştığı tavsiyelerin çoğunu yinelemek için bir araç olarak kullanır.

dave ramsey

Markanız, kullanıcıların sorularını ya da trend konuları önceki içeriğinize atıfta bulunmak için bir başlama noktası olarak kullanabilir.

İşin aslı:
Markalar, video pazarlama ile birçok şekilde kazanç sağlayabilir. Kullanıcıları eğitmek için videoları kullanmak ise bunlar içinde en güçlü olandır.

En popüler eğitici içeriğinizi, daha fazla potansiyel müşteri çekmek ve markanıza güven köprüleri oluşturmak için video serilere dönüştürün.

Potansiyel müşteri çekmekten bahsetmişken hedef ve satış sayfasının içeriğini videoya nasıl dönüştürebileceğinize göz atalım.

Format #5: Açılış ve satış sayfası videoları

Pazarlamacıların %61’i potansiyel müşteri çekmenin ve trafiğin en üst rekabet olduğunu söylemiştir.

pazarlama zorlukları

Bu nedenle pazarlamacılar, dönüşümleri artırmak için hedef ve satış sayfalarına video eklemek isteyebilirler.

Öncelikle daha az kelimeden oluşan açılış sayfaları daha kolay dönüştürülür (biraz çekişmeli olsa da). Dahası kullanıcıların %59’u online alışveriş sırasında verilen görsel bilgilerin detay bilgilerden daha önemli olduğunu düşünüyor.

Açılış ve satış sayfalarınızda videolar kullanmak, daha az bilgi ile mesajınızı daha fazla iletir.

Mari Smith’in Facebook & Instagram Video Success Kit açılış sayfasını örnek olarak ele alalım.

landing page örneği

Mari’nin hedef sayfasının metni ilgi çekici ve kısa olsa da 4 dakikalık videosu, her bir sayfadaki ana fikrin altını çizmesini ve açıklamasını sağlıyor.

Videosunu sayfanın üst kısmına koyması ve pazarlama mesajını vurgulaması, sayfasını ziyaret eden kişileri bir sayfalık bir metinden daha fazla süre orada tutabilir.

Ancak videolar her zaman sayfanızın ana fikrini açıklamak zorunda değildir. Speaking Brazilians satış sayfası daha uzun satış sayfalarından aldıkları kilit noktaları özetlemeyi seçti.

satış sayfası videosu

Satış metninize ekleyebileceğiniz kilit noktaları özetlemenin ve vurgulamanın ötesinde videoları, ürün gösterimlerini veya müşteri deneyimlerini paylaşmak için de kullanabilirsiniz.

Böylece:

Uzun bir sayfaya sahipseniz kilit noktaları özetlemek için açılış ve satış sayfanızdaki videoları kullanın. Kısa bir sayfanız varsa bu kilit noktaları açabilirsiniz.

Şu ana kadar müşterilerinizi çekmek ve ikna etmek için kullanacağınız video dönüştürme yollarına değindik. Şimdi de mevcut müşterilerinizin memnuniyetini nasıl artıracağınıza değinelim.

Format #6: Müşteri hizmetleri ve ürün videoları

Videolar ile bir içeriği, müşterinin ürünü satın alma amacından daha farklı şekillerde de dönüştürebilirsiniz.

Müşteri desteğini ve ürün içeriğini videoya dönüştürebilirsiniz.

Başlamak için destek veri tabanınızın her bir metnine bir video ekleyin.

TurboTax’in örneğini ele alalım. Turbotax websitesinde yardım videoları şeklinde bir bölüme sahip. 

Ayrıca Youtube kanallarında da birçok müşteri desteği ve ürünler ile ilgili video üretiyorlar.

Müşteri destek videoları basit olarak “olsa güzel olabilir” mantığıyla düşünülse de global müşterilerin %88’i markaların online self servis portallarının olmasını bekliyor.

Ancak müşteriler self servis veri tabanı ile kendi cevaplarını bulmak ile kalmıyor ve bu portalları aktif olarak kullanıyorlar.

Amerikalı yetişkinlerin %60’ı geçen 12 ay içinde markaların websitesindeki yardım bölümünü ve SSS sorularını kullandığını belirtmiştir. Bu değer ölçülen diğer self servis kanallarından daha fazlaydı.

web sitesi yardım bölümü soruları

Müşterilerin self servis programlarını tercih etmesi, markaların bütçelerini ve kaynaklarını da koruyabilir. Video pazarlamacıların %43’ü, videolar sayesinde aldıkları destek çağrısı sayısını azaldığını söylemiştir.

Sık sorulan soruları yanıtlamanın yanı sıra videoları kullanarak müşterilerinize ürünlerinizin belirli özelliklerini nasıl kullanacaklarını da gösterebilirsiniz. Markalar ürünlerinin belirli kullanım durumlarnı da videoları kullanarak gösterebilir.

Bazı örneklere bakalım.

Trello, Youtube’da farklı Trello özellikleri hakkında birçok video paylaştı.

ürün özellikleri videoları

Yeni müşterilerin daha hızlı adapte olması için videoları kayıtlı e-posta adresleri ile de paylaşabilirsiniz.

Örneğin Design Files, bu e-postaya kullanıcılarına nasıl Figma ile Platforma kullanabileceklerini öğretmek için bu videoyu ekledi:

e-postada video kullanımı

Zapier’in bu e-postası, abonelerine hizmetleri ile nasıl uygulama verilerini kullanabileceklerini öğretti:

e-postada video kullanımı örneği

Bu bölümden çıkarılması gerekenler:
Videolar müşterinize ürününüz ile amaçladıklarını gerçekleştirmeleri için gerekli yanıtları sunar.

Deneyimlerini olabildiğince sorunsuz hale getirmek için videoları, müşteri destek veri tabanınıza ve işlevdeki materyallerinize ekleyin.

Şimdi son video formatımızı keşfedelim: İnteraktif videolar.

Format #7: Sosyal medya, web siteniz ve daha fazlası için interaktif videolar

İçeriğinizi dönüştürme aşamamızın son kısmı, içeriği yazılı formdan görsel forma aktarmaktan çok daha fazlasını içeriyor. Ayrıca pasif bir deneyimdense aktif bir deneyim yaşayacaksınız.

İnteraktif videolar, izleyicilerin video ile aktif olarak etkileşimde bulunmasını sağlar. İnteraktif videolar, izleyicilerin form doldurmalarına, satın alma işlemi gerçekleştirmelerine ve daha fazlasına olanak sağlar.

İnteraktif videolar henüz etkileşimli olmayan videolar kadar yaygın olmasa da müşteriler arasında son derece popülerdir.

Müşterilerin %45’i, CTA içeren videoların yararlı olduğunu söylemiştir. %23’ü de direkt alışveriş yapabilecekleri videolar istiyor.

İnteraktif videolar, normalde başka bir forma dönüştürülmesi zor olan içeriklerinizi (formları ve ürün sayfalarını düşünün) dönüştürüyor ve onları interaktif formata aktarıyor.

Örneğin bu Ted Baker videosu, izleyicilerin videoda özellikleri sunulan ürünler ile etkileşime geçmesine ve alışveriş yapmalarına olanak veriyor.

ürün sayfası video kullanımı

Google’dan gelen bu Visual Art Sessions videoları, izleyicilerin Tilt Brush aracının demosunu görüntülemelerine izin veriyor.

virtual art sessions

Finfit’in interaktif videosunda kullanıcıların daha fazla bilgi edinebileceği tıklama bölümleri mevcut.

interaktif video

Bilmeniz gerekenler:

İnteraktif videolar, formlar ve ürün sayfaları gibi içerikleri ilgi çekici bir deneyime dönüştürmek için harika bir yoldur. Fazla yaygın olarak kullanılmasalar da marka içeriklerinizde ağırlık vermeniz, müşterileri çekmenize ve memnun etmenize olanak sağlar.

Çıkarımlar:

Pazarlama ekiplerinin müşterilerini şaşırtmak için sürekli olarak yeni fikirler üretmesi gerekli değildir. İçerik dönüştürme, işlerini görecektir.

Kısaca içerik dönüştürme, pazarlamacıların içeriğin bir bölümündeki kilit noktayı alarak başka bir formata aktarması ile gerçekleşir.

Videoların müşteriler arasındaki popüleritesi ve işletmelerin video içeriklerden sağladığı yatırım getirisi göz önüne alınarak markalar, içeriklerini videoya dönüştürmeyi düşünmelidir.

Kaynak: https://www.wyzowl.com/repurpose-content/

Enes Akgül

icerikbulutu.com Growth ekibinde çalışıyor. Dijitale tutkulu, amatör tarih işçisi.

2 yorum var

İlk Yorumu Başlat