İçerik Bulutu Yeni Yazarlar

Yeni Yazarlar Anlatıyor – 1

Bugüne kadar İçerik Bulutu’nu hep sistemde deneyimli yazarlarımızın ağzından dinledik. Şimdi de İçerik Bulutu yazar topluluğuna yeni katılmış ama kısa sürede performansını artırmayı başarmış yazarlarımıza kulak verelim istedik ve ortaya Yeni Yazarlarımız Anlatıyor serisi çıktı.

Serinin ilk röportajını sisteme hızla giriş yapan ve içerik üretimine aynı hızla devam eden Pervane ile gerçekleştirdik. Keyifli okumalar!

1. Merhaba, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

40’lı yaşlarıma ulaştığım şu günlerde freelance çalışma biçimi sayesinde daha sakin ve huzurlu bir hayat yaşıyorum. Çocukluğumdan beri yaratıcı etkinlikler ile uğraşmayı severim.Okumayı öğrendiğim günden beri aralıksız okuyorum. Düşünsel faaliyetlerden hiç bıkmadım, çocukken evde bulunan ansiklopedileri açar ilk sayfadan son sayfaya kadar her maddeyi tek tek okurdum. Sanırım günümüzün linkten linke tıklayarak web’de surf yapma biçiminin çocukluğumuzdaki ilkel karşılığı buydu 🙂

İletişim fakültesini bitirdikten sonra bütünleşik pazarlama iletişimi üzerine 20 yıla yakın süre çalıştım. Uluslararası markalara reklam ve pazarlama hizmeti verdim. Birçoğunda yöneticilik yaptım. Hem okulda hem profesyonel yaşamda içeriğin her türü ile haşır neşir oldum. Geleneksel masa üstü yayıncılıktan modern yaşamın hızlı ve sonsuz taleplerini karşılayacak dijital içeriklere kadar geniş bir yelpazede üretim yaptım.

2. icerikbulutu.com’a başvurmaya nasıl karar verdiniz?

Kendi blogumda düzenli olarak içerik ürettiğimi bilen bir arkadaşım kendisi için de içerik üretip üretemeyeceğimi sorduğunda hobiden freelance işe dönüşecek bir yolculuk başlamış oldu. İnternette freelance çalışanları bir araya getiren toplulukları inceledim. Hepsi hakkında bir liste çıkarıp forumlardan sözlüklere kadar detaylı bilgileri topladım ve süzgeçten geçirdim. Ödeme problemleri ve güven sorunlarının öne çıktığı birçok yapıyı eledikten sonra günün sonunda geriye sadece icerikbulutu.com kalmıştı ve hemen davetiye talebinde bulundum.

3. Yazar olup sisteme giriş yaptıktan sonra dikkatinizi çeken ilk şey neydi?

Davetiyem birkaç gün içinde ulaştı ve sisteme ilk kez giriş yaptığımda karşılaştığım manzara, tahmin ettiğimden daha kurumsal ve profesyonel bir yapıydı. Yazar dostu olarak nitelendirdiğim sistem, oldukça pratik ve içerik üretimini kolaylaştırıyor. Tüm üretimin ve iç iletişimin yazı ile yapıldığı düşünülürse sistemin önemi daha iyi anlaşılabilir.

4. İlk içeriğinizi üretmeden önce endişeleriniz var mıydı?

Yeni bir sistem, yeni insanlar, daha önce içerik üretmediğim birbirinden farklı birçok kategori olması sebebi ile elbette bir miktar tedirginlik yaşadım. Hatta ilk içeriğim düşük puan alıp revizyon talebi gelince oldukça üzüldüğümü itiraf etmeliyim 🙂 Ancak iyi tasarlanmış yardım bölümü, düzenli ve sistematik bir işleyiş sunan icerikbulutu.com’a alışmam uzun sürmedi.

Açıklamalar yeterince detaylı, talepler net biçimde belirtilmiş olduğundan uygun içeriği üretmek konusunda hızla tecrübe kazanıyorsunuz. Belirli markalar için sürekli üretim yaptığınızda o markanın kurumsal kimliğini, dilini, ses tonunu özümsüyor ve aynı dili konuşabilir hale geliyorsunuz. Bu da size büyük avantaj sağlıyor.

5. Uzmanlık alanınıza uygun içerikler üretmenin ne gibi avantajları oldu?

Yazmak için okumak gerektiğine inanıyorum. Ne kadar fazla kanaldan ne kadar yoğun beslenirseniz, o kadar zengin bir üretim süreci yaşıyorsunuz. İçerik ürettiğim büyük markalardan biri için ilk içerik talebini üstlendiğimde yazmaya başlamadan önce bir şubelerine gidip ürünlerden ziyade müşterilerini ve çalışanlarını bir süre izlemiştim. Markanın kurumsal kimliğini sindirebilmek, içeride yer alan tasarımdan ve kullanılan dilden faydalanarak markaya aşina olmaya çalışmak bir içerik üreticisi için oldukça ilham verici olabiliyor.

İçerik üretimini ciddiye aldığınız ve profesyonel bir sistemde hizmet verdiğiniz için bilgi sahibi olmadığınız konularda sıkı bir ön araştırma yapmanız gerekiyor ve bu sizin üretim sürenizi olumsuz etkiliyor. Çok hakim olmadığınız konularda yazarken teknik hatalar yapma riski de artıyor. Uzmanlık alanınıza uygun konularda yazmanın bir diğer faydası da çok daha keyifli olması. Sevdiğiniz bir konuda, sevdiğiniz bir dost ile sohbet etmekten farkı yok. Örneğin, çamaşır makineleri hakkında yazmaya bayılıyorum 🙂

6. Son olarak İçerik Bulutu’nda içerik üretmeye başlamış yeni yazarlara sistemle ilgili ne gibi tavsiyeleriniz var?

Yazabilmek için okumaya devam edin ve dağarcığınızı her daim güncel tutun. Sanılanın aksine freelance çalışmak, ofiste çalışmaktan daha kolay değil. Yeni yazarlara tavsiyem sistemli ve düzenli çalışmaları. Ne kadar çok üretim yaparsanız, o kadar çabuk uyum sağlar ve tecrübe kazanırsınız. Hata yapmaktan korkmayın, içerikbulutu.com editörleri bu geçiş süreci boyunca en büyük destekçiniz olarak yanınızda yer alıyor. Nazik tarzları ve keskin gözleri ile edebi ve teknik anlamda kişisel gelişiminiz için ciddi bir çaba sarf ediyorlar.

”Yeni Yazarlar Anlatıyor” serimizin ikinci içeriğine buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni Yazarlar Anlatıyor - 1

İçerik Bulutu

Lider bulut tabanlı içerik üretim platformu icerikbulutu.com ; marka, ajans ve kobilere, uzman içerik, içerik pazarlaması çözümleri ve teknolojileri sunar

İlk Yorumu Başlat